To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Spalanie benzyny na gazie

Bury - 19-06-2017, 11:48

Twoja carisme można puścić na każdej dostepnej na rynku instalacji sekwencyjnej i będzie bardzo dobrze jeżdziła jak sie to dobrze poskłada i ustawi.Chcesz demonizować stare mitsu i stwarzac mity o tym jakie one sa wymagające jesli chodzi o LPG bardzo proszę,ale ja zawsze te brednie bede negował.
plecho1 - 19-06-2017, 13:33

Niczego nie demonizuję a jeśli już to krytykuję niefachową pracę wielu nieuczciwych gazowników. Bardzo bym też chciał aby obecne silniki były tak trwałe i podatne na zagazowanie jak chociażby ten u mnie czy w Galancie autora tego tematu. A taki silnik jak w moim autku to pewnie że pojedzie na praktycznie każdym setupie bo ma tylko 100KM ale osobiście bał bym się nim jeździć na obecnych Valtekach. Z resztą temat nie jest o tym i pewnie niedługo ktoś nas upomni za OT.
tresorex - 19-06-2017, 15:28

Jeśli masz program ACGAs i kabelek żeby się połączyć ze sterownikiem to zobacz czy masz zaznaczone "Wyłącz przy pierwszym"

Jeśli nie masz tego zaznaczonego to będzie częściowo dawał Pb przy jeździe na LPG.

skobalt - 05-07-2017, 23:02

Witam! Ja w grudnia 2013 roku założyłem do swojego Gala 2.0 sekwencyjną instalacje LPG za 1900 zł z butlą w kole. Przejechałem na tej instalacji 40 tys km i jest gitara... Autko hula jak głupie i nie narzekam. Nie zauważyłem też ażeby dodatkowo pobierało mi benzyne. Wydaje mi się, że podstawa to dobór części do instalacji, ale jak za robotę biorą się rzeźniki to niestety dobrze nigdy nie będzie...