To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Którą z tych Sigm kupić?

lukasz12 - 05-03-2018, 16:20

angelos napisał/a:
lukasz12 napisał/a:
90% mechaników nie jest specjalnie zainteresowana użeraniem się ze starym samochodem którego rozwiązania odbiegają od uwielbianej w naszym pięknym kraju motoryzacji niemieckiej, szczególnie tej z grupy VW.

I tutaj tkwi sedno sprawy.

Znasz z autopsji? :wink: :wink:

angelos - 06-03-2018, 08:37

lukasz12 napisał/a:
angelos napisał/a:
lukasz12 napisał/a:
90% mechaników nie jest specjalnie zainteresowana użeraniem się ze starym samochodem którego rozwiązania odbiegają od uwielbianej w naszym pięknym kraju motoryzacji niemieckiej, szczególnie tej z grupy VW.

I tutaj tkwi sedno sprawy.

Znasz z autopsji? :wink: :wink:

Ja akurat jakiegoś problemu nie mailem. Ale sam wiesz, zeby utrzymać Sigme w dobrym stanie to trzeba samemu dłubać.

wojtas - 06-03-2018, 10:02

Albo mieć wielki worek pieniędzy, auto zastępcze i nerwy ze stali na "fachowców". :mrgreen:
przemkoarczeski - 06-03-2018, 22:11

E tam, moj ECS ma sie dobrze. Az dzis musialem to sprawdzic ;D
U mnie tatko mechanik, prowadzimy warsztat a sigma uzywana sporadycznie w sezonie a do tluczenia drugie auto.Wiec jest duzo prawdy w tym co mowicie.

lukasz12 - 07-03-2018, 00:37

wojtas napisał/a:
Albo mieć wielki worek pieniędzy, auto zastępcze i nerwy ze stali na "fachowców". :mrgreen:

Zdecydowanie bardziej opłacalne jest samodzielne wykonywanie napraw ;-)

wojtas - 07-03-2018, 10:24

To fakt, ale nie każdy ma wiedzę, zdolności i zaplecze. Reszta jest skazana na "sukces" :wink:
Chyba że, tak jak pisałem wcześniej strumień pieniędzy płynie nieprzerwanie.

lukasz12 - 07-03-2018, 11:45

wojtas napisał/a:
To fakt, ale nie każdy ma wiedzę, zdolności i zaplecze. Reszta jest skazana na "sukces" :wink:
Chyba że, tak jak pisałem wcześniej strumień pieniędzy płynie nieprzerwanie.

W takim razie są 2 opcje.

1) Dacia Sandero nówka sztuka. 5 lat powinna wytrzymać.
2) Duży worek pieniędzy i cierpliwość.

Nie da się "mieć ciastko i zjeść ciastko :-)

wojtas - 07-03-2018, 12:21

I trzecia opcja z której korzysta większość posiadaczy wiekowych aut.
Wnikliwe studiowanie serwisówki (for tematycznych, aukcyjnych), połączone z zakupem dawcy i odpowiednich narzędzi.
Jakieś miejsce do napraw, bo parking pod blokiem średnio się nadaje aczkolwiek da się. :wink:
Oraz kurs mechaniki dla początkujących. :mrgreen:

W dzisiejszych czasach ta opcja jest trudna do zrozumienia dla większości społeczeństwa. :wink:

czarny.marcin - 07-03-2018, 13:21

lukasz12 napisał/a:

Nie da się "mieć ciastko i zjeść ciastko :-)

owszem da się :D trzeba mieć dwa ciastka :D

Krzysztof Bytów - 21-03-2018, 18:45

mój mechanik jest moim przyjacielem od wielu już lat. Robi takie wynalazki, że mam do niego szacun bo od rolsa, jaguara aż po stare Alfy. Generalnie dostęp do mechanika mam ale do elektryka już nie dlatego wizja 3 litrowego V6 24v ze zwykłym zawieszeniem jest dla mnie ok. Tylko gdzie takie cudo znaleźć...

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie
Krzysztof