To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - MITSUBISHI LANCER VII SANKI KOŁYSKA

Wartburg87 - 13-03-2019, 20:36

Panowie.
Przednią kołyskę już wymieniłem.
Teraz czeka mnie wymiana tylnych sanek.
Czy orientuje się gdzie mógłbym takie dostać?
Będzie gorzej niż z przednimi?
Oczywiście do lacera wagon 1.6

Hornet - 13-03-2019, 20:56

Wartburg87, Chwal się: skąd sanki i ile Cię to kosztowało!
Czy możesz doprecyzować co masz na myśli po pojęciem "tylne sanki"?

Wartburg87 - 13-03-2019, 21:16

Sanki, wózek, kołyska jakoś tak to się
nazywa chyba😀 to co trzyma w ryzach całe tyle zawieszenie.

Trafiła się okazja i kupiłem całego rozbitka za 1000zł.
Akurat przednie były w bardzo dobrym stanie ale tylne już niestety nie.

plone - 01-04-2019, 10:25

podłączam sie do tematu, wstawiłem do mechanika żeby wymienił sworzeń, nie mógł zdjąć wahacza bo nakretka sie obraca na srubie i sanki w nienajlepszej kondycji (podobno). niestety jestem laikiem wiec wybaczcie moje pytania, ale w jakiej sytuacji oplacalne jest piaskowanie?
Poczytałem co piszecie, że z amayamy sanki wychodzą tyle co regenerowane, ale z dostawą wychodzą ponad 2k pln wiec to troche wiecej niz z allegro

p03 - 01-04-2019, 14:34

Nowa blacha to nowa. Na pewno czas wymiany sporo większy przy regeneracji. Tu chyba sam musisz zadecydować jak długo możesz się obyć bez auta. Do tego przy regeneracji zawsze może się okazać, że starego nie da się lub nie opłaca naprawiać. Wówczas masz nadal unieruchomione auto, bo wkładać złom z powrotem to zbędne koszta i ryzyko urwania przy okazji czegoś, itd. Najbezpieczniej podjechać do fachowca, niech oceni czy jest szansa na powodzenie regeneracji.
cygan84 - 02-04-2019, 20:34

Sanki na Alledrogo po 1200-1700zl.
Wszystkie świeżo wymalowane pewnie na rdzę, a jeden nawet ma fotki na wiaderku na którym były malowane. ŻENADA.

p03 - 04-04-2019, 08:54

Dokładnie.
Zastanawiam się jaki jest sens renowacji. Wewnątrz i tak ruda szaleje...

Jasisko - 09-04-2019, 20:17

Witam wszystkich zainteresowanych tematem sanek. Jestem właśnie po wymianie. Udało się dorwać w dobrym stanie na allegro za 1000 zł. Moja sugestia jest taka żeby szukać sanki od kombiaków do sedana - jest ich dużo więcej i pasują, zarówno z 1,6 jak i z 2,0. Po prostu szukać kombiaków na części i dzwonić do handlarzy i prosić, żeby wymontowali sanki. Ja w ten sposób miałem 4 oferty, wybrałem najlepszą, bo najtańszą i w dobrym stanie.
Druga sprawa jest taka, że zostały mi te stare sanki. Mają dziurę przy lewym uchu, poza tym są ok. Szkoda mi ich wyrzucać na złom, może ktoś sobie podłubie, złoży i zaoszczędzi pieniądz. Oddam za dobre wino albo nalewkę własnej roboty. Jestem z Piaseczna koło Warszawy, odbiór tylko osobisty. Kto pierwszy ten lepszy. Wiadomość proszę na priv, mogę przesłać zdjęcia. Pozdrawiam

bialy192 - 20-04-2019, 14:36

Witam wszystkich, u mnie również pojawił się problem z nieszczęsnymi sankami/kołyską. Czy ktoś próbował ściągać oryginalne z Japonii czy raczej każdy szuka okazji na allegro czy Olx?
Już nie pytam o dama cenę, ale bardziej o realizację zamówienia, czy przyszły bez problemów i jaki był czas oczekiwania. Pozdrawiam

