Outlander Ogólne - Nowy Outlander i jego sprzedaż
Jackie - 26-03-2007, 10:53
Hubeeert napisał/a: | A komentarz do dalszej czesci wypowiedzi? |
A ty chcesz żeby nasz klub był nadal firmowany przez autoryzowanego dealera?
Hubeeert - 26-03-2007, 10:59
Anonymous - 29-03-2007, 11:04 Temat postu: Re: Nowy Outlander i jego sprzedaż
Jackie napisał/a: | Piszę, bom nieco sfrustrowany, otóż wspomniane auto ma się w A.D. 2007 sprzedać w ilości 470 szt. I fajnie, tylko, że na dzień dzisiejszy jest sprzedanych ok. 300samochodów. A nie dotarł jeszcze do salonów, nikt nim nie jeździł, ba nikt go na żywo nie widział. Problem polega na tym, że sprzedaż ewidentnie przekroczyła oczekiwania. Własnie dziś zamówiłem 7 samochodów ( w sumie będę miał ich 10) a mój plan to 36szt. Ja wiem, że Adam robi co może i kupuje samochody po jakichś Hiszapnach, Włochach i innych skandynawach ale cholera - samochodów w zasadzie nie ma....a jak coś się pojawia na stoku to okazuje się, że są już sprzedane. Z jednej strony - super, wysadzimy z siodła Hondę (zupełnie spokojnie, jak sądzę) ale z drugiej - jak ja mam wykonać plan?
Pozdrawiam |
Wg. mnie polityka MMC na Polske to żywe kpiny! Na nowego Outlandera jeśli sie zdecyduję przyjdzie mi poczekac do lipca - a w tym czasie w Niemczech stoją one u dilerów "do koloru do wyboru" i to około 10 % taniej po dodaniu wszelkich kosztów!!! Gdyby nie to, że chyba w 50% bede musiał posiłkowac sie kredytem - wybrałbym się po auto do Niemiec. A może to wina samych dilerów!! Dodam też, że służę pomocą jakby ktoś potrzebował namiary na takie auta.
Hubeeert - 11-04-2007, 01:03
mleczny napisał/a: | A może to wina samych dilerów!! | Wszystko przez dealerow - to ze skrzaty do mleka szczaja to tez przez nich
Anonymous - 11-04-2007, 12:17
Hubeeert napisał/a: | mleczny napisał/a: | A może to wina samych dilerów!! | Wszystko przez dealerow - to ze skrzaty do mleka szczaja to tez przez nich |
Z tym pytaniem to nie do mnie. Ja bajek o skrzatach już nie czytam.
Gene - 11-04-2007, 13:18
ale Cie pojechal...
Anonymous - 11-04-2007, 19:07 Temat postu: Re: Nowy Outlander i jego sprzedaż
mleczny napisał/a: | Jackie napisał/a: | Piszę, bom nieco sfrustrowany, otóż wspomniane auto ma się w A.D. 2007 sprzedać w ilości 470 szt. I fajnie, tylko, że na dzień dzisiejszy jest sprzedanych ok. 300samochodów. A nie dotarł jeszcze do salonów, nikt nim nie jeździł, ba nikt go na żywo nie widział. Problem polega na tym, że sprzedaż ewidentnie przekroczyła oczekiwania. Własnie dziś zamówiłem 7 samochodów ( w sumie będę miał ich 10) a mój plan to 36szt. Ja wiem, że Adam robi co może i kupuje samochody po jakichś Hiszapnach, Włochach i innych skandynawach ale cholera - samochodów w zasadzie nie ma....a jak coś się pojawia na stoku to okazuje się, że są już sprzedane. Z jednej strony - super, wysadzimy z siodła Hondę (zupełnie spokojnie, jak sądzę) ale z drugiej - jak ja mam wykonać plan?
