To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt Cj5A By Patryk

Hugo - 20-04-2019, 21:59

mkm napisał/a:
Patryk Cj0, nigdy nie wieszaj zacisków na przewodach elastycznych!
Dokładnie to samo od razu zauważyłem i miałem napisać!
Patryk Cj0 - 20-04-2019, 22:19

larelijux napisał/a:
Kurde, patrząc po tym ile tego jeździ na samochodach byłem pewien, że mimo niskiej ceny będą dość wytrzymałe. Sam się zastanawiałem nad nimi kiedyś nawet. No ale TE37, na których bazują Twoje ówczesne felgi to jednak dość wysoka półka cenowa. Od siebie mogę polecić Team Dynamics Pro Race 1.2. Bardzo lekkie, no i można je kupić okazyjnie w używce.
narazie nie rozglądam sie felgami brak kasy niestety musze zrobić blachy ,hamulce i oleje filtry jak juz to będę miał ogarnięte to będę szukał czegoś ale max do 2000 tyś
larelijux - 20-04-2019, 22:31

Patryk Cj0, no to możesz wziąć pod uwagę moją propozycję jak będziesz się rozglądał. W używce znajdziesz spokojnie w tej kwocie. Z nówek niestety nic ciekawego w tej cenie nie znajdziesz
Patryk Cj0 - 21-04-2019, 10:20

larelijux napisał/a:
Patryk Cj0, no to możesz wziąć pod uwagę moją propozycję jak będziesz się rozglądał. W używce znajdziesz spokojnie w tej kwocie. Z nówek niestety nic ciekawego w tej cenie nie znajdziesz

jeszcze czas mam zobacze co mi sie spodoba :D

Patryk Cj0 - 02-06-2019, 15:34

długo długo nic nie pisałem z braku czasu niestety prace przy colcie przeciągają sie troche roboty było wstawienie podłogi z przodu prawa lew satrona , koryta i progi dużo parac ale juz koniec wszystko zakonserwowane i wymalowane ;D tylne błotniki zostały wygłuszone brak fot zapomniałem ;( udało mi sie tez kupić reperaturki błotników tylnych prawa strona udało sie kupić ćwiartke w serwisie aso za 300 zl lewa używka za 150 zl dodaje foty + małe mody pare piordołek poszło do piaskowania i malowania proszkowego :) teraz powoli składam colta zosatło pare pierdół zrobić typu zderzaki nadkola i przednie zaciski złożyć :taniec: reperaturki bedą wstawiane w zime i colt będzie jechał do blacharzą i do lakiernika ;)

Patryk Cj0 - 07-07-2019, 15:39

Prawda jest taka ze blacharka jest skonczona :o k: Przyszedł czas na mechanikę wstawiony gwint z szarego isc ;) wymienione wszystkie filtry oleje , zregenerowane przednie zaciski wypiaskowane i pomalowane proszkowo na żółto wszystkie gumki tłoczki sruby blaszki nowe klocki zimermany tarcze stare dane do przetoczenia ;) wymienione łoncze elastyczne wydechu ;) mam nadzieje ze zdam rade poskaładać cola do zlotu pozostało wymienić chłodnice na grubą z fimic o evo 4-6 brak na stanie i muszą dojść felgi zakupione miesiąc temu z Japoni w work emotion cr kai 16 4x100 et 44 7j ;) i na koniec zbieżność przegląd i pucowanie na zlot ;)

Patryk Cj0 - 13-07-2019, 19:25

i chłodnica na miejscu bez przeróbek i patentów nie wchodzi ;( niestety po zalaniu płynu z korka spostowego cieknie założyłem cięki oring tez nic nie dał i poszło na klej reinza ;) cały gwint przesmarowany i teraz jest dobrze układ odpowietrzony ;) Teraz czekamy na koła wtedy zbieżność i przegląd pucowanie i terasa na zlot ;)

Patryk Cj0 - 23-07-2019, 15:16

i juz Prawie Gotowy

Boncky - 23-07-2019, 21:06

Prezentuje się zacnie, jedna uwaga/pytanie, ta czerwona farba to ftal lub alkid antykorozyjny? Jeżeli mam rację to kryjesz tym na cienko, bardzo cienko i na to musi iść farba zewnętrzna np alkid nawierzchni owy lub akryl i potem np na akryl epoksyd i na końcu zalej to woskiem typu noxudol bo inaczej wilgoc szybko zrobi swoje... Jeżeli coś za słabo wyjaśniłem to pisz
Patryk Cj0 - 24-07-2019, 09:04

Czerwona farna to corina malowałem dosyc grubo poszła ona w srodek progów ma wieszch tez na nia poszedł podkład stoczniowy w profile wlałem wosk app poszło dużo tego ;) Progi zostały tez poszpachlowane podkład i baranek bo i tak docelowa wleciały nakładki progowe zetego tego nie malowałem w Kolor
Boncky - 24-07-2019, 10:12

Patryk Cj0 napisał/a:
Czerwona farna to corina malowałem dosyc grubo poszła ona w srodek progów ma wieszch tez na nia poszedł podkład stoczniowy w profile wlałem wosk app poszło dużo tego ;) Progi zostały tez poszpachlowane podkład i baranek bo i tak docelowa wleciały nakładki progowe zetego tego nie malowałem w Kolor

no to pożyje :)

jerrylos - 24-07-2019, 12:02

powiedz jak umocowales pas do holowania z przodu? bo u mnie jak przyjdzie dokladka z cyborga (odlew) to bedzie ciezko go sholowac "w razie w"

P.S. - baaardzo ładne koła :)

Patryk Cj0 - 13-04-2020, 16:12

niestety mało czasu mam ma grzebane przy colcie ale coś tam się dzieje cały srodek został rozebrany i zamontowany czarny cały z dawcy specialne kupiony do tego ;) wiem brak jeszcze przełonczników od szyb ale niedługo będę miał ;) przy okazji okleiłem podusfitke i wszystkie słupki czarnym zamszem efekt jest na plus <3 dużo zabawy jest przy tym :( samemu trochę ciężko jest ;/wszystkie kołki podsufitówki pomalowałem na czarny mat . niestety nie wiem co zrobić z rączkami bo pomalowac tego nie idze wychodzać straszne oczka tłuszcze chyba od plaka ;/ i nie wiem co zrobić z osoną przed słonczem czy dać do obszycia czy jak ;/ Wkoncu po 2 latach Piotrek podłonczył mi deta3 skorzystałem z okazji ze nie było deski rozdzielczej lepszy dostęp do ecu :]

[img]https://i.imgur.com/DXGcY7B.jpg[/img

Hugo - 13-04-2020, 18:19

Jak wychodzą oczka to musisz porządnie odtłuścić np. benzyną ekstrakcyjną lub zmywaczem do silikonu. Jak to nie pomoże to musisz dać podkład akrylowy, jak się "pogryzie" to zmatuj i daj podkład epoksydowy i na niego "mokro na mokro" podkład akrylowy. Wtedy szlifujesz podkład na sucho papierem 500 lub 600 i malujesz na gotowo. Niestety tak to bywa z plastikami.
tomchuck - 15-04-2020, 13:38

A próbowałeś farbą vinylową vht?
Albo z podkładem gruntującym do plastików, skoro docelