To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A] - nie cykanie a walenie z silnika-odświeżamy filmiki

maroch - 22-07-2017, 10:13

Poprawnie do dłu i kanałami w strone popychaczy,
Ukrecilem wlasnie srobe na glowicy, od magistrali, wiec dalsze kroki jednoznaczne, mam umówiony silnik za 600zl

deejay - 22-07-2017, 12:54

maroch napisał/a:
na 5 min przed tragedią

Jak dla mnie podtarty wałek rozrządu , znam dokładnie ten dzwięk, bo juz kilka takich aut przerobiłem.
Zdemontuj pokrywę i zrób weryfikacje osprzętu . Aby zdemontować wałek , musisz zdemontować pasek rozrządu .

maroch - 22-07-2017, 14:41

no tak prawidłowo, do dołu i do kanalików w konikach, no ale do tego stało się, ukręciłem śrubę od magistrali w głowicy, więc tak czy inaczej robie swapa pełnego, nie ma co
larelijux - 22-07-2017, 15:03

Tylko sprawdź tym razem działanie tego silnika, bo znowu znajdziesz "zdrową sztukę" z leciutkim stukotem... Na pewno nie bierz "pewniaka" wymontowanego już z auta
maroch - 24-07-2017, 08:45

deejay napisał/a:
maroch napisał/a:
na 5 min przed tragedią

Jak dla mnie podtarty wałek rozrządu.

hmmmm ale to by mogło się pojawić tak nagle po rozrzedzeniu oleju ? w sumie
to by tłumaczyło słabą moc,
przenosiłby się dźwięk na miskę olejową

larelijux napisał/a:
Tylko sprawdź tym razem działanie tego silnika, bo znowu znajdziesz "zdrową sztukę" z leciutkim stukotem... Na pewno nie bierz "pewniaka" wymontowanego już z auta

generalnie auto po wypadku, mam filmik jak chodził i to po wypadku, krótko bo już z uwaloną chłodnicą,