Pozdrawiam |
Wg. mnie polityka MMC na Polske to żywe kpiny! Na nowego Outlandera jeśli sie zdecyduję przyjdzie mi poczekac do lipca - a w tym czasie w Niemczech stoją one u dilerów "do koloru do wyboru" i to około 10 % taniej po dodaniu wszelkich kosztów!!! Gdyby nie to, że chyba w 50% bede musiał posiłkowac sie kredytem - wybrałbym się po auto do Niemiec. A może to wina samych dilerów!! Dodam też, że służę pomocą jakby ktoś potrzebował namiary na takie auta. |
Ja poproszę
Anonymous - 11-04-2007, 21:13
siemka napisał/a: | Ja poproszę |
zalezy do ktorej granicy masz blizej alu tez jest taniej http://www.mitsubishi-motors.lv/
Anonymous - 11-04-2007, 21:42
Łotwa....żadna "ameryka" i trochę niebezpiecznie ....wtajemniczeni pewnie wiedzą o co chodzi, sprawdzałem w Berlinie ...takie same ceny tzn. ok. 28500 euro za basis plus 549 euro za lakier metalik, no i oczywiście zwrotka podatku czyli ok 16 %, ale niestety opłaty celne do "kaczolandu"........
nie mniej jednak dzięki za "namiar"
jutro zadzwonie do Berlina.....i pewnie są od ręki do wzięcia, a jak znam zycie i tamtejsze zwyczaje to gdy powiem że za gotówkę......to bedzie rabacik lub jakis dodatek...
.....kto wymyslił to całe MMC......czy Japonia wie jaka polityke prowadzi w Polsce......wątpię
Matejko - 11-04-2007, 21:46
Hubeeert napisał/a: | Wszystko przez dealerow - to ze skrzaty do mleka szczaja to tez przez nich |
daj sobie ostrzezenie za brak kultury
od rafala sie zaraziles ??
Rafal_Szczecin - 11-04-2007, 21:59
Matejko napisał/a: | od rafala sie zaraziles ?? |
eee bez takich mi tu
Anonymous - 12-04-2007, 10:11 Temat postu: Re: Nowy Outlander i jego sprzedaż
siemka napisał/a: | mleczny napisał/a: | Jackie napisał/a: | Piszę, bom nieco sfrustrowany, otóż wspomniane auto ma się w A.D. 2007 sprzedać w ilości 470 szt. I fajnie, tylko, że na dzień dzisiejszy jest sprzedanych ok. 300samochodów. A nie dotarł jeszcze do salonów, nikt nim nie jeździł, ba nikt go na żywo nie widział. Problem polega na tym, że sprzedaż ewidentnie przekroczyła oczekiwania. Własnie dziś zamówiłem 7 samochodów ( w sumie będę miał ich 10) a mój plan to 36szt. Ja wiem, że Adam robi co może i kupuje samochody po jakichś Hiszapnach, Włochach i innych skandynawach ale cholera - samochodów w zasadzie nie ma....a jak coś się pojawia na stoku to okazuje się, że są już sprzedane. Z jednej strony - super, wysadzimy z siodła Hondę (zupełnie spokojnie, jak sądzę) ale z drugiej - jak ja mam wykonać plan?
Pozdrawiam |
Wg. mnie polityka MMC na Polske to żywe kpiny! Na nowego Outlandera jeśli sie zdecyduję przyjdzie mi poczekac do lipca - a w tym czasie w Niemczech stoją one u dilerów "do koloru do wyboru" i to około 10 % taniej po dodaniu wszelkich kosztów!!! Gdyby nie to, że chyba w 50% bede musiał posiłkowac sie kredytem - wybrałbym się po auto do Niemiec. A może to wina samych dilerów!! Dodam też, że służę pomocą jakby ktoś potrzebował namiary na takie auta. |
Ja poproszę |
Dostałes na priv.
Hubeeert - 12-04-2007, 12:26
mleczny napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | mleczny napisał/a: | A może to wina samych dilerów!! | Wszystko przez dealerow - to ze skrzaty do mleka szczaja to tez przez nich |
Z tym pytaniem to nie do mnie. Ja bajek o skrzatach już nie czytam. |
To nie pytanie - to tylko krzyk rozpaczy. Bo kolejny raz slysze, ze to pewnie wina dilera/dealera - to ON KRWIOPIJCA I ZDZIERCA nie chce zarabiac na sprzedazy itd itd.
A powazniej - sadze, ze jeszcze rok temu jak sprzedaz leciala na pysk w dol nikt nie sadzil, ze wystartuje tak w gore. Tyle, ze to nie diler ustala sobie sam plan sprzedazy.
