Nasze Miśki - Outlander 1 Turbo ..Nosorożec..
Fragu - 13-04-2017, 21:47
Aha no to posłucham mądrzejszych. W kwestii wybory marki wskaźników również
W@sio - 13-04-2017, 22:22
Ja mam u siebie AutoGauge SM Peak z serii smoke i dają radę. Zwierzu chyba też takie ma. Generalnie sygnał elektryczny szybciej leci po kabelkach niż zmiana ciśnienia przez wężyk. Prędkość reakcji zależy bardziej od silniczka krokowego wewnątrz zegara
Mam Egt i faktycznie bezwładność termiczna termistora jest dość duża dlatego lepiej kupić AFR. Tylko trzeba pamiętać żeby wziąć z sondą szerokopasmową w zestawie
Robson WM - 13-04-2017, 22:51
Więc jaki kupić zegar najlepiej ? Może jakiś link wrzucie? Zajączek wielkanocny już ma chęci zakupu mi prezentu 😀
Bzyk_R1 - 13-04-2017, 23:06
http://www.autogauge.pl/
Robson WM - 13-04-2017, 23:44
Dzięki wielkie
Robson WM - 03-05-2017, 21:59
Kręciłem trochę ostatnio bączki Outlanderem i przytarlem pompę wspomagania. Wymieniłem olej do wspomagania kierownicy ( tamten był prawie czarny) i było trochę lepiej ale kiedy się nagrzeje to na niskich obrotach ciężko się kręci kierownicą. Na zimno ok . Regenerować? Wysyłać przez internet,czy samemu znaleźć zestaw naprawczy i zrobić jak dla siebie? Co radzicie ?
Bzyk_R1 - 03-05-2017, 22:14
Na początek polecam lekturę zanim wywalisz kasę nie potrzebnie, jeśli pomoże to dobrze, nie to będziesz wiedział
http://forum.mitsumaniaki...mpa+wspomagania
dynam - 04-05-2017, 16:10
Regeneracja z 500 zeta, używka trochę mniej. Najtańsza opcja to kupić używkę od Grandisa ok 100zł. Pompa jest taka sama, inne jest koło pasowe, kolanko na węża jest do góry i nie posiada czujnika, ale jest zaślepka. Wszystko da się przekręcić od starej pompy. Jeśli zdecydujesz się na to rozwiązanie to pamiętaj że kółko na pasek jest prasowane. Sprawdź jeszcze chłodniczkę, u mnie była zagięta pod zderzakiem i nie było obiegu.
Robson WM - 04-05-2017, 18:30
Dzięki wielkie. Skorzystam z Waszych porad. Odezwę się co i jak.
Robson WM - 04-05-2017, 22:47
dynam, a jaki silnik ma mieć ten Grandis żeby pompa pasowała ? Czy obojętnie?
dynam - 05-05-2017, 20:35
Moja była od diesla 2.0 DID 2006r.
Robson WM - 20-07-2017, 23:11
Trochę się nie odzywałem ale natłok pracy mi nie pozwolił.
No więc pompa wspomagania wymieniona- wszystko ok ( wstawiłem z diesel-ka grandisa tak jak mi kolega z forum podpowiedzial ).
Instalacja LPG też wstawiona bo przy mojej ciężkiej nodze na stacji szukałem numeru do Prowidenta 😀
Na gazie i benzynie pracuje tak samo tylko świece zapłonowe wymieniłem bo były kiepskie - szarpało powyżej 4 tysięcy obrotów. Ale wpadły nowe NGK Platinum laser i jest ok.
Instalacja LPG made im BRC zamontowana w Olsztynie u Pana Predko - porządny fachowiec. Wiem że nie polecaliście BRC ale w rękach kompetentnego gazownika da się ją wysterować jak trzeba.Dodatkowo dla chłodzenia wtryskiwaczy powyżej 4 tysięcy obrotów jest dotrysk benzyny więc można katować bez litości
Parownik tylko wziąłem z rezerwą mocy (BRCGenius MAX ) bo chce w nie dalekiej przyszłości podnieść moc na mapach i turbince - fachowiec mówił że około 50 KM powinno wskoczyć i 100 Nm więc będzie wesoło. Ale to we wrześniu bo urlop, remonty w domu itd.....
https://youtu.be/2nhHIQ0YA8w
PS. Ten Outlander z filmu jest ciekawy.
|
|
|