Nasze Miśki - Black Ralliart
rolnikon - 13-12-2018, 12:16
Luke1, jak będziesz robił remap polecam zrobić skrzyni biegów auto wtedy o wiele lepiej jeździ
Luke1 - 13-12-2018, 15:33
Na początek pewnie wpadnie Basemap + boospill AMS bo tam już są zmiany w skrzyni SST w tym sofcie. Potem logi knock, AFR i najwyżej delikatna korekta tego u kogoś. Można nawet upakować tam S-Sport jak w EVO ale na tym akurat mi nie zależy.
Luke1 - 23-12-2018, 15:56
Coś się dzieje w temacie.
Wpadło trochę Amelinium
Zegar ciśnienia doładowania od PROG
BOV GFB
Bzyk_R1 - 23-12-2018, 16:33
Poproszę namiary na łapę ręcznego z amelinium. Daj też znać jak ten bov się sprawuje i czy nie robi problemów.
Luke1 - 23-12-2018, 22:00
Numer OEM:
MZ360195EX
Szukaj na Ebay lub forach Mitsu w USA.
Co do BOV to już mój drugi taki. Poprzedni miałem w Suabru i 0 problemów. Plus jest taki, że jest on regulowany więc możesz sobie dowolnie go ustawić. Wiadomo Ralliart to automat więc dźwięk jest tylko jak odpuścisz gaz. Na wiosnę jakiś remap więc plastikowy fabryczny poszedł w odstawkę.
Mazin89 - 27-12-2018, 10:30
Luke1 napisał/a: | Wydech Borla ściągałem z USA. Niestety dostanie tego w PL za dobre pieniądze graniczy z cudem. |
Tak też właśnie myślałem, bo sam szukałem i zdecydowałem się jednak na MG Motorsport. O ile sam wydech nie był jakoś koszmarnie drogi, to rzucili mi 10k za przesyłkę do PL. Nie wiem czy to kwestia strony z której kupowałem czy może jakaś pomyłka.
Luke1 napisał/a: | Jeśli chodzi o spojler to wierciłem w klapie otwory na śruby i dodatkowo jest klejony na klej do szyb. |
A zabezpieczałeś to jakoś przed korozją? Bo też mam taki pomysł ale obawiam się trochę rdzy w miejscu wiercenia.
Jakie doładowanie uzyskujesz wg tego zegara?
Luke1 - 27-12-2018, 14:11
10K to kwota z kosmosu jakaś.
Pierwsza lepsza aukcja z Ebay
https://www.ebay.pl/itm/B...cErhE:rk:1:pf:0
Wysyłka kosztuje 40$
Do tego opłaty importowe - 173$
Wydech kosztuje - 680$
Razem 893$ - czyli mniej więcej 3400zl na gotowo
Otworki malowałem normalnie epoxydem a potem lakierem czarnym. Tam i tak woda za bardzo się nie dostaje więc klapy to na pewno nie zje
Jeśli chodzi o doładowanie to peak coś koło 1,15 BAR`a.
Mazin89 - 27-12-2018, 16:10
Że z kosmosu to wiem, może był jakiś błąd na aukcji. Ja patrzyłem chyba na Amazonie. Tak czy siak już dalej nie szukałem bo zdecydowałem się na MG.
Luke1 napisał/a: | Tam i tak woda za bardzo się nie dostaje więc klapy to na pewno nie zje |
Poczekam do wiosny, jak Ci nic nie zje to też tak zrobię:) No i zegar też mam zamiar założyć.
Przy tym GFB nie masz efektu gwizdania przy jednostajnej jeździe?
Luke1 - 27-12-2018, 18:14
Nie ma takiego efektu. Robi pssst jeśli odpuścisz gaz.
Mazin89 - 27-12-2018, 21:35
Że robi pssst przy zamknięciu przepustnicy to się domyślam:P
Ale zastanawiałem się czy gwiżdże bo Properfect tak robi ale to raczej dlatego, że nie jest typowo do Ralliarta. GFB domyślam się, że masz dedykowany do Evo/Ralliart. Zastanawiałem się nad nim ale cena mnie przekonała do Properfecta.
Luke1 - 28-12-2018, 08:44
Tak GFB jest dedykowany i nie mam tego efektu gwizdania.
grzesiopol - 28-12-2018, 12:51
Będziesz zamawiał tego boospill AMS? Próbowałem znaleźć kogoś kto mi to zrobi ale nie znalazłem i też bym zakupił.
Luke1 - 28-12-2018, 15:54
Boospill już czeka w szufladzie razem z kabelkiem tactrix ale jak coś to możesz sobie zamówić przez ebay:
https://www.ebay.com/itm/...cBli0:rk:1:pf:0
Niestety bardzo droga jest przesyłka do PL pomimo tego, ze to maluteńka rzecz. Jakbyś miał pytania to daj na priv i Ci pomogę z zakupem.
Luke1 - 18-04-2019, 22:17
Sezon już praktycznie rozpoczęty to trzeba coś tam podłubać.
Autko dostało nowy olej Amsoil 5W30 + filterki
Dodatkowo pozbyłem się trochę żelastwa i gumek
Postanowiłem, że zawieszenie będzie kolorowe trochę. Wiec wpadł gwint Tein`a w podstawowej wersji.
Jest też więcej czarnego w czarnym czyli malowanie grila plastidipem.
Pasowanie dokładki przód
Tak wygląda jak już poskładałem wszystko do kupy.
Dodatkowo pomalowałem zaciski na żółto oraz wpadł AMS Boostpill + program i teraz auto zaczęło pięknie zapierdzielać, różnica jest kolosalna.
Na sam koniec udało się jeszcze dorwać OEM podświetleni nóg.
HUGIO - 19-04-2019, 12:56
Z zewnątrz petarda
Osobiście bym też plastiki wokół halogenów tym Plasti Dipem pomalował, bo teraz różnią się odcieniami czarnego (względem grilla), chyba że są brudne na tych zdjęciach :/
PS Gdyby tylko w Polsce było legalne delikatne przyciemnienie szyb przednich bocznych i świateł z tyłu
|
|
|