To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] outlander I Turbo 2007 pomoc świerzakowi ;)

Buszu - 17-03-2017, 20:29
Temat postu: Maska
Ja nowa założyłem prawie 2k I 3 miesiące czekania...
wojtik17 - 17-03-2017, 20:37
Temat postu: maska do outlandera turbo
spoko trochę mi rozjaśniliście temat ... chyba pójdę w FMICa w sumie jest to w miarę rozsądne rozwiązanie a przynajmniej będę mógł wyciągnąć z auta co najlepsze. ale Koledzy to nie koniec mojego nękania mam jeszcze prośbę... podeślecie mi jakieś linki gdzie mógłbym w rozsądnej cenie (skłaniam się ku najtańszej ale wmiare dobrej opcji) kupić Fmic i elementy montażowe wchodziłem na stronę Fmic.com ale tam ceny są takie, że raczej nie wyjdzie mnie taniej niż maska w ASO. proszę o jakąś podpowiedź o tanie a dobre rozwiązanie. :lol: :lol:
W@sio - 17-03-2017, 21:01

FMIC w najtańszej opcji (jeśli zakładamy, że kupisz nowy cooler) wyjdzie Cie około 1000zł jeśli będziesz dłubał sam, albo około 2000 jeśli oddasz do warsztatu :-)

Sam cooler to koszt 400zł na FMIC.pl do tego potrzebne są uszczelka zimnej flanszy turbiny (trzeba ją obrócić o 180 stopni) lub jak u mnie kolano 90 stopni fi45mm, do tego około 0,5m rury fi45, zeby spr9wadzic powietrze w dol. Reszta u mnie to orurowanie z EVO delikatnie zmodyfikowane pod cooler i łączniki silikownowe fi54.

MadziaQ.. - 21-03-2017, 17:17

Nawiązując do tematu maski do Turbka to ja szukałam ponad rok i wszystkie, które widziałam używane to ceny ok 1000zł i każdą jeszcze ekstra trzeba było robić bo jak wiadomo lubi brać je w niektórych miejscach ruda. W końcu stwierdziłam, że nie ma się co bawić i tracić czasu na szukanie oddałam autko do blacharza- lakiernika na zabezpieczenie podłogi, progów, zrobienie nadkoli tylnych, bo niby wyglądały ładnie ale pod plastikowymi osłonami to tragedia była (reperaturek oczywiście nie ma) do tego jeszcze kilka pierdółek porobiłam, które są słabymi punktami w kwestii blachy w naszych autkach i wtedy stwierdziłam, że maskę kupie nową z ASO mechanik na warsztat zamówił z Auto GT na ul. Połczyńskiej w Warszawie (serwis i salon mitsubishi) i wyszło niecałe 1600zł. Jakbym chciała kupować sama to brutto wyszło by niecałe 2000zł. Jak ktoś planuje jeździć autem dłużej jak ja, to moim zdaniem nie ma co oszczędzać, zwłaszcza że autko jest wartę włożenia w niego każdego grosza, ładne, mocne i funkcjonalne. Może ma mały bagażnik ale za to miejsca dla pasażerów nie brakuje :)
Bzyk_R1 - 05-08-2017, 22:57

FMIC.

No właśnie. Brzmi dumnie i groźnie. Ciągle brak rzeczowych informacji i konkretnych wymiarów oraz opisu montażu. Niestety w związku z małym zapotrzebowaniem na rynku nie występuje gotowy kit dla outlandera turbo. Wszystko trzeba rzeźbić samemu. Tak się zastanawiam czy nie postawić outlandera w jakiejś znanej firmie na przymiarki i stworzenie zestawu plug&play. Zgromadziłem setki zdjęć komory i przodów 4g63t ale to zbyt malo. Jak macie przydatne info, linki foty namiary cenniki coś co się przyda w budowie to śmiało :-D