To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Błąd Fuel Service System Required

Bizi78 - 08-09-2018, 19:16

Tutaj masz schemat.
Wg. niego dostęp do obu jest pod fotelem.
http://mitsubishi-motors....D010%26page%3D3

potentator - 08-09-2018, 20:32

No spoko, a czy ktoś sie dobierał z was do nich? Jak najprościej ściągnąć tapicerkę? trzeba odkręcać fotele?
Bizi78 - 08-09-2018, 23:20

Na filmiku jest pokazane, że trzeba złożyć tylne fotele i zadrzeć do góry wykładzinę.
https://www.youtube.com/watch?v=oJTU9g4h3nQ

tokyo - 08-09-2018, 23:24

Ściągnij lewy i prawy próg z przodu oraz plastiki przed nimi przy nogach kierowcy i pasażera
Następnie odetnij akumulator wypnij wszystkie wtyczki i przeczyścić środkiem do czyszczenia styków i wpiąć oraz podłączyć aku
Jeżeli błąd się pojawi to padł któryś z pływaków tak 80%
Wymienia się je dwa i szuka z jak najnowszego outka nie pamietam czy pasują z asxa
W poniedziałek potwierdze

potentator - 10-09-2018, 23:22

Dziś uporałem się z problem, walnięty był styk kabla w pływaku tam gdzie jest płytka z potencjometrem. Przy okazji uwaliłem szpilke w baku, zostawiłem narazie na 5 śrubach i objechałem klejem, wydaję się szczelne połączenie bo jest dość gruba uszczelka w pompie paliwa. Gdyby ktoś miał problem ze szpilką w baku bo ją ukręciłem może podsunąć pomysł co można zrobić :)
kajos - 11-09-2018, 00:16

najlepiej dzien wczesniej wyczyscic od piachu i popsikac preparatem penetrujacym
ale na 5 srubach bedzie spokojnie trzymac

potentator - 11-09-2018, 06:51

Bylo psikane,przy dokręceniu poszła, zostało jej moze 1 cm,ale jest dobrze bo centruje uszczelkę. Dodatkowo przejechałem klejem do szyb to łączenie. Klapki nie przyklejalem bo w razie czego bede musial gwintowac. A tak nawiasem klapka strasznie mało miała tej czarnej gumy, z drugiej strony byla jak kołnierz a tu jak na lekarstwo.