Pajero IV - Wymiana MMCS PIV MY09 na coś z Bluetooth i androidem
tyku - 21-03-2017, 20:00
Niestety tylko MUT - III
ruks - 21-03-2017, 20:17
U mnie nigdzie w ustawieniach MMCS na to nie trafiłem
tyku - 21-03-2017, 20:49
Jeżeli masz nie aktywną funkcję Equipment, to brakuje Ci modułu Can Box:
gshesiu - 21-03-2017, 20:57
@tyku, ale czy jest dostępna na rynku specyfikacja komunikacji po CAN dla Pajero ?
jeżeli MMCS łączy się z autem po sieci CAN to mając odpowiedni interface to samo zrobię mając specyfikację komunikacji po sieci CAN
tyku - 22-03-2017, 10:45
gshesiu, Zapytaj tego człowieka: http://forum.mitsumaniaki...profile&u=26592
gshesiu - 12-05-2019, 16:32
Odświeżę temat, ponieważ minęło nieco czasu od kiedy założyłem ten temat, w końcu jednak zdecydowałem się i wstawiłem takie oto radyjko:
i radyjko działa jako zamiennik MMCS E03 z Rockfordem.
Jakby ktoś szukał i pytał czy zadziała w Pajero 2009r to moje info: zadziałało: Sam montowałem, było trochę lutowania, niestety pin-to-pin nie pasuje, ale da się to ogarnąć.
Jest radio, gps, usb, nawigacja działa, rockford gra (ale gorzej niż na MMCS). Działa to na oryginalnej antenie gps, oryginalnej antenie radiowej i oryginalnej kamerze cofania (tu musiałem dołożyć zasilacz 6,5V dla kamery mitsu, radio wystawiało 12V).
Bardzo szybkie (8 rdzeni, 4GB RAM, kupione w PL) wg mnie fajny sprzęt, o ile ktoś nie wymaga takiej jakości muzyki jak miał przy MMCS.
Model radyjka to CPUS M012 , 8x1.5GHz , 4GB RAM, 32GB Flash.
hlukasz - 13-05-2019, 09:04
Czyli jednak - jakość dźwięku gorsza. Sprawdzałeś, czy grają wszystkie głośniki? Rozumiem, że porównanie robiłeś na tym samym źródle dźwięku? Bluetooth sam z siebie pogarsza jakość, więc jeżeli wcześniej słuchałeś na CD, a teraz przez BT to siłą rzeczy będzie gorzej.
gshesiu - 13-05-2019, 09:29
Grają wszystkie głośniki, sprawdzałem. Z jakością dźwięku to jeszcze to potestuję przy różnych ustawieniach equalizera, jestem świeżo po montażu , mam jeszcze do poprawki przełożenie kanałów , bo telefon BT mi mówi tylko w prawych głośnikach, a powinien w lewych (tak jak nawigacja w MMCS).
Pliki dźwiękowe te same mp3. W mmcs konwertowałem z mp3 na audioCD i potem to na dysk mmcs, tu bezpośrednio z mp3 te same pliki. Dla mnie jakość jest więcej niż akceptowalna ale gorsza niż w RF, ale to są subiektywne odczucia.
|
|
|