To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Jaki akumulator

zet-em - 01-02-2018, 11:28

Ja jeżdżę już piąty rok na o wiele tańszym...

http://sklep.gazparts.pl/...d_premium-4185i

Kupiłem go za 215 pln, dwa kroki od domu w małym sklepiku motoryzacyjnym i spisuje się doskonale, dbam o niego i myślę, że jeszcze spokojnie 2-3 lata pojeździ :)

Paweł W. - 02-02-2018, 19:27

Witam,
W momencie "padnięcia" akumulatora w moim "spacku" kupiłem za namową kolegi jeżdżącego również "spackiem" akumulator VARTA. Mój kolega jeżdzi na nim dobre pięć lat, w moim VARTA śmiga już trzeci i nigdy nie miałem żadnego problemu.
Miałem ostatnio okazję dłuższy czas rozmawiać z panem, który zajmuje się sprzedażą hurt- detal akumulatorów i on twierdzi że "CENTRA" nie jest już polskim producentem i produkuje fajans, że BOSCH to to, JENOX tamto. Nie wiem ile w tym prawdy a ile sympatii do tej firmy, która daje mu największą marżę bo przy mnie zachwalał akumulatory i Centry i Boscha. Trudno naprawdę teraz wybrać cokolwiek. Powodzenia.
Pozdrawiam,
Paweł.

apg2312 - 02-02-2018, 19:55

Akumulatory Boscha wbrew obiegowym opiniom nie są takie złe, pod warunkiem, że nie kupuje się najtańszej serii S3, a S4 lub S5
http://www.akumulatorybos...ic_type_12.html
W każdym razie kilka lat temu kupiłem S4 74Ah/680A, jest 5 rok w Carismie, przedtem ok. półtora roku w Passacie, i nie miałem z nim dotąd żadnych problemów, nawet przy ubiegłorocznych mrozach (było przez kilka dni -30 stopni - moja Carisma była jedynym autem pod blokiem, które odpaliło :D )
Dodam, że akumulator jeszcze prostownika nie widział :)

Krzyzak - 02-02-2018, 20:07

Ja teraz wziąłem do testu akumulator Pioneer. Jak sprzedawałem Scenica to padał w nim aku i wsadziłem Yuase, której żałuję, ale nie mogłem przecież sprzedać padniętego auta, a w to miejsce kupiłem Pioneer - w tej chwili ma pół roku, zdam relację za parę lat jak się spisuje...