Nasze nieMiśki ;-) - Bawarczyk
Hugo - 04-11-2018, 16:26
No to silnik z VR-4, jeszcze mocniejszy niż ten co masz i bezawaryjny jak wolnossące 2,5 Muszę się trochę ponabijać, bo jak widzę te nowe auta, które kosztują sporo kasy, a sypią się na potęgę to płakać mi się chce. W ogóle nie macie wrażenia, że im droższe auto i "bardziej" premium to bardziej się sypie?
mkm - 04-11-2018, 16:52
deejay napisał/a: | Trafiła sie mega okazja w firmie |
Na to czekałem
Dobra okazja nie jest zła... a megaokazja jest mega
Czekam na SPA i uważam, że ze środka jeszcze da się więcej wyciągnąć
czarny.marcin - 04-11-2018, 16:57 Temat postu: Re: "Bawarczyk"
deejay napisał/a: |
Trafiła sie mega okazja w firmie z uszkodzonym silnikiem
|
ale kupę teraz produkują , wszystko takie - byle dla oka .
deejay - 04-11-2018, 17:56
Hugo napisał/a: | Muszę się trochę ponabijać, bo jak widzę te nowe auta, które kosztują sporo kasy, a sypią się na potęgę to płakać mi się chce. W ogóle nie macie wrażenia, że im droższe auto i "bardziej" premium to bardziej się sypie? |
Hugo powiem ci tak . Widząc dzisiejszą motoryzacje i grzebiąc w niej od 1994 roku jestem w stanie wiele rzeczy i tematów przewidzieć i zapobiec usterce wymieniając wszystko profilaktycznie i na czas. Pewnych tematów i awarii sie nie przewidzi wiadomo . Żadne auto mnie nie zawiodło jak do tej pory . Nie przeraża mnie awaryjność aut , oczywiście i galant należy do tej elity. Są marki mniej i więcej się psujące , każdy z producentów nie jest idealny bo nie taki zamiar jest firmy i każdy ma coś za uszami Era 124D którym Mercedes strzelił sobie w piętę już dawno za nami . Teraz gdyby ktoś chciał mi podarować Galanta np z przebiegiem 80-100 tkm nawet bym go za darmo nie chciał znając jego słabe strony . To że motor w tym aucie jest w miarę wytrzymałą konstrukcją to jedyny chyba plus tego auta , chociaż i do ideału tak mu trochę brakuje .
Hugo - 04-11-2018, 18:54
deejay napisał/a: | Widząc dzisiejszą motoryzacje i grzebiąc w niej od 1994 roku jestem w stanie wiele rzeczy i tematów przewidzieć i zapobiec usterce wymieniając wszystko profilaktycznie i na czas. | Rozumiem, ale czy to jest normalne i czy normalnym jest, że producenci aut świadomie wsadzają kupujących na minę?
deejay - 04-11-2018, 19:03
Hugo tak samo jest z produktami RTV czy AGD każdy produkt jest tak zaprogramowany i posiada własny licznik żywotności . Czasy sie zmieniają i każdy oszczędza na materiałach tego nie unikniemy .
mkm - 04-11-2018, 19:18
deejay napisał/a: | Era 124D którym Mercedes strzelił sobie w piętę już dawno za nami . |
To jest mit
Oni sobie strzelili w pięte swoimi inwestycjami, szefostwem, cięciami tam gdzie nie powinno się ciąć i słabym doborem podwykonawców.
W124 już nie był tym mitycznym niezniszczalnym Mercedesem to był początek fatalnego okresu dla Mercedesa
Teraz po latach (zwłaszcza w byłym bloku wschodnim) na siłe się Balerona robi na auto "kultowe" dopisując mit "niezniszczalności".
Niezniszczalność Mercedesa polega na tym, że jest mnóstwo ludzi, którzy chcą zainwestować sporo pieniedzy, żeby nim pojeździć.
Na W124 z 94 10tys za lakier? No problem.
Na Gala z tego samego roku? Chory człowiek! Wałkiem pozaprawiam
Koniec OT
sampler - 04-11-2018, 19:58
Jestem ciekawy co się stało w silniku. To motor N20?
Fanatycy BMW co nowszy model to twierdzą że to już nie to co kiedyś.
Fragu - 05-11-2018, 10:10
Czy przypadkiem w tych silnikach nie lubiły polecieć panewki?
Gratulacje - świetne auto! Czego można chcieć więcej?
mackbeth - 05-11-2018, 11:17
Gratulować i nic więcej nie można powiedzieć..
Swoją drogą: pracował w Renault, kupił Renault od klienta, Pracuje w BMW - kupił od klienta.
Jak będzie pracował w Porsche to? w
Hugo - 05-11-2018, 11:49
deejay, wiem właśnie. To straszne.
deejay - 05-11-2018, 12:43
Fragu napisał/a: | Czy przypadkiem w tych silnikach nie lubiły polecieć panewki? |
Tak to motor N20. Problem panewek był ,a za jego przyczyna stał napęd pomy oleju . Ogniwa łańcucha się przycierały i dochodziło do uszkodzenia łańcucha wynikiem czego brak smarowania doprowadzał do podtarcia silnika. Temat do ogarnięcia , bo wymienia się kpl rozrządu plus nowy moduł napędu pompy oleju i po temacie. Rozbiorę i będę wiedział w czym problem.
Marcino - 05-11-2018, 12:54
mackbeth napisał/a: | woją drogą: pracował w Renault, kupił Renault od klienta, Pracuje w BMW - kupił od klienta.
|
Jak cena dobra i sam umie zrobić to jest okazja.
Piekna... też taka bym chciał. Troche po Turcji najezdziłęm się nowa 3ką w fajnym wypozazeniu z 8 stoponiowym automtem..... bajka:)
W weeknd siedziałem w 535 z 2007r..... nic jej nie brakowało łącznie z drewnem.... kupiona jako najdroższa na otomoto...
Olivia - 05-11-2018, 19:11
Gratuluje zakupu
Od momentu gdy kupiłam używane E91 i nowe W176 podzielam opinie że auta marek premium są naprawdę dobrze wykończone i spasowane.
Ciekawi mnie co w egzemplarzu który kupiłeś się skiepściło. I czy długie czasy wymian oleju silnikowego miały na to wpływ.
deejay - 05-11-2018, 22:34
Olivia napisał/a: | I czy długie czasy wymian oleju silnikowego miały na to wpływ. |
Akurat w tym modelu silnika jest wada producenta w jakości łańcucha napędu pompy oleju .
|
|
|