Nasze Miśki - Gal DżejDżeja
Bzyk_R1 - 07-01-2018, 18:43
Nie doczytałem czy masz tam lpg? 15kkm to taki maks myślę, ale lepiej niech się użytkownicy wypowiedzą. Ja w turbo benzynie z lpg wymieniam co 10kkm lub mniej pełny syntetyk.
Lajkonik95 - 07-01-2018, 18:49
Bzyk_R1, brak LPG.
larelijux - 07-01-2018, 19:05
Dla zdrowia popychaczy zaleca się wymieniać co 10kkm lub rok, ale jak przejedziesz 12k to nic się nie stanie. Po płukance zalej tańszym olejem 5W40 (Elf chociażby, taki w niebieskiej butli) i po 500-1000km spuść i zalej Liqui Moly, to go bardzo dobrze wyczyści. Koszt trochę wyższy ale warto.
Lajkonik95 - 07-01-2018, 20:27
larelijux napisał/a: | Po płukance zalej tańszym olejem 5W40 (Elf chociażby, taki w niebieskiej butli) |
Dokładnie o Elfie myślałem Tylko bez robienia większych odległości, a pracy silnika przy obciążeniu przez kilka minut. Ta kwestia jeszcze jest do przemyślenia.
Z innej beczki.
Są jakieś wycieraczki, które są naprawdę godne polecenia? Czy tutaj już każdy według własnego uznania?
Bzyk_R1 - 07-01-2018, 21:11
Lajkonik95 napisał/a: | Są jakieś wycieraczki, które są naprawdę godne polecenia? Czy tutaj już każdy według własnego uznania? |
Do tej pory używałem zwykłych lub płaskich, a zrobiły się modne hybrydowe. Toteż postanowiłem sobie takie kupić, nie chciałem dawać 80-100zł za Denso więc wybrałem hybrydy z Heyner,a za 50zł. Póki co sprawują się super, masywne i dobrze zbierają na całej powierzchni, są też ciche i ładnie wyglądają.
Lajkonik95 - 08-01-2018, 09:55
Bzyk_R1, a jak przy wyższych prędkościach? Nie ma problemu z wycueraniem szyby?
Pojawił się problem z jednym otworem spryskiwacza do szyby. Płyn ledwo dolatuje do szyby. Jakieś rozwiązania? Czy wymiana rozpylacza ?
Bzyk_R1 - 08-01-2018, 10:03
Nie ma problemu, wycieczki są ciężkie i mają malutkie spoilery więc przy większej prędkości są dobrze dociskane. Spryskiwacz potraktuj szpilką lub igłą. Zdejmij wężyk z trójnika i spróbuj sprężonym powietrzem dmuchać. Może coś przytkało dysze.
Hugo - 08-01-2018, 16:01
Tylko nie ułam igły w spryskiwaczu tak jak ja zrobiłem i spryskiwacz do wyrzucenia.
Lajkonik95 - 08-01-2018, 16:28
Hugo napisał/a: | Tylko nie ułam igły w spryskiwaczu tak jak ja zrobiłem |
Cenna uwaga, wezmę ją sobie do serca
Hugo, co myślisz o tym zestawieniu obniżenia: -50mm przód i -40mm tył? za dużo przy podanych wymiarach?
Dobrze myślę, że żarówki przednie pozycyjne to T4W? Bo jedna uległa przepaleniu.
vrangsinn - 08-01-2018, 16:46
ja uzywam hybryd denso, jednym słowem polecam...poki co super wypowiedziec sie bede mogl wiecej jak im pyknie rok:) narazie mam je 8 miechow i wygladaja sprawuja sie super
Hugo - 08-01-2018, 17:15
Tak, postojowe to T4W.
Co do obniżenia to za dużo, chociaż przy zderzaku Elegance da się jeszcze na takim jeździć Polecam sprężyny -30 mm firmy Eibach. Będzie idealnie i wciąż w miarę komfortowo.
Lajkonik95 - 08-01-2018, 17:27
Hugo, Do tego Kayaba ultraSR?
Hugo napisał/a: | chociaż przy zderzaku Elegance da się jeszcze na takim jeździć |
Co do zderzaka też są plany różne
Myślałem o zderzaku od Avance albo od SE. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
vrangsinn - 08-01-2018, 17:31
potwierdzam powszechna teze na forum, einbach + ultraSR robi robote.... idealne polaczenie komfortu z prowadzeniem....akurat ja tylko zglebilem przod dla lepszego luku ale i tak jest dobrze....
Lajkonik95 - 08-01-2018, 17:39
vrangsinn napisał/a: | akurat ja tylko zglebilem przod dla lepszego luku |
Co masz na myśli? Bo u mnie ten prześwit jest naprawdę duży i myślę, że to -30mm może być trochę mało. A fajny "luk" też wchodzi w grę Już mam dosyć tego wozu drabiniastego
larelijux - 08-01-2018, 18:11
Masz tam bardzo wysoko, tak jakby ktoś źle dobrał sprężyny. Jeśli chcesz idealne połączenie wygody z lepszym prowadzeniem i wyglądem to według mnie weź Vogtlandy, są mniej twarde od Eibachów a obniżenie praktycznie to samo, no chyba, że weźmiesz używki, to tam niektóre Eibachy potrafią zrobić i -100mm
A co do wycieraczek polecam brać tańsze płaskie, wyglądają ładnie a jak zaczną się kończyć to po prostu kupisz nowe - i tak wyjdzie korzystniej od jednych drogich, nawet jakbyś miał przerobić 3 komplety tańszych, co jest wątpliwe Polecam choćby Oximo.
|
|
|