Nasze nieMiśki ;-) - Czarnulka - czyli 3 Japoniec
Krzyzak - 04-09-2017, 14:54
Co ciekawe to byłem 2 tygodnie temu testować nową 3 w salonie Mazdy - auto dobrze wyposażone, nawet bardzo dobrze, na plus w stosunku do konkurencji. ALE... no właśnie
jest strasznie głośne, wydech buczy że głowa boli, silnik z automatem TYLKO jeden - 2.0 o mocy 120KM - auto nie jedzie.
Do tego mnóstwo denerwujących detali jak podłokietnik umieszczony za daleko, nawigacja na zasadzie "oooo zapomnieliśmy o nawigacji! - a to wrzuci się tutaj i po sprawie", kolor w katalogu śliczny niebieski a na żywo jakiś szary... Sumując - za tę cenę można mieć inne auto, gorzej wyposażone, ale za to ciche i dużo mocniejsze. Jednak bajerami typu HUD się człowiek szybko znudzi a zostanie słaby i głośny silnik.
Uwex - 05-09-2017, 09:52
Marcin-Krak- dzięki za uwagi, trzeba będzie się wybrać do jakiegoś komisu i przejechać- zobaczymy co z tego wyjdzie .
Hugo - 05-09-2017, 11:02
Te dokładane na siłę ekrany nawigacji to chyba standard. W nowych Mercedesach to samo Fuj.
Marcin-Krak - 21-09-2017, 21:23
Tjuning pełnom gębom
No Ale że w tak wyposażonym, nawet seryjnie aucie, nie dali podstopnicy to pojąć nie mogę. Chyba, że japońskie miasta i wioski pozbawione są brudu, kurzu, piasku i zawsze jest tam sucho
A poza tym jeździ i ma się dobrze
Z w sumie pozytywnych obserwacji komputer pokazuje spalanie z dokładnością do 0,1.
Bizi78 - 22-09-2017, 07:03
Marcin-Krak napisał/a: | No Ale że w tak wyposażonym, nawet seryjnie aucie, nie dali podstopnicy to pojąć nie mogę. |
No to teraz fura doinwestowana .
jacek11 - 22-09-2017, 08:27
Marcin,dałeś czadu
Krzyzak - 22-09-2017, 09:17
Marcin-Krak napisał/a: | że w tak wyposażonym, nawet seryjnie aucie, nie dali podstopnicy to pojąć nie mogę | a wiesz, też na to zwróciłem uwagę...
ps. gumowe dywaniki??? naprawdę??? Marcin, no proszę...
Marcin-Krak - 23-09-2017, 19:13
Krzyzak napisał/a: | ps. gumowe dywaniki??? naprawdę??? Marcin, no proszę... |
Darek prawdziwy burżuj ma dwa komplety dywaników
W zależności od warunków atmosferycznych itp. dobieram dywaniki
A ponieważ w Krakowie ostatnimi dniami ciągle pada, to gumowe są lepsze.
Bizi78 - 23-09-2017, 19:39
Marcin-Krak napisał/a: | Darek prawdziwy burżuj ma dwa komplety dywaników
W zależności od warunków atmosferycznych itp. dobieram dywaniki |
Prawdziwy burżuj używa obu naraz, przez cały rok .
lobuzek - 24-09-2017, 17:41
Ja nie jestem burżujem, tylko alergikiem. Więc mam tylko gumki,tym bardziej, że widok zapaćkanych dywanów chyba by mnie przyprawił o apopleksję.
Jak kupowałem Accorda i Jazza, to były dołożone nowe dywaniki. Oczywiście tekstylne, więc teraz leżą w drewutni i garażu.
Marcin-Krak - 21-11-2017, 20:01
Konserwacja podwozia zrobiona. Tectylem bodajże
Oceniać nie ma co - bo wszystko świeże, po kilku zimach zobaczymy. Mam nadzieję, że będzie co wtedy jeszcze oglądać
Poza tym Mazda ma trochę różnego rodzaju osłon od spodu i za gołym okiem nie widać. Ale blacharz stwierdził, że japończyki - skurczybyki dali w niektórych miejscach jakieś zabezpieczenie, ale tam, gdzie już wzrok nie sięga potrafili nie dać niczego (a byłoby wskazane)
W sumie 3 samochód robiłem u tej samej osoby. Więc mam nadzieję, że nie będę rozczarowany.
Teraz przechodzę do rozczarowań.
Od ponad 10 lat jeżdżę do tego samego wulkanizatora. Opinie ma różne, ale wiadomo jak z nimi bywa.
Niestety po wymianie na zimówki zacząłem czuć bicie na kierownicy. Pojechałem z reklamacją. Wyważyli, skasowali ponownie - bo wszystko w porządku ma pan coś z zawieszeniem
Pojechałem do innego wulkanizatora, aż się za głowę złapał. Ja w sumie też. Takiej ilości ciężarków i to jeszcze piętrowo naklejonych, to nie widziałem Koła wyważone na nowo. Mam nadzieję,, że problem zniknie...
Hugo - 21-11-2017, 20:18
Gorszej pory na konserwację podwozia sobie nie wyobrażam, więc Marcin-Krak napisał/a: | Mam nadzieję, że będzie co wtedy jeszcze oglądać | ja też mam taką nadzieję
jacek11 - 22-11-2017, 08:21
Jeśli warsztat ma ogrzewanie,to ja nie widzę żadnych przeciw wskazań.Grunt,aby auto postało w nim jakiś czas,i dobrze wyschło.
Uwex - 22-11-2017, 08:46
Marcin-Krak napisał/a: | Takiej ilości ciężarków i to jeszcze piętrowo naklejonych, to nie widziałem |
Nie chciało się przekręcać opony na feldze i poszukać lepszego położenia, wolał wyrównać żelastwem.
Marcin-Krak - 22-11-2017, 20:09
Hugo napisał/a: | Gorszej pory na konserwację podwozia sobie nie wyobrażam, więc |
jacek11 napisał/a: | warsztat ma ogrzewanie |
Miała lepsze warunki niż w lecie
|
|
|