kuba!!! - 12-09-2019, 15:10

Witam
dziś wstawiłem auto do mechanika na wymianę sanek.
Sanki kupione z allegro za 1500zł. Oczywiście szukałem też tańszych, ale:
Po wykonaniu ok 50 telefonów po szrotach w całej Polsce odpowiedź była jedna BRAK.
Szukałem też aut na części i tu albo brak, albo 1500 w górę.
gdy udało się znaleźć coś tańszego (1000zł) to jakość pozostawiała dużo do życzenia, co prawda bez dziur, lecz rdza szalała po całości.
Skupiłem się więc na wyborze tych za ok 1500zł, i tu było jak kolega wcześniej napisał
cygan84 napisał/a:
Sanki na Alledrogo po 1200-1700zl.
Wszystkie świeżo wymalowane pewnie na rdzę, a jeden nawet ma fotki na wiaderku na którym były malowane. ŻENADA.

wystarczyło obejrzeć spawy żeby zobaczyć że lipa, widać że sanki miały ubytki przez korozję.
Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem te oto sanki.

Myślę że warto było zapłacić taką kasę ze te sanki (w porównaniu do wcześniej oglądanych)

Pozdrawiam

lucekm - 28-10-2019, 17:45

Koledzy pomóżcie, gdzie teraz mogę znaleźć sanki/belke przednia do Lancera?
Auto świeżo po przeglądzie, zostawiłem na wymianę wahacza i łącznika no i niestety po ostukaniu sanki zakwalifikowane do wymiany (nie na już, ale do zrobienia w najbliższym czasie bo podobno są dziury) , a na wiosnę była diagnoza że nie ma.
Jeśli ich nie znajdę będę musiał sprzedać auto (żeby ktoś inny się tym zajął) , ale mi szkoda bo autko doinwestowane i wygodne.
Jeśli ktoś ma na zbyciu sanki do tego modelu proszę o kontakt.

kuba!!! - 29-10-2019, 18:45

jak wiesz z sankami ciężko, ale wystarczy trochę poszukać.
https://www.olx.pl/oferta...html#c225854c91

jak masz dobrego spawacza to niech spawa Ci te sanki.
Moje stare czekają na lato i będą spawane, co by na zapas mieć.

lucekm - 30-10-2019, 07:16

kuba!!! napisał/a:
jak wiesz z sankami ciężko, ale wystarczy trochę poszukać.

jak masz dobrego spawacza to niech spawa Ci te sanki.
Moje stare czekają na lato i będą spawane, co by na zapas mieć.

Te 3 oferty widziałem. Każde bez rewelacji.
Te pierwsze z wahaczami świeżo malowane, bez demontażu wahaczy żeby nie urwać.
2: tragedia
3. Są najlepsze ale 1500zl!! Za używana część.

W ogóle uważasz że warto inwestować jeszcze w to auto? Czy lepiej sprzedać i kupić coś nowszego? Doradz bo sanki snia się po nocach.

MitsuGo - 30-10-2019, 12:45

lucekm napisał/a:

3. 1500zl!! Za używana część.

Cena za używkę nawet najlepszą w/g mnie chora ale pewnie są tacy co zapłacą.

kuba!!! - 30-10-2019, 19:27

MitsuGo napisał/a:
Cena za używkę nawet najlepszą w/g mnie chora ale pewnie są tacy co zapłacą.

mozesz kupić albo nie jeździć, a jak wiesz za mniej jak 1500 ciężko dostać.
lucekm napisał/a:
W ogóle uważasz że warto inwestować jeszcze w to auto? Czy lepiej sprzedać i kupić coś nowszego? Doradz bo sanki snia się po nocach.

Ja wymieniłem i nie żałuje. tu masz sprawdzone auto w którym wymienisz część i śmigasz dalej, a jak kupisz coś innego to 1500 to moze być początek.
Jak chcesz oszczędzić to spróbuj pospawać

ppozdrawiam