[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A] - nie cykanie a walenie z silnika-odświeżamy filmiki
maroch - 22-07-2017, 10:13
Poprawnie do dłu i kanałami w strone popychaczy,
Ukrecilem wlasnie srobe na glowicy, od magistrali, wiec dalsze kroki jednoznaczne, mam umówiony silnik za 600zl
deejay - 22-07-2017, 12:54
maroch napisał/a: | na 5 min przed tragedią |
Jak dla mnie podtarty wałek rozrządu , znam dokładnie ten dzwięk, bo juz kilka takich aut przerobiłem.
Zdemontuj pokrywę i zrób weryfikacje osprzętu . Aby zdemontować wałek , musisz zdemontować pasek rozrządu .
maroch - 22-07-2017, 14:41
no tak prawidłowo, do dołu i do kanalików w konikach, no ale do tego stało się, ukręciłem śrubę od magistrali w głowicy, więc tak czy inaczej robie swapa pełnego, nie ma co
larelijux - 22-07-2017, 15:03
Tylko sprawdź tym razem działanie tego silnika, bo znowu znajdziesz "zdrową sztukę" z leciutkim stukotem... Na pewno nie bierz "pewniaka" wymontowanego już z auta
maroch - 24-07-2017, 08:45
deejay napisał/a: | maroch napisał/a: | na 5 min przed tragedią |
Jak dla mnie podtarty wałek rozrządu. |
hmmmm ale to by mogło się pojawić tak nagle po rozrzedzeniu oleju ? w sumie
to by tłumaczyło słabą moc,
przenosiłby się dźwięk na miskę olejową
larelijux napisał/a: | Tylko sprawdź tym razem działanie tego silnika, bo znowu znajdziesz "zdrową sztukę" z leciutkim stukotem... Na pewno nie bierz "pewniaka" wymontowanego już z auta |
generalnie auto po wypadku, mam filmik jak chodził i to po wypadku, krótko bo już z uwaloną chłodnicą,
|
|
|