Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] gaśnie silnik na niskich obrotach
mroz3k - 19-05-2017, 21:41
Ale niestety jak odpalam klime to gaśnie nadal ;/
edit:
juz wszystko chodzi jak nalezy
Buszu - 19-05-2017, 22:02 Temat postu: Obroty I u mnie był podobny problem z nierownymi obrotami...prawie auto gaslo...I to wszystko po odbiorze od mechaniora. Już myślałem że ze cewki czy świece znowu nowe,a niedawno wymienione. Na szczęście ustabilizowala praca silnika-trwało to jakieś 2-3 dni dodam tez ze auto w ciągłej eksploatacja pozdro
Razorsl - 09-09-2020, 18:00
mroz3k, co było przyczyna gasniecia ? Mam ten sam problem
cerutti - 11-09-2020, 19:07
Sprawdź wszystkie węże podciśnienia.
76magg - 24-09-2020, 13:34
Razorsl napisał/a: | mroz3k, co było przyczyna gasniecia ? Mam ten sam problem |
Pewnie już się ustabilizowało, ale na przyszłość - po odpinaniu akumulatora trzeba zrobić procedurę uczenia obsługi przepustnicy (Taki mądry jestem, bo mi Krzysiek powiedział ).
Zdejmujesz minus z akumulatora na minutę. Po podłączeniu odpalasz i wyłączasz wszystkich poborców prądu (światła, nawiewy, grzanie, radio itp). Ma tak chodzić na luzie aż się włączy wentylator chłodnicy. Wtedy gasisz i odpalasz już normalnie i jeździsz w pełnym zakresie obrotów i z normalnym poborem prądu.
A mechanik często akumulator odepnie, a to żeby pospawać coś, a to żeby się gdzieś pod niego dostać.
|
|
|