To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Czołg... czyli Nissan Maxima 3.5SL usa

dorianps2 - 06-04-2017, 12:11

Olivia, najgorsze jest to, że zapadła decyzja o wyburzaniu tych budynków. Zostaną tylko te odnowione ;(
A to te opuszczone właśnie miały ten klimat. Łażenie po ciemnych tunelach, gdzie wchodzisz pod ziemią do nich, a wychodzisz w powietrzu na drugim piętrze innego budynku... albo latem "botanik", gdzie wielka sciana wybitych okien jest i zieleń wciska się do budynku (klimat jak z "jestem legendą" albo "last of us")

edit: dorwany filmik z maximą w roli głównej (widać postęp w efektach filmiku miedzy tym, a to co przy mercu zrobione:) ): https://www.youtube.com/watch?v=6v1dK8dmkXo
pomijając początek, bo to bmka :D

larelijux - 06-04-2017, 19:16

Te zegary strasznie mi się kojarzą z 350Z :mrgreen:
Olivia - 06-04-2017, 22:52

Filmik ciekawy, widać masz zakusy na artystę - te przejścia, efekty a`la flash. Ponadto widać że próbujesz się przypodobać właścicielom Bardzo Mocnego Wozu, już o znaczku Mocy na listwie nie wspominając - to ewidentne odwołanie się do mokrego snu każdego rycerza ortalionu który marzy o eMce :wink:
Jeżeli mogę podsumować przedstawiony przez Ciebie filmik to napiszę że brak w nim połączenia z pierwszym, przedstawionym przeze mnie, czyli wąsów i prawilnej czapeczki :twisted:

A tak ciut poważniej. Niestety o tym że zarządca tego terenu tak zdecydował nie wiedziałam. Ale dobrze o tym wiedzieć, czas wybrać się na ten obiekt z jutą i aparatem aby zdążyć uwiecznić po raz drugi na fotografii te, bądź co bądź, historyczne budynki. Kiedyś mówiło się że Ciech będzie zainteresowany kupnem całego terenu. Ale po zakupie Ciecha przez KI plan trafił do kosza i Ciech jest obecny na terenie Zachemu jedynie w kompleksie monomerów.

Patrząc na tablicę rejestracyjną z tyłu zastanawia mnie dlaczego nikt w Polsce nie wpadł na to aby zamiast krzywić rejestrację coś pod nią podłożyć, np. piankę budowlaną, tak jak to robią np. w Rosji czy niektórych krajach Azji płd.-wsch.

dorianps2 - 07-04-2017, 08:05

To nie ja jestem artystą, tylko kumpel się uczy. Ja niestety nie mam czasu, a jak już go mam, to mi go szkoda na siedzenie przed komputerem :)

Co do tablicy rejestracyjnej, mógłby w urzędzie w końcu ktoś wpaść na to, że rozmiar naszej tablicy pasuje tylko do Fiata 125. Wszelkie auta sprowadzane i tak mają wymiar niepasujacy do naszego kwadratu. No ale po co iść ludziom na rękę :)
Ja sobie zamówiłem z allegro tablice pod wymiar USA i się ładnie mieści w ramce. Minus taki, że policja się może przyczepić.

Olivia - 09-04-2017, 19:05

Off topa ciąg dalszy :wink:

Gdy trzy tygodnie temu wjeżdżałam do Polski na moją zmianę jak zwykle tradycji musiała stać się zadość. Po kontroli granicznej kilka kilometrów dalej łapankę robiła Służba Celna i Policja. Z tymi pierwszymi nie miałam problemu. Ale z policjantem zrobił się problem. Zakwestionowano ważność tablic rejestracyjnych ponieważ były przymocowane na wkręty. Nigdy nikomu to nie przeszkadzało. Nie miał się do czego przyczepić więc wynalazł nieistniejący w moim kraju przepis który nijak się ma do aut zarejestrowanych poza Polską :| Auto jest własnością wypożyczalni więc na formę montażu nie mam wpływu. "Kontrola" zakończyła się gdy świat ujrzał Kazimierz III Wielki.

