Outlander II GEN Techniczne - Jak silnik 2,4 sprawuje sie przy zasilaniu gazem
kruhy84 - 05-02-2018, 11:17
tylko że w jednym i drugim przypadku przewidziana jest bardzo mała butla. w miejsce koła niby wchodzi o pojemności ok. 28l/netto.
jak że znajomy lubi wyzwania to mi w miejscu koła zmieścił butlę do której tankuje ok. 38l. także się da.
szydlos - 15-02-2018, 10:42
NIe zakładając nowych wątków spytam ,czy ktoś z kolegów jezdzi może Outlanderem I generacji? Jakie instalacje macie i jak to się ogólnie spisuje Wam. Mam 2,4 mivec 160PS i żona męczy mnie na instalację LPG. Podpowiecie cos?
plecho1 - 15-02-2018, 11:21
Instalacja jak do każdego podobnego silnika czyli pojemność i moc, bardziej radził bym się skupić na gazowniku bo dobry i uczciwy fachowiec założy to co trzeba i odpowiednio wyreguluje. Osobiście polecam sterownik taki jaki ogarnia gazownik bo większość ma podobną funkcjonalność, wtryskiwacze Barracudy lub ACW03 a reduktor KME Tur lub Magic III Lub nawet ACR01. Ważne aby podczas montażu zdjęto kolektor ssący aby w odpowiednim miejscu zrobić otwory pod wkrętki i aby wióry z wiercenia i gwintowania tych otworów nie dostały się do silnika. Ważne też aby regulacja została wykonana podczas jazdy lub na hamowni z wykorzystaniem korekt paliwowych i sondy AFR.
|
|
|