Outlander III GEN Techniczne - Skrzynia CVT w Outladerze III gen
Arczi73 - 26-08-2020, 17:27
Panowie, ja zapytam czy jest tutaj na forum użytkownik który smigał po wysokich górach z autem z CVT??? Czy mógłby opisać swoje spostrzeżenia tudzież jak używać tej skrzyni przy podjazdach, zjazdach
artisan - 29-08-2020, 11:33
Nie będę specjalnie miarodajny bo w naprawdę wysokich górach O III nie byłem. Jeździłem po słowackich i polskich górach (niedawno nawet wróciłem z twoich stron czyli Beskid Sądecki) nie musiałem robić jakichś b. stromych podjazdów czy zjazdów, skrzynia dawała radę bez problemu. Latem zresztą nie ma to aż takiego znaczenia. Zalety tego auta ujawniają sie tak naprawdę w trakcie wyjazdów w góry zimą, wtedy naprawdę jest różnica miedzy autem z napędem na jedną oś a Outlanderem. Ja do tej pory nie musiałem jeszcze używać łańcuchów, napęd sobie radził, a inni na podjazdach już musieli wyciągać łańcuchy z bagażnika.
Variant - 31-08-2020, 16:47
Jeżdziłem po bardzo stronych górach cvt 4x4 i skrzynia troszke za nisko trzyma obroty i męczy się auto... więc posiłkowałem się łopatkami przy kierownicy i wtedy nie było problemu. teraz jak widzę pokażną górę dojazdową wrzucam na łopatki 1 bieg 3-4tys obrotów i pomału się wbijam na górę bez problemów....
arokub - 01-09-2020, 07:52
@Variant, a tak z ciekawości, próbowałeś wjeżdżać na L ? Jestem ciekaw różnicy w stosunku do przełączenia na 1.
artisan - 01-09-2020, 20:59
arokub napisał/a: | @Variant, a tak z ciekawości, próbowałeś wjeżdżać na L ? Jestem ciekaw różnicy w stosunku do przełączenia na 1. |
No właśnie chciałem zapytać o to samo, jest jakaś różnica gdy wrzuci się L ?
JustMarBin - 31-01-2021, 20:07
Witam Forumowiczów,
Ja planuje w tym tygodniu zakupić MOIII z "automatem" rocznik 2013 i mam pytanie: autka, które obserwuje mają w kolejności 189k km i 140k km przejechane. Planuje wymienić olej właśnie w automacie. Jak również rozrząd i tak dalej, po prostu po zakupie chcę znać od początku serwis. I tu pytanie:
1. jaki olej dać do skrzyni?
2. czy faktycznie są tak mocno awaryjne te CVT?
Pozdrawiam
JustMarBin
kubi2410 - 03-02-2021, 00:06
Olej masz napisane na bagnecie od poziomu pod maską Ravenol CVT F J1 lub J4.
Olej i filtr w chłodnicy oleju wymiana co 80tys.
spirosun - 06-02-2021, 20:43
JustMarBin napisał/a: | Witam Forumowiczów,
Ja planuje w tym tygodniu zakupić MOIII z "automatem" rocznik 2013 i mam pytanie: autka, które obserwuje mają w kolejności 189k km i 140k km przejechane. Planuje wymienić olej właśnie w automacie. Jak również rozrząd i tak dalej, po prostu po zakupie chcę znać od początku serwis. I tu pytanie:
1. jaki olej dać do skrzyni?
2. czy faktycznie są tak mocno awaryjne te CVT?
Pozdrawiam
JustMarBin |
Nie są jak sie wymienia olej co 60k km i nie przegrzewa. Olej J4. Oryginał albo Ravenol. Oryginał 100zł/litr.
Jesli chodzi o benzyne to rozrzad na lancuchu. Nie co grzebać
kubi2410 - 17-02-2021, 20:33
Wycena wymiany oleju w Parexbud Lublinin czy jest w miarę ok.
Części :
- filtr + uszczelka = 173 zł
- olej 120 zł x około 5L = 600
- robocizna 400 zł
token13 - 22-07-2021, 15:59
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie skrzyni coś dłuższego czasu podczas ruszania i hamowania przy niskiej prędkości w kabinie i na zewnątrz auta słychać głośne „chrobotanie „ wymieniłem klocki przeczyscilem układ hamulcowy i nic czy to możliwe aby taki dźwięk powodowała właśnie skrzynia biegów ?
Z góry dziekuje za odpowiedz
rdkk - 30-07-2021, 09:27
Cześć Ekipo,
Co ile należy wymieniać rozrząd w OIII 2.4 CVT?
M_6 - 03-10-2024, 14:03
Witam
Ja mam nalatane 200 tys. Nic się nie dzieje. Rocznik 2019. Sam tylko jeżdżę zazwyczaj w trasy. Też się zastanawiam ile wytrzyma. Olej wymienimy dynamicznie w serwisie na 80 tys. Drugi raz sam statycznie. S zdejmowałem miskę czyściłem wymieniałem filtry. Na 160 tys
|
|
|