Także dorianps2 z polską policją lepiej uważać bo tak nieudolną i problematyczną służbę porządku w UE trudno spotkać.

dorianps2 - 19-04-2017, 14:46

No to Maxima powoli jest ogarniana do sprzedaży. Dzisiaj grill do malowania, bo od kamieni były odpryski.

upload pic

W zeszłym tygodniu odebrana od lakiernika, bo miała lekko wgnieciony błotnik, więc też trzeba było naprawić.
W środę idzie na warsztat, co by sprawdzić dlaczego tak ją nosi przy wyższej prędkości (może amory, drążki albo coś z wahaczami... cholera wie). Przy okazji felgi do prostowania.
Myślę intensywnie, czy zostawić jej twarde sprężyny obniżające, czy dać spowrotem oryginalne wysokie i miękkie... na pewno trzeba coś z tyłem zrobić, bo ze zbiornikiem lpg, dupa za nisko siedzi (taka to już przypadłość tego modelu z tymi niskimi dupami)

Xenony zmienione na normalny kolor biały 4300k, a nie jak było wcześniej jakies 6-8000k. Swoją drogą, nissan powinien dostać kare za niemożność wymiany żarówek. Pół auta trzeba rozebrać by się tam dostać. Nie ma opcji, że podczas jazdy przepala się żarówka i ją sobie wymienimy. Nie ma.

Po mechaniku, gruntowne mycie i czyszczenie środka i karoserii(może i picuje auto na sprzedaż, ale ja mimo wszystko wolę przy kupnie wsiąść do pachnącego czystego auta, a nie śmierdzącego brudnego, bo zaraz mnie coś takiego odpycha). Także Wunderbaum musi być! :D

Bartekkita - 19-04-2017, 23:55

dorianps2 napisał/a:
Po mechaniku, gruntowne mycie i czyszczenie środka i karoserii(może i picuje auto na sprzedaż, ale ja mimo wszystko wolę przy kupnie wsiąść do pachnącego czystego auta, a nie śmierdzącego brudnego, bo zaraz mnie coś takiego odpycha). Także Wunderbaum musi być!

Dobre podejście, dla Ciebie już niepotrzebny kawałek złomu, a dla kogoś ciężko odłożone pieniądze.

Ps. nie to, że byłbym zainteresowany kupnem, bo na mnie nie pora, ale ile sobie mniej więcej to auto cenisz?

Aaa i jeszcze jak było z wyciszeniem przy wysokich prędkościach?

dorianps2 - 20-04-2017, 13:43

Bartekkita, Planuje go wystawić za coś koło 20 tyś.
Jeśli chodzi o wyciszenie, no to galant o wiele głośniejszy był. Tutaj nie czuć ani predkości, ani zbytniego hałasu (no teraz czuć, bo jakieś luzy dostał:D). Nawet silnik ciszej ryczy.

Śmiem stwierdzić nawet, że mercedes jest głośniejszy przy większej prędkości, ze względu na okna bez ramek. Mimo wszystko tylne szyby powietrze przepuszczają i szum jest.... no ale cóż, nie oszukujmy się, nie jest to nowe auto:) Przy prędkościach bez wiatru merc już wygrywa :mrgreen:

Bartekkita - 21-04-2017, 12:34

dorianps2, jak jest cichszy ni mercedes to jest przynajmniej dobrze :) Mi się ta następna generacja od 09 bardziej podoba. Dalej nie jest oszałamiająco piękna, ale z taka mocą w tych pieniądzach ciężko coś innego kupić :P
dorianps2 - 21-04-2017, 13:24

Bartekkita, no ja ten samochód kupiłem z przypadku:D Patrze... jest do kupienia, cena całkiem... no i mooooc! Wzięty tylko dlatego że silnik duży, co by sie obyć z taką ilością koni... no i jak się okazało z taką mocą nie mam problemów. Mało tego... teraz, po przesiadce z mercedresa, jak dla mnie, to ten samochód już zamula :D

Tutaj pare fotek po wypucowaniu. Samochód już wystawiłem na olxa. Co prawda w środę jeszcze mechanika będzie odwiedzać, ale ogłoszenie wisieć już może:) Co do ceny... narazie troche wygórowana, zobaczymy jakie zainteresowanie. Przynajmniej będzie z czego zjeżdzać :)

https://www.olx.pl/oferta...D5-IDkaQtK.html

dorianps2 - 27-04-2017, 17:01

No i autko po mechaniku, po diagnoście. Amory dobre, luzów w zawieszeniu brak... wszystko wskazuje na to że to koła. Opony. felgi. Obadamy wulkanizację teraz :)
Olivia - 27-04-2017, 18:52

Na zdjęciach tył bardzo nisko siedzi. Dużo ładniej i atrakcyjnej wyglądałby w momencie podniesienia z 3 cm.

Daje 15 tysi i biere tą hamerykańsko-azjatycką pikność :wink:

dorianps2 - 28-04-2017, 09:37

Olivia, wiem że za nisko siedzi... taki ich urok niestety (zwłaszcza jak lpg i zapasówka w bagażniku). Myślałem, żeby dać mu stare spreżyny spowrotem, ale mojemu mechanikowi akurat walnął podnośnik i nie ma narazie jak wymienić. Trudno, może nowy właściciel zadecyduje czy chce niską dupę czy zmieni te sprężyny i podwyższy mu ją ; )