Outlander I GEN Techniczne - Miska olejowa.
Bzyk_R1 - 08-05-2017, 13:00
nytsug, strzał w dziesiątkę. Co prawda "dziura" to dużo powiedziane ale też muszę to zrobić. Wyjdzie taniej jak nowa miska za 300-400 pln
nytsug - 08-05-2017, 20:32
4h roboty ale przy okazji wymieniony olej w silniku i filtr. Dziura po piaskowaniu się powiększyła. Cienka blacha w tej misce i trochę przy spawaniu trzeba uważać ale za to 400zł w kieszeni.
Kilka zdjęć z całej operacji:
Bzyk_R1 - 08-05-2017, 20:50
Fajnie to wygląda. Ciekawe czy w takim przypadku dziurka nie wyjdzie gdzieś obok za jakiś czas. bo jak mówisz miska z cienkiej blachy. Moja wygląda lepiej zdecydowanie, nie ma na sobie świeżego oleju jeszcze, jest w jednym miejscu "wilgotna" jak u Ciebie, co dziwne poci się w tym samym miejscu po boku
PABLO998 - 08-05-2017, 21:07
nytsug, muszę Ci powiedzieć, że miskę miałeś w niezłym stanie, jak będę miał okazję to zrobię zdjęcie swojej - jedna wielka rdza, aż boję się jej dotykać
[ Dodano: 08-05-2017, 21:26 ]
zastanawiam się tylko czy robić ją zawczasu, czy czekać aż zacznie cieknąć
nytsug - 08-05-2017, 22:16
Ja na Twoim miejscu bym ją teraz wyczyścił/przepiaskował żeby pozbyć się rdzy. Później będzie sito.
mroz3k - 05-06-2017, 21:06
U mnie niestety też jest zapocona ale na tej górnej częsci miski. Dolną chyba będę wymieniać na nową bo niestety norweskie warunki drogowe nie oszczędziły jej. Dziur jeszcze nie ma ale ruda jest na dość sporej powieszchni.
elektryk - 06-06-2017, 00:44
mroz3k napisał/a: | U mnie niestety też jest zapocona ale na tej górnej częsci miski. | A może to poci się uszczelka? U mnie zaczęło się pocić na łączeniu między miską a dolną pokrywą bloku cylindrów, po rozebraniu, wyczyszczeniu i zmontowaniu na silikon jest ok. Przypuszczam że jeden z poprzednich mechaników podpierał silnik na łączeniu miski z blokiem i "zgniótł" uszczelnienie, a potem po zakończeniu naprawy uszczelnienie nie odzyskało pełnego kształtu.
mroz3k - 06-06-2017, 13:50
Może jest tak jak piszesz, ale nie zmienia to faktu iż oby dwie trzeba zdjąć żeby uszczelnić, to przy okazji wymienię dolną i uszczelnie dwie.
Hugo - 06-06-2017, 19:44
elektryk napisał/a: | A może to poci się uszczelka | Jaka uszczelka? Tam nie ma żadnej uszczelki tylko masa uszczelniająca.
elektryk - 07-06-2017, 09:40
Hugo napisał/a: | elektryk napisał/a: | A może to poci się uszczelka | Jaka uszczelka? Tam nie ma żadnej uszczelki tylko masa uszczelniająca. | Ale masa uszczelniająca twardnieje i tworzy sie z niej uszczelka o pewnej grubości. Ta masa to nie jest płyn jak stary "Hermetyk" który wypełniał miejscami wyciskał się tak że metal stykał się z metalem.
Hugo - 07-06-2017, 20:15
elektryk napisał/a: | Ale masa uszczelniająca twardnieje i tworzy sie z niej uszczelka o pewnej grubości | Niech Ci będzie
mroz3k - 22-06-2017, 18:43
Odświeżę temat. Dużo roboty jest z uszczelnieniem miski ale tej bliżej bloku silnika? Unie to właśnie ona jest lekko zapocona na odcinku 15-20 cm. Zastanawiam się jak ugryźć ten temat. Ile w warsztacie taki zabieg może trwać i kosztować?
nytsug - 22-06-2017, 23:06
Z odkręceniem może i jest trochę roboty bo kilka dodatkowych rzeczy się jej trzyma, a uszczelnienie odbywa się tak samo - na pastę np. Dirko. Masz wcześniej w temacie podany schemat:
Bzyk_R1 - 26-06-2017, 20:09
Przyszedł czas i na moją miskę olejową. Outek zaczął znaczyć swój pobyt na parkingu :-\ Dzisiaj w pracy próbowałem ja "odświeżyć" niestety po kontakcie ze szczotką drucianą na wiertarce zaczęło się sączyć. Spuściłem olej i tymczasowo zakleiłem spoiwem na zimno. Byłem na szczęście przygotowany na taki scenariusz bo jutro trzeba wrócić jakoś do domu po wyschnięciu pomalowałem miskę na kolor jakiego mamy najwięcej w straży cała ta rzeźba jest na chwilę bo raczej moja miska nie przetrwa piaskowania. A tak dobrze wyglądała... na dniach wpadnie nowa spod igły.
mroz3k - 28-06-2017, 14:28
A tak btw to jaki koszt nowej miski? Dostępna tylko w ASO?
|
|
|