Off Topic - Chcę powiedzieć, że...
arekp - 18-06-2007, 12:41
... jestem zalamany poziomem obslugi komputera u 'dzisiejszych' absolwentow uczelni wyzszych - zwlaszcza humanistycznych.
Ludzie nie umieja PODSTAW Worda:
- formatowanie - zwlaszcza centrowanie - spacjami
- reczne wypunktowania/wyliczenia
- reczne spisy tresci
- brak uzywania opcji 'podpis' do zdjec/tabel
- zero pojecia o naglowkach czy ogolnie o stylach
Rece mi opadaja, brak mi slow aby to komentowac ... a pracodawcy przestaja juz 'umiejetnosc obslugi pakietu Office' umieszczac w wymaganiach bo to jest przeciez oczywiste.
ruslana81 - 20-06-2007, 15:07
...nie mogę już patrzeć na analfabetyzm szerzący się na forum...
Nie wierzę, że to kwestia braku czasu, czy dysleksji/dysgrafii/dys-innych-tam-wymysłów...to jest niedbalstwo, nieuctwo i lenistwo...jedni lepsi od drugich...ktoś ma "sentyment odnośnie rozrządu", dla innego użytkownika trudnością jest ortografia, dla jeszcze innego - interpunkcja...owszem, każdemu zdarza się literówka, błąd...ale nie na taką skalę! ZAŁAMKA
motto dzisiejszego dnia:
" dzieki za ta lekture ale w zyciu zadnej nieprzeczytalem, tylko streszczenia:) wiec watpie aby w wieku 21 lat przeczytac 1szą:)" - zaznaczam, że to jest tzw. "młode pokolenie"...
echhhh......zmieniajmy dalej nasze szkolnictwo, gratulacje dla Ministerstwa Edukacji
ps. wiem, ze temat przerabiany był 100 razy, ale nie mogłam się powstrzymać, bo dziś się naprawdę załamałam....
Anonymous - 20-06-2007, 15:54
Szkoła óczy
JCH - 21-06-2007, 10:50
Wkrótce oświeżymy pręgierz ortograficzny
ruslana81 - 21-06-2007, 11:09
JCH, te błędy ortograficzne można jeszcze ścierpieć wg mnie...ale stylistyki i gramatyki, a dokładniej zaniku jej poprawności - już nie. Tak naprawdę, to często nie wiadomo, o co komu chodzi, bo ze słowotoku i bełkotu trudno jest wyłowić konsensus...Ale "lepszy rydz niż nic", więc zacznijmy od pręgierza ortograficznego
sruba - 21-06-2007, 21:40
ruslana81 napisał/a: | bo ze słowotoku i bełkotu trudno jest wyłowić konsensus |
eeeeeeeeeee, chcialem powiedziec, zebyscie uzywali slow, ktore rozumiecie
i chcialem powiedziec jeszcze, zem zly, bo zdaje sie wszystkie moje zabiegi z coltem nic nie daly i chyba dalej spalanie jest na kosmicznym poziomie... chociaz jeszcze sie ludze, ze moze nie...
Anonymous - 21-06-2007, 21:46
Cytat: | zacznijmy od pręgierza ortograficznego |
Juz Cie widze Ruslana z batem i w jakis fajnych skorzanych ubranakch
Rafal_Szczecin - 21-06-2007, 22:14
chce powiedziec, ze ...
ze mam dzis zly dzien . przydzwonilem samochodem w metalowy ok metrowej wysokosci slupek ktory sie zlamal ( http://www.fotosik.pl/pok...d38556467f.html ) , do tego jestem zly, bo dzis o 20 dzwoni synalek szefuncia i oznajmia mi , ze jade na weekend nad morze ( nie by odpoczywac ) , ciekaw jeszcze jestem za jakie pieniadze ...
ruslana81 - 22-06-2007, 08:33
Sruba napisał/a: | chcialem powiedziec, zebyscie uzywali slow, ktore rozumiecie |
właśnie to m.in. miałam na myśli- a to miał być przykład tego, co można znaleźć na forum
Anonymous - 22-06-2007, 09:49
Chcę powiedzieć, że mam dośc BAB, ich humorów, wymysłów i wiecznego niezadowolenia. Mam dość tego, że jako jedyny facet w dziale nie odpowiadam jedynie za koklusz, gradobicie i stonkę ziemniaczaną. A to miał być miły, spokojny piątek...
cns80 - 22-06-2007, 11:33
Chcę powiedzieć że mam dość przygotowań do ślubu i wesela. Tych wszystkick kolorów obrusów, przymiarek garniturów, wybierania zaproszeń i całego tego bajzlu z tym związanego. Mam dosyć teściowej i matki. Ja chcę się cieszyć moją wolnością której pozostało mi jeszcze 77 dni 5 godzin i 31 minut
Anonymous - 22-06-2007, 11:49
gregorbu napisał/a: | że mam dośc BAB, ich humorów, wymysłów i wiecznego niezadowolenia | , chcę powiedzieć , że też mam szczerze dośc BAB , ale kobietki jeszcze zdzierżę
Anonymous - 22-06-2007, 12:45
dager napisał/a: | gregorbu napisał/a: | że mam dośc BAB, ich humorów, wymysłów i wiecznego niezadowolenia | , chcę powiedzieć , że też mam szczerze dośc BAB , ale kobietki jeszcze zdzierżę | Nie mylmy pojęć. Przecież to nawet inaczej się wymawia: [ko'bieta] - płynnie i miękko, rzekłbym wręcz aksamitnie; ['baba], dodatkowo z transpiracją na B.
Kobiety uwielbiam, jedną nawet kocham. W Jej mniemaniu nie jestem odpowiedzialny za wszelkie zło tego świata - w odróżnieniu od BAB z firmy.
ruslana81 - 22-06-2007, 12:48
gregorbu napisał/a: | Kobiety uwielbiam |
..Ty lowelasie...!!!!!
Anonymous - 22-06-2007, 13:04
Ktoś ze znajomych kiedyś powiedział:
"BABY to jeżdżą, a kobiety się wozi.."
|
|
|