[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Hak holowniczy, wiązka elektryczna - Lancer CYxA
ravpraca - 16-03-2019, 10:11
Witam,
Czy moglibyście zrobić i podesłać zdjęcia jak wygląda hak przy zderzaku? Będziemy również montować hak i zależy nam, aby był jak najmniej widoczny. Myślałem o wypinanym w pionie/poziomie ale może taki odkręcany też nie jest za bardzo widoczny.
Palkerson - Ciebie szczególnie bardzo proszę o zdjęcie. Czy w Twoim haku po wypięciu jest możliwość podniesienia gniazda aby było niewidoczne?
Z góry bardzo dziękuję.
Muzyk007 - 04-05-2020, 12:05 Temat postu: Lancer hak - Czy ten oryginał pasuje? Dzień doberek,
Mam możliwość kupienia oryginalnego haka do lancera. Hak ma oznaczenie MZ314010.
W katalogach sytuacja wygląda tak:
MZ314010 - sedan
MZ314217 - hatchback
https://drive.google.com/open?id=1M1uam8SsM2QnDCIauDBjrI8CDl_Uo8_n
w polskim jakimś
MZ314533
https://drive.google.com/open?id=1hZEsKA-F-WbPptUhSkN4uqKfCYnAdBKc
Pytanie czy do mojego auta będzie pasował ten MZ314010? (mam sportback/hatchback)
Czym one się różnią pod kątem stalowej konstrukcji?
Jeśli różnica to tylko wiązka/jakieś inne mocowanie kuli/kluczyk do kuli - to mnie nie interesuje.
Ważne żeby nie było problemu z wydechem...
W niektórych nowych zauważyłem brak kompatybilności z Ralliartem....
ktoś coś wie w tym temacie? Może jakieś foto od spodu ktoś ma? może foto z montażu takiego haka?
MikeDG - 26-05-2020, 22:37
Cześć, Czy ktoś mógłby doradzić jaką wiązkę wziąć?
Z tego co widzę to do platform rowerowych i lekkich przyczepek generalnie wystarcza 7 pin, a 13 pin jest potrzebna raczej do przyczep kempingowych. Czy opcja 7 pin + adapter 7/13 w razie potrzeby, to dobre rozwiązanie?
brylekVFR - 31-05-2020, 12:14
MikeDG napisał/a: | Czy opcja 7 pin + adapter 7/13 w razie potrzeby, to dobre rozwiązanie? |
YYY Z 7 pinowej wiązki chcesz adapter na 13 pinów? 13 pinów jest tylko do przyczepy kempingowej,
MikeDG - 01-06-2020, 21:44
Rzecz w tym, że coraz więcej jest platform na rowery, które potrzebują 13pinów, a że konkretny wybór jeszcze nie padł, to zdecydowałem się na wiązkę 13pin + przejściówka na 7 wychodząc z założenia, że łatwiej jest redukować niż rozszerzać...
Przy okazji na stacji diagnostycznej wyszło, że tylne światło przeciwmgłowe zdechło... Czy do żarówki jest dostęp tylko od spodu zderzaka?
Robert_N - 02-06-2020, 13:57
Tak od spodu, ja wymieniałem na nową bo ktoś na parkingu lekko stukną i była pęknięta. Wymiana bardzo prosta jak pamiętam wystarczy odkręcić dwie śrubki lub nakrętki.
brylekVFR - 07-06-2020, 13:19
MikeDG napisał/a: | Rzecz w tym, że coraz więcej jest platform na rowery, które potrzebują 13pinów, |
Nie wiem, może i tak. Platformę kupowałem już parę lat temu, mam wiązkę na 7 pin i nie widzę potrzeby w tych platformach wiązki 13 pinowej. Fakt że moduł mam 13 pinowy, tylko gniazdo 7 pinowe, ale tylko dla tego że taki moduł kupiłem z ori wiązką pod samochód.
and482 - 02-07-2020, 14:32
Siemnako hak zamontowany Z39 A proste jak budowa cepa :D gorzej juz z instlacja , kuiłem uniwersalna wizazke 7 pinowa , pomoze ktos jak ogarnac podłączyc wtyczke ? gdzie sie wpinac ? gniazdko pod zderzakiem ?
bochadala - 26-08-2020, 21:27 Temat postu: Montaz wiazki do haka Witam,
Podpowie ktoś jak zamontować wiązkę elektryczną od haka do instalacji w samochodzie.
Nie wiem gdzie mam powpinać kable od wtyczki. Poniżej zamieszczam aukcje, na której kupiłem przedmiot.
https://allegro.pl/oferta/hak-holowniczy-mitsubishi-lancer-4d-2007-16-7pin-8923946246?snapshot=MjAyMC0wOC0xOFQxMjoxNDo1NS40NjNaO2J1eWVyOzY2Nzc0MTJhY2RmNjYzZTllZTA4MGJmZTU1ZWIzNGE5YzVmNDY0YmZhYjUxMGY0ODlhMWQzMTU5ZDQ5NGFlOTI%3D
Nie wiem czy musze miec dodatkowo jakis modul, czy moge zamontowac kable wlutowujac je w instalacje.
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Tomasz
brylekVFR - 31-08-2020, 20:38
Kable wszystkie masz na lewym nadkolu.
Co do modułu, to raczej powinien być, ale chyba bez też nie będzie siało błędów.
Grzeniu92 - 24-03-2021, 14:15 Temat postu: Dedykowana wiązka haka, czy ktoś montował? [Zdjęcia] Cześć,
Czy może ktoś z was montował dedykowaną wiązkę haka, jak tak to jaką?
Czy była z jakimś dodatkowym modułem czy bez?
Rozebrałem cały bagażnik żeby posprawdzać jakie są złączki w porównaniu do dwóch opcji:
&&&&&&&&&
A tutaj zdjęcia z bagażnika i dostęp do dysku ze zdjęciami:
https://drive.google.com/drive/folders/1wVbYPbNKq2tMo7Z-ogpQNqGtRIPhRQWU?usp=sharing
MAthew2000x - 27-03-2021, 15:02
Nie szkoda Ci kasy na dedykowany? Skoro już to tak rozbebeszyles to dolutuj sobie kable i po sprawie
Rafał1982 - 21-05-2024, 19:36
Witam majstrów. Potrzebuje pomocy w instalacji haka do Sportback-a. Przegrzebałem forum i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na przebieg instalacji elektrycznej w bagażniku. Podpowie ktoś którędy ma przebiegać, gdzie ma być zamocowany moduł i przelotka na zewnątrz pojazdu. Posiadam zbiornik LPG i głosnik w bagażniku
WłodekP - 26-08-2024, 21:15
Mam trochę inny problem. Całkowicie zaśniedziały styki w gnieździe haka i okazało się że do gniazda nie dochodzi napięcie (poza szczątkowym 0,14 V). Hak jest oryginalny Mitsubishi, gniazdo 13 pin. Czy ktoś z mistrzów wie, gdzie jest bezpiecznik od modułu haka?
|
|
|