A co do ilosci Outlanderow do sprzedania w POlsce w tym roku to z tego co wiem bedzie ich wiecej niz 400sztuk.
Jackie - 12-04-2007, 14:48
mleczny napisał/a: | w Niemczech stoją one u dilerów "do koloru do wyboru" i to około 10 % taniej po dodaniu wszelkich kosztów!!! |
Albo ja liczyć nie umiem albo ty czytać....Według cennika Niemieckiego( http://www.mitsubishi-mot...utlander/preis/ ) wersja Invite to 30 490 Euro, co przy założeniu kursu celnego (3,8762zł) daje cenę 118 185 zł. W rodzimym kraju ten sam samochód kosztuje 109 990zł. Co do wyboru i koloru - na dzień dzisiejszy w salonach jest ok. 130 aut niesprzedanych do klienta na całe Niemcy (potwierdzane u kolegi pracującego w Mitsubishi Deutschland, importer). Poświęciłem 2 godziny na sprawdzanie Twoich rewelacji...Okazują się lekko, powiedzmy, przesadzone.
Pozdrawiam
Anonymous - 12-04-2007, 15:06
Jackie napisał/a: | mleczny napisał/a: | w Niemczech stoją one u dilerów "do koloru do wyboru" i to około 10 % taniej po dodaniu wszelkich kosztów!!! |
Albo ja liczyć nie umiem albo ty czytać....Według cennika Niemieckiego( http://www.mitsubishi-mot...utlander/preis/ ) wersja Invite to 30 490 Euro, co przy założeniu kursu celnego (3,8762zł) daje cenę 118 185 zł. W rodzimym kraju ten sam samochód kosztuje 109 990zł. Co do wyboru i koloru - na dzień dzisiejszy w salonach jest ok. 130 aut niesprzedanych do klienta na całe Niemcy (potwierdzane u kolegi pracującego w Mitsubishi Deutschland, importer). Poświęciłem 2 godziny na sprawdzanie Twoich rewelacji...Okazują się lekko, powiedzmy, przesadzone.
Pozdrawiam |
Liczyć to ty moze i umiesz, a ja czytac, ale szukac samochodow to ty na pewno nie umiesz panie rewelacjo, bo ja takie outalnedery wynajduje w 20-30 sekund na portalach z ogłoszeniami, a Tobie zajelo to 2 godziny a i tak nic nie znalazles. Jak tacy ludzie sprzedaja nowe outlandery to nic dziwnego ze trzeba na nie czekac 4 miesiace!!! Nawet to Twoje niby 130 sztuk dostepnych od reki to nic innego dla mnie jak wybor "do koloru do wyboru" przy 0 sztuk dostepnych od reki a jedynie dopiero za 4 m-ce. Ale uwierz mi jest sporo wiecej ofert. Ale to szczegół.
Co do cen to oto prosze: Nowy instyle za 31 690 euro plus rejestracja i OC w Niemczech plus akcyza - okolo 4% co daje lacznie 32 957,60 euro x 3,84 (najwyzszy kurs w wawie sprzedazy euro w kantorze) =
126 654,88 złotych + plus dojazd i paliwo powrotne. Łącznie dobre 15 tys oszczedności.
Oferta delalera Autohaus Willer:
http://home.mobile.de/SID...111111245109503
Na mobile.de lub autoscout24.de sa pozostale oferty innych firm.
Rozumiem twoje zaniepokojenie, ale mimo wszystko sa atrakcyjniejsze rynki na zakup mitsubishi niz dealerzy w Polsce. W Tarnowie jest nawet firma co sprzedaje nowe outlandery instyle taniej o 6000 pln niz MMC. Na przyszłość jednak jak bedziesz probował zdementować jakas informacje to pomysl ze sa bystrzejsi od Ciebie i bardziej rozeznani w temacie ludzie, bo co wspólnego np. ma kurs celny euro do prywatnego importu auta, jedynie chyba to ze od niego bedzie zalezec akcyza itp. a import prywatny aut nie sprowadza sie do oficjalnych cenników, tylko konkretnych ofert np. poszczególnych dealerów!!
|
|
|