To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Cari 1.9DI-D] Czy w Carismie DID jest 3. pompa paliwa?

FRYC6KF - 06-05-2009, 08:28

Podpinam się do tematu w dieslu nie ma żadnej pompki w zbiorniku paliwa ta która jest przy silniku to pompa wysokiego ciśnienia która spręża ropę do 300 atmosfer i pod taki ciśnieniem jest wstrzykiwana do silnika za pośrednictwem listwy wtryskowej.. a co do pompki ręcznej to występuje ale nawet nie we wszystkich modelach.. jest ona na wypadek wymany filtra lub po prostu braku paliwa w baku i zapowietrzenia układu paliwowego...
wichura1 - 07-05-2009, 09:58

Nie chodzi o pompę wysokiego ciśnienia tylko tłoczącą paliwo do niej ze zbiornika. Pytanie czy tak jest we wszystkich F9Q czy to może źle opisany schemat od F8Q. Możliwe też, że w trakcie produkcji stwierdzili, iż bez sensu jest dawać pompę elektryczną pompującą paliwo jeszcze przed odpaleniem silnika. Niestety nie mamy schematów po 2000 roku a jak wiadomo pojazdy podlegają modyfikacjom. Pełen obraz dałyby schematy z 2004 roku, możemy sobie gdybać.
slawek st - 03-07-2009, 09:09

Jeździłem kilkoma dieslami w tym jednym z 1975r i żaden nie posiadał dodatkowej pompy w zbiorniku czy gdzie indziej.Nie sadzę aby to bvyła jakaś modyfikacja zwłaszcza dopiero w 2000 roku. Wszędzie pompa wysokiego ciśnienia czy wtryskowa wytwarza podciśnienie i to wystarcza. To zwyczajna pomyłka w instrukcji. Mam pomysł aby ktoś z kolegów posiadających auto z lat 90 tych sprawdził i powiedział jak jest u niego. Chodzi oczywiście o auto z silnikiem diesla.Pozdr.
Faraday - 16-05-2010, 19:33

Na tym rysunku, numer 4: Fuel Pump Module Connector oraz 10: Fuel Pump Module

Czy to oznacza, że obudowa filtra powietrza = pompa paliwowa??
Do czego w końcu jest wtyczka przy obudowie filtra paliwa? Jaką funkcję ma pełnić?
U mnie jest to odłączone i próbuje się dowiedzieć o co chodzi :?:
10 to tylko obudowa filtra paliwa i nie ma tam nic oprócz niego i ręcznej pompki.
Do czego ma służyć wtyczka na dekielku obudowy filtra??

Czy ktoś mógłby mi pomóc? :roll: