To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2.0 GLS 1999 - Przeszłość i Przyszłość

Martinsson - 19-03-2018, 14:21

Hugo napisał/a:
Tak dokładnie, tarcze 281/24 mm z Cari po lifcie i do tego zaciski z takiej Cari.

Dzięki wielkie za pomoc.
Niedługo napiszę jak to pracuję jeśli ktoś jest zainteresowany.

areksz121 - 22-03-2018, 00:18

Dodatkowo przetestowane u mnie i jak na razie wszystko ok zaciski i klocki z cari po lifcie a tarcze z gala po II lifcie 276/26. Zmieściło się bez rzeźby :wink:
Martinsson - 22-03-2018, 22:36

areksz121 napisał/a:
Dodatkowo przetestowane u mnie i jak na razie wszystko ok zaciski i klocki z cari po lifcie a tarcze z gala po II lifcie 276/26. Zmieściło się bez rzeźby :wink:

Tył też robiłeś?

areksz121 - 22-03-2018, 22:51

Tył w oryginale tarczobębny galantowe, ręczny to pikuś a zaciski w zeszłym roku zregenerowane na oryginalnych reperaturkach z ASO (cena na dwa tylne zaciski w przeliczeniu koło 250 zł :rolleyes: )
Martinsson - 23-03-2018, 10:46

areksz121 napisał/a:
Tył w oryginale tarczobębny galantowe, ręczny to pikuś a zaciski w zeszłym roku zregenerowane na oryginalnych reperaturkach z ASO (cena na dwa tylne zaciski w przeliczeniu koło 250 zł :rolleyes: )

Ok, to ja narazie tyłu nie ruszam wcale. Zrobię przód i potestuje. Dzięki :D

Martinsson - 03-04-2018, 17:43

Minęło trochę czasu i zamiast cari wjechały hamulce z poliftowego gala. Jest nieźle, może nie ideał ale lepiej.

Zaopatrzyłem się również w naklejki klubowe

Zastanawiam się też na wymianą grilla na ten chromowany z elegance. Co o tym sądzicie? Podpasuje kolorystycznie zamiast szarego?

Hugo - 03-04-2018, 19:35

Nie no, klocków hamulcowych mogłeś nie malować pod kolor zacisków. Jak już musiałeś to na czarno :wink:
Martinsson - 03-04-2018, 22:04

Hugo napisał/a:
Nie no, klocków hamulcowych mogłeś nie malować pod kolor zacisków. Jak już musiałeś to na czarno :wink:

:mrgreen: :mrgreen: :D Nie przemyślałem tego

Martinsson - 13-06-2018, 11:15

Znów trochę czasu minęło bez żadnych aktualizacji ale nadrabiam 😁. W galu oststnio zostały wymienione przeguby przód bo były już pognite. Teraz zastanawiam się nad obniżeniem natomiast nie wiem jak się do tego zabrać. Przerwa między kołem a nadkolem straszy okrutnie. I teraz pytanie. Czy wymieniając ori sprezyny na eibach pro kit muszę też zmieniać amortyzatory jeśli są w dobrej kondycji? Z góry dziękuję za odpowiedź :D :D
Hugo - 13-06-2018, 14:53

Jeśli amory są OK to zmieniasz tylko sprężyny.
Martinsson - 13-06-2018, 15:09

Super, dzięki wielkie :D trochę to pewnie potrwa jeszcze ale jak zrobię to się pochwale fotką.
Martinsson - 13-06-2018, 19:04

Naszła mnie kolejna myśl. Czy aby te - 30mm od eibacha nie będzie wartością zbyt małą aby uzyskać zadowalający efekt?
Hugo - 13-06-2018, 21:56

Martinsson napisał/a:
Czy aby te - 30mm od eibacha nie będzie wartością zbyt małą aby uzyskać zadowalający efekt?
Nie będzie. Faktycznie "siadzie" sporo więcej niż te 30 mm.
Martinsson - 13-07-2018, 01:05

Po długiej nieobecności aktualizacja. Galanta dopadła typowa dolegliwość. Śmieszne jak szybko ruda potrafi wyjść :mrgreen:

Błotnik był już tak zgnity od wewnątrz, że śrubokręt wpadł do środka

Ale to jest do wyleczenia dość małym nakładem pieniężnym.

Z racji tego, że w październiku wyjeżdżam na studia galant będzie na sprzedaż. Mam już potencjalnego kupca. Problem natomiast jest taki, że nie potrafię się rozstać z rudym japońcem. Inny samochód chyba nie wchodzi w rachubę. Galant jest jak uzależnienie. Uczucie wyjątkowości siedząc w nim jest nie do podrobienia. Dlatego już zastanawiam się nad 2.5 v6 w avance :D :D Ale mam w związku z tym kilka pytań. Mianowicie słyszałem, że spalanie różni się niewiele od 2.0, faktycznie tak jest? No i osiągi :mrgreen: jak na 2.5 v6 160km to ogólnie dość mało i zastanawiam się czy różnica w osiągach jest aż tak odczuwalna? Z góry dzięki za odpowiedź 8)

Martinsson - 13-07-2018, 21:39

Jeszcze jeden problem to to

tylko w miejscu styku tej osłony z kielichem