To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Akcja Serwisowa

lexus - 12-05-2018, 12:40

no właśnie byłem już na akcji kilka lat temu i nie ma znaczenia z jakiego kraju jeżeli gwarancja obejmuje to czemu akcja ma nie obejmować poza USA oczywiśćie
Bizi78 - 12-05-2018, 15:34

Zagranicznych aut mogą nie mieć w polskiej bazie, dlatego chyba najlepiej zapytać w MMC o wszystkie podległe akcje serwisowe.
Aleksander1965 - 12-05-2018, 15:37

Mój był kupiony z Niemiec a pomimo tego zapraszają na wymianę.Nadmieniam,że po sprowadzeniu pojazdu wielokrotnie serwisowałem w autoryzowanym serwisie w Polsce.
Bizi78 - 12-05-2018, 16:18

Aleksander1965 napisał/a:
Nadmieniam,że po sprowadzeniu pojazdu wielokrotnie serwisowałem w autoryzowanym serwisie w Polsce.

No i to jest sedno sprawy, że Twój vin jest znany w PL 8) .

msokol - 12-05-2018, 20:26

Ogólnie, jeśli auto zostało zakupione w polskim salonie przez pierwszego właściciela, to warto zgłosić w ASO informację o nabyciu takiego pojazdu. Miła pani w rejestracji powiedziała, że jeśli się to zrobi, to MMC powiadamia obecnych właścicieli listownie o wszelkich akcjach serwisowych. Jak to się ma w praktyce to nie wiem, bo dopiero podam wszystkie dane podczas tej akcji.
Moody - 12-05-2018, 22:22

A Peugeot/Citroen jak zwykle cicho sza :(
lexus - 14-05-2018, 13:55

ja już jestem umówiony na 25 maja w Aut Test Marki ale jest jeszcze jedna akcja na wymianę włącznika świateł stopu na którą też się łapię tyle że ja już miałem go wymieniany na koszt MMC w 2011 i pan musi się dowiedzieć czy jeszcze raz go wymieną ,u mnie ten wyłącznik raz zapalał stop a raz nie .
Markymark - 17-05-2018, 17:52

Byłem wczoraj, całość trwała tylko 45min czyli dla mnie obcinanie wzrokiem nowych Eclipsów i katologów + kawka i fajka.. ;) Podobno wymienili silniczek, mechanizm z trzpieniem czy jakoś tak
potentator - 18-05-2018, 09:28

A dali coś w gratisie żeby nie było skazy na Marce?? :D :D
Markymark - 18-05-2018, 10:01

W gratisie to dają kamizelkę odblaskową z logo Mitsu... ale jak zrobisz wiosenny przegląd promocyjny za 59 PLN. Tak przynajmniej jest w Aso Japan Motors
potentator - 18-05-2018, 12:39

a co na tym przeglądzie jest za 59zl?
Aleksander1965 - 21-05-2018, 16:42

Jestem świeżo po wymianie.Wymienili silniczek wycieraczek oraz ramie łączące z całym mechanizmem.Co ciekawe silniczki różnią się jedynie tzw zaślepką lub odpowietrznikiem.Cena zestawu gdybyśmy sami chcieli wymienić w Mitsu 1600 zł.
Markymark - 22-05-2018, 10:12

Co do przeglądu za 59 pln to tu jest link:
https://www.mitsubishi.ja...cja-przegladowa

pkt 5. Przegląd obejmuje sprawdzenie 35 newralgicznych punktów wpływających na bezpieczeństwo i komfort podróżowania. Za wykonanie płatnego przeglądu klient otrzymuje w prezencie kamizelkę ochronną

msokol - 23-05-2018, 00:24

Byłem dzisiaj w AutoGT na Połczyńskiej. Mój Outek był tam kupiony i serwisowany przez pierwszego właściciela. Mega uprzejmy gość z serwisu. Na moją prośbę bez zająknięcia wydrukował mi historię samochodu i uprzejmie odpowiadał na każde zadane pytanie odnośnie "historycznych" wizyt mojego egzemplarza.
Cała akcja trwała 30-40 minut.

lyczko - 23-05-2018, 09:45

Moody napisał/a:
A Peugeot/Citroen jak zwykle cicho sza :(

a dzwoniłeś do aso z zapytaniem?

Dzisiaj zalogowałem się do serviceboxa w celu sprawdzenia nr części i wyskoczył mi komunikat dla mojego vinu: "W tym samochodzie należy wykonać kampanię serwisową. Proszę zaprosić klienta do szybkiego umówienia wizyty w ASO."

EDIT:
Odpowiem sobie sam.
Zadzwoniłem na infolinię Peugeot Polska i tam Pani potwierdziła mi, że akcja jest i żeby umówić się w ASO, co też uczyniłem.

PS. Służę pomocą w celu sprawdzenia w bazie Peugeot & Citroen po nr VIN, czy auto jest objęte akcją.