Outlander II GEN Techniczne - Co sądzicie o jednostce 2.0 Did z końca 2010 r.?
radek79 - 24-03-2018, 23:08
Cytat: |
Przejechane 400 tyś. Turbina nie rusza naod nowości. |
takie bzdury to tylko na pudelku,to poważne forum
Bosy - 25-03-2018, 07:09
To czytaj pudelka.
Co do oleju to od nowości łany był Castrol
Moody - 25-03-2018, 12:51
A ten Castrol to taki jak każą czyli 5W30 czy inny?
---
Moim zdaniem Castrol jest demonizowany niesłusznie. Gdyby z tym olejem było faktycznie coś nie tak to by ta firma dawno zbańczyła. Może ktoś kiedyś wyrobił sobie opinię na jakieś podróbce i się ciągnie.
Mam też w domu starego forda. Tam na forach występuje paradoks bo ludzie z jednej strony wieszali psy na castrolu a z drugiej bardzo chwalili firmówki. Oczywiście nikt z nich nie był świadomy (kiedyś tego nie podawano), że dla Forda olej od zawsze dostarczał ... Castrol.
4007 nie jeżdżę na castrolu ale ford i owszem często mu się to zdarzało - ma najazd 280000 i oleju nie bierze.
Bizi78 - 25-03-2018, 13:05
Moody napisał/a: | Oczywiście nikt z nich nie był świadomy (kiedyś tego nie podawano), że dla Forda olej od zawsze dostarczał ... Castrol. |
Do mitsu też, a przynajmniej w latach 01-09 .
Tutaj fotka wnętrza mojej bestii po laniu przez 8 lat castrola w ASO .
Moody - 25-03-2018, 13:42
No ale to tylko to co widać.
Nie wiadomo jak by wypadły długodystansowe pomiary zużycia silnika na brudzącym Castrolu i jakimś
innym klinicznie czysto zachowującym się oleju.
PS. Mój sędziwy 21-letni Zetec tak w środku nie wygląda ...
Gotycki_Zdun - 25-03-2018, 14:03
Moody napisał/a: | Szeryf85, Bosy - piękne przebiegi. Olej lejecie jaki fabryka kazała?
--
Ktoś się pochwali przebiegiem silnika HDI? Bo ja to dopiero stówkę mam. |
Auto z drugiej połowy 2011 r. Zaraz zawita dwójka z przodu.
Szadi - 25-03-2018, 22:46
lexus napisał/a: | szeryf85 napisał/a: | Mój ma 315 i śmiga jak szalony | super przebieg czy ktoś ma więcej |
Moj egzemplaz z irlandi dobija juz 322 tys km albo 215tys mil .. jedzi jak tygrys tylko co jakis czas zalewam dodatkow paliwowych do ropki wymieniony EGR i plyny oraz zawieszenia elementy i wszystko .. nawet byl na off road...
szeryf85 - 26-03-2018, 20:24
Szadi, a dwumas robiłeś? Tak jak pisałem, mam 315 tys i dwumas ponoć nie był wymieniany, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
kajos - 26-03-2018, 20:29
szeryf85 napisał/a: | Szadi, a dwumas robiłeś? Tak jak pisałem, mam 315 tys i dwumas ponoć nie był wymieniany, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. |
wszystko zalezy od lacznika miedzy kierownica,lewarkiem biegow a pedalem gazu
jak ktos ma pojecie jak dziala dwumas i czuje silnik to bez problemu i 400tys km zrobi
a jak ktos ma pecha,brak wiedzy to i po 30tys km moze pasc dwumas
podobnie jest z odpalaniem na tzw pych
kto to umie zrobic to pasek nie ma prawa przeskoczyc !!!
trzeba tylko odpowiednio sprzeglo popuszczac przy odpowiednim biegu i predkosci auta
szeryf85 - 26-03-2018, 21:34
No to może faktycznie nie było wymieniane A szkoda, bo pewnie spadnie to na mnie
Szadi - 26-03-2018, 22:11
szeryf85 napisał/a: | Szadi, a dwumas robiłeś? Tak jak pisałem, mam 315 tys i dwumas ponoć nie był wymieniany, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. | witaj Kolego nie wymienialem mozliwe ze poprzedni wlasciciel wymienial ja jestem 3cim .moj mechanic mowila ze puki co sprzeglo I dwumas ok.. Zobacze jak do PL latem smigne Na urlop moze zrobie Bo I tak musze tuleje Na tylnich wachaczach zrobic Bo tu niebawia sie w wyprasowywanie tylko chcieli mi wymienial calosc.. a list to ponad 250£ + robocina..
kajos - 27-03-2018, 15:47
w kraju za grosze zrobisz
czesci naprawde tanie do misiakow
Petersien - 30-03-2018, 18:34
lexus napisał/a: | jest dużo o tym silniku -poczytaj ,tak krótko to niezły silnik ,u mnie 146 tyś ,na razie była robiona przepustnica ,silnik po poprawkach od 2007 nie ma problemu z pękającą głowicą,i z pompą oleju bo jest na łancuchu a nie na ołówku,jeżeli nie był tuningowany to i sprzęgło i dwumas polata jeszcze,wszystko zależy kto jezdził ,jaki olej itp. |
Hej , twój 2.0 jest ... na łancuchu??
lexus - 30-03-2018, 19:12
Na łancuchu jest pompa oleju a w VW natrzpieniu
i awarie silników bo brak oleju nie służy .pasek jest na rozrzadzie oczywiscie
Bzyk_R1 - 30-03-2018, 19:35
Ja akurat jestem przykładem tego że napęd łańcuchowy pompy to nic dobrego. Podczas jazdy na autostradzie bez żadnego ostrzeżenia i bez objawów po prostu sobie strzelił. Auto jechało jeszcze ileś tam kilometrów i się zatarło. Później nie można było uruchomić silnika. Stare dzieje ale blizna zostaje.
|
|
|