To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TomchuckGarage

tomchuck - 16-08-2017, 23:41

Potencjometr jest na podłużnicy, od niego idzie mały łącznik do wahacza. Być może utwardza się stronami w zakrętach jak wykryje przechył auta.

Volve;
cóż mam powiedzieć... Planowałem odwiedziny, ale zawsze brakowało czasu. A byłem w szczecinie przez ostatni rok chyba z 3 razy w interesach.

jacek11 - 17-08-2017, 00:07

Już sobie przypomniałem że na lewym prostym wachaczu było coś przymocowane. Czyli wygląda na to że jest to samo.
areksz121 - 17-08-2017, 21:03

I w ten sposób można zakończyć banialuki o wahaczach prostych. Prawy i lewy są identyczne, z jedyną różnicą, jaką jest gwint w "lewym"wahaczu pod ten właśnie czujnik. Ja tak to widzę.
tomchuck napisał/a:
No i buda jest zdrowa

Poka poka :shock: :twisted: Progi z tyłu i te narożniki przy wahaczach wleczonych :wink:

tomchuck - 17-08-2017, 23:05

tak szybko nie pokażę, bo galant jest tak zastawiony innymi że wcześnie nie wyjedzie :P Ale tak, końcówki progów, wewnętrzne poszycia nadkoli tylnych, podłoga mają tylko drobne naloty, ale jest jedna mała dziurka w przednim lewym kielichu. Widziałem to na zdjęciach przed zakupem i byłem przygotowany na najgorsze... Ale buda naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyła :)
tomchuck - 24-09-2017, 15:27

Jako że nowego właściciela tutaj nie ma, to pozwolę sobie wstawić zdjęcie z hamowni szarego fto.
Moje szatańskie dziecko pluło ogniem :D

254KM i 348Nm więc biorąc pod uwagę że dawcą silnika był przedliftowy vr4 to spoko wynik.

Hugo - 24-09-2017, 17:52

tomchuck napisał/a:
254KM i 348Nm więc biorąc pod uwagę że dawcą silnika był przedliftowy vr4 to spoko wynik
:mrgreen: Jest moc. Będzie napęd 4WD i podłączony TCL, o którym rozmawialiśmy?
Bzyk_R1 - 24-09-2017, 19:42

Ciekawe czy po założeniu MagnaFlow będę miał taki efekt z komina :-D super! Aż przypomina mi się seria Tuners vs ricers ;-)
tomchuck - 24-09-2017, 20:32

Awd i tcl nie będzie, za dużo kombinacji.
Co do wydechu, to tutaj jest pełen przelot na dwóch tłumikach, kata brak to nie ma oporów dla ognia ;] A samego ognia dużo nie było, tylko jeden strzał przy odcięciu, ale na zdjęciu efekt wyszedł świetny :D

Marcino - 24-09-2017, 21:26

Petarda. Jak to się odpycha z jednej ośki ? Trakcja jest?
mati_z - 25-09-2017, 15:49

I to wszystko na automacie z mojego Galanta, który podobno jest taki delikatny :lol:
Gdybym ja wiedział, że ta skrzynia tyle zniesie :roll:

tomchuck - 29-09-2017, 20:42

Do tej pory znosi dobrze i miejmy nadzieję ze tak pozostanie ;]

Marcino;
Bardzo dobrze się odpycha. Trakcja według mnie jest bardzo dobra jak na ośkę. Długie fd galantowej skrzyni w tym pomaga.
Ogólnie to co do vr2 to nie ma co się bać. Ostatnio na śląsku znajomi robili testy. było kilka vr4, jeden gal vr2 w manualu i evoX. No i wszyscy dostali baty od vr2 :D

tomchuck - 20-10-2017, 20:57

Czas pokazać nowy nabytek. Być może jedyny w PL w takiej wersji.
Niestety nie mam zamontowanych dokładek nadkoli (podobne do tych w poliftowym legnumie) ale nawet bez nich jest całkiem spoko.
Jedna jest popękana i też brakuje kawałka, więc muszę zająć się jej odtworzeniem.
Także przedstawiam Diamante VRX :D

Hugo - 20-10-2017, 21:27

Jasny gwint jaka świetna fura :shock:

Wnętrze rewelka.

Muszę Cię kiedyś odwiedzić i pozwiedzać te twoje skarby. W sumie w przyszły weekend pewnie znów będę przejeżdżał przez Śrem, ale znów nie sam, a chyba jeden dzień to za mało na Twoją stajnię :mrgreen:

Krzyzak - 21-10-2017, 11:38

Też mi się Diamante podobają a jeszcze czarne wnętrze. Bardzo fajne autko, nie to co obecne żelazka pomieszane z kupą z przewagą stylistycznej kupy...
abdul - 21-10-2017, 21:28

gdzie Ty znajdujesz te auta? :shock: