[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Zmiana z INFORM - INVITE do INTENSE - INSTYLE NAVI
SebastianAd - 09-04-2013, 23:57
Koledzy,
Który z Was montował rozpórki w swoim Lancerze? Czy naprawdę wpływają na prowadzenie pojazdu? Mam 1.8 Intense i zastanawiam się nad montażem.
Gdzie mogę dostać dedykowane do cywilnej wersji?
tyku - 10-04-2013, 09:15
SebastianAd, Z tego co mi wiadomo w wersji Intense jest " Sportowe zawieszenie (1.8)" , a to wiąże się z tym,że rozpórkę już masz fabrycznie zamontowaną.(chyba, że się mylę).
Rynek wtórny, pytać ludzi, którzy sprzedają części na allegro. Firma STAFFA robi rozpórki.
A tu temat o rozpórkach : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31774
marrok - 10-04-2013, 09:22
Intense standardowo musi mieć rozpórkę na kielichach, jak jej nie masz, co cos nie halo z twoim autek jest.
Znajomy zamontował rozpórkę do Invita, auto po tym zabiegu usztywniło się i mniej wykładało się w zakrętach, poza tym szału nie było... ale tak jak pisał kolega wyżej, Intense ma usportowione zawieszenie, tak więc tam powinna być znaczna różnica na plus w prowadzeniu..
SebastianAd - 13-04-2013, 21:02
No to ciekawe bo ja mam Lancera MY2012 i nie ma w nim rozpórki....
marrok - 15-04-2013, 09:12
SebastianAd napisał/a: | No to ciekawe bo ja mam Lancera MY2012 i nie ma w nim rozpórki.... |
to może w roczniku modelowym 2012 została usunięta, jeżeli chcesz wysili mi na PW swego meila, prześlę ci specyfikację wyposażenia roku modelowego 2011 (otrzymana z salonu Mistu) i tam jak wół jest rozpórka w standardzie wersji Intense
jaca87 - 17-04-2013, 13:48
benji napisał/a: | Ja dołożyłem przy zakupie oryginalne progi.
Po jakimś czasie w serwisie zamontowałem wzmacniacz, radio Rockford ze zmieniarką, subwoofer oraz cały komplet głośników Rockford.
Jeśli zakładasz felgi 18" to może dobrym pomysłem jest założenie rozpórki? |
benji a ile kosztował cię cały osprzęt bo rozumiem że wszystko kupiłeś używane na allegro z tego co się orentowałem to głośniki z wzmacniaczem to wydatek ok 1 500 zł, do tego oryginalne radio Rockford ? oraz okablowanie. Plus montaż jak piszesz 1 000 zł.
Sam się zastanawiam nad takim zestawem na przyszłość ale nie wiem ile to może wszystko kosztować.
tyku - 17-04-2013, 15:44
jaca87, Poczytaj dokładnie ten temat : http://forum.mitsumaniaki...ckford&start=75
- tu są odpowiedzi na twoje pytania i podpowiedzi.
SebastianAd - 17-04-2013, 23:21
Sprawdzałem w salonie MM i w MY12 rozpórka nie występuje w specyfikacji
tyku - 18-04-2013, 09:46
SebastianAd napisał/a: | Sprawdzałem w salonie MM i w MY12 rozpórka nie występuje w specyfikacji |
Czyli jaki z tego morał ! Trzeba było zaoszczędzić na kawałku rurki. Są też pozytywy, samochód mniej waży.
Kuriozal - 06-08-2014, 22:01 Temat postu: Wyposazenie w wersji Invite Hej, stałem się szczęśliwym posiadaczem Lancera 1.6 sedan w wersji Invite (rok modelowy 2014). Ogólnie wszystko jest ok Ale mam kilka pytań na temat wyposażenia:
1. Mam fabryczne oryginalne radio które ma tryb USB lecz nigdzie nie widzę jakiegokolwiek portu? Czy powinien on być w mojej wersji? (W specyfikacji jest napisane radio cd/USB)
2. Kolejne pytanie dotyczące radia. Znalazłem w aucie w schowku pod kontrolka klimatyzacji port aux (dwa chinche) lecz po podlaczeniu przewodu nie widzę w radiu opcji przelaczenia się na to wejście.
3. Czy jest możliwe domykanie szyb z kluczyka?
Prosiłbym o odpowiedzi na powyższe pytania. Jeżeli moja wersja nie obejmuje powyższych ficzerow to czy istnieje możliwość "odrzucenia" ich w aso za jakąś rozsądną cenę.
Btw. Witam na forum po dłuższej przerwie
reneyvan - 06-08-2014, 22:43
1) U mnie (Intense) wejście USB jest w schowku pod górną krawędzią obok wyłącznika poduszki powietrznej.
2) Uruchomić AUX możesz przy zmianie źródła dźwięku (BT, radio, CD).
3) Nie wiem dokładnie, ale chyba tak. Było o tym na forum.
tokyo - 07-08-2014, 06:50
witam
W 2014 nie wszystkie radia byly wyposazone w kabel usb, pomimo ze radio ma taka mozliwosc.
Domykanie tylko ale to TYLKO po zainstalowaniu modulu. W std bylo to do roku 2010 pozniej zmienili silniki tak jak to bylo w ver usa od 2007
Kuriozal - 07-08-2014, 07:14
Dzięki za odpowiedzi. Ktoś się orientuję ile by kosztował taki moduł w aso? Co do radia to USB jakoś jeszcze mogę przeżyć, bardziej zależy mi na aux i bo i tak z telefonu puszczam muzykę. Przy naciśnięciu przycisku media na radiu (ewentualnie Mode na kierownicy) zmienia mi między różnymi paskami radia / USB / cd. Nigdzie nie widzę aux.
To by było trochę słabe ze dali mi porty aux mimo że radio ich nie wspiera a nie dali portu USB 😁
Janek_W - 07-08-2014, 09:27
Kuriozal napisał/a: | zmienia mi między różnymi paskami radia / USB / cd. Nigdzie nie widzę aux. |
A wystarczyłoby żebyś zerknął do instrukcji i znalazłbyś jak włączyć tryb AUX
Trzeba przytrzymać chwilę wciśnięty przycisk "MEDIA".
Kuriozal - 07-08-2014, 09:39
Shame on me...
Glowe bym dal ( i bym teraz nie mial glowy ) ze wyczytalem w instrukcji ze przelacza sie normalnie klikajac.
Bylem przed chwila w samochodzie i dziala z przytrzymaniem... Wielkie dzieki za pomoc
|
|
|