To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Kolos

Olivia - 04-04-2018, 00:20

Pewne jest jedno - zaletą tego modelu na pewno nie jest wygląd.
Jednak jako posiadaczka (z sentymentu w chwili obecnej) Króla Lwa muszę napisać że Francuzi nie robią tak tragicznych aut. Owszem, są wykonane na ogół gorzej od np. niemieckich czy japońskich ale zanadto od nich nie odstają. Mi podobają się klasyczne kształty, np. 508, Talismann, Latitude (czy jak to się tam pisze). Ale wiele modeli to jakieś pomyłki inżynierów - i to psuje renomę autom znad Sekwany.
Przykład : Kadjar - interfejs aby wejść do wentylacji i wyregulować nadmuch czy temperaturę sprawia wrażenie jakby matka patrzyła co jej nastolatek oglądał, podglądając w historii przeglądarki - jakaś pomyłka. Nie mówiąc już o wyglądzie. Niektóre wyglądają tak jakby oglądało się dziecko próbujące coś wyrzeźbić z plasteliny i gdy już coś zaczyna wyłaniać się z tych prób, wchodzi tata z cukierkami i młody porzuca rzeźbę. Tak dla mnie niektóre modele wyglądają. Niedokończone, nie wiadomo co autor miał na myśli i to nie tylko w wyglądzie ale również w ergonomii (patrz Kadjar i wentylacja), stylistyce - ewidentne weszły mocne psychoaktywne leki, etc.
Podsumowując. Auta francuskie mają wiele zalet, spójrzcie chociażby na Renault Traffiki, pomijając te z silnikami 1.6 dCi, są bardzo udane, tanie w zakupie i eksploatacji, co najważniejsze dobrze wykonane i nie brzydkie.

Właścicielowi gratuluje, niech się sprawuje i jeździ szybciej niżeli francuskie danie z obojniackiego zwierza 8)

Andrew - 04-04-2018, 08:20

To teraz opowiem krótko jak udało mi się to kupić. To prawda, że wyglądem nie zabija, ale jak pierwszy raz w niego wsiadłem, od razu poczułem, że muszę go kupić. Chciałem spróbować automatu no i po pierwszej przejażdżce banan na twarzy. Poza tym zgadza się jest to Renault, ale jak
apikus napisał/a:
Jakie to Renault? Produkcja pewnie Korea. Baza X-Trail.
Znaczek chyba nie zepsuje samochhodu. :-)
jest to auto, które było składane w fabryce Samsunga w Korei, napęd i zawieszenie to Nissan, skrzynia japońska, a silnik to ponoć najlepsza konstrukcja diesla jaką Renault wypuściła. Auto kupione okazyjnie bezwypadkowe, w oryginalnym lakierze. Za taką kasę auta tej klasy ciężko znaleźć.
apikus - 04-04-2018, 17:28

Cytat:
apikus Scenic 1.6 Ph2 rok 2000, czysta ciemnota techniczna renault

Ja mówię o Koleosie, bo o nim jest temat.

Andrew - 11-02-2019, 19:58

Mały up. 239kkm na liczniku, od zakupu zrobione 13000 km. Wymieniony łącznik stabilizatora i guma wahacza. Ponadto miałem małą przygodę parkingową, walnąłem w kijankę. W sumie uszkodzona tylko zaślepka spryskiwacza.

Poszukiwania i niestety tylko serwis i tylko ponad 300 zł. A, że mam super mechanika, to:

Auto śmiga ogólnie. Za 2 tys. wymiana oleju. Spalanie koło komina, 2 km do pracy itp. wychodzi ok. 9 litrów.

tomasek - 11-02-2019, 21:14

Ja się szykuję właśnie do wymiany tarcz i klocków,już zamówione :mrgreen:
Dobrego masz rzeżbiarza :mrgreen:

tomasek - 11-02-2019, 21:16

A wogóle to świetnie tym się jeżdzi szczególnie w zimie :twisted:
Andrew - 12-02-2019, 07:57

tomasek napisał/a:
A wogóle to świetnie tym się jeżdzi szczególnie w zimie :twisted:

Tu masz rację :wink:

AidsD - 12-02-2019, 13:58

tomasek napisał/a:
A wogóle to świetnie tym się jeżdzi szczególnie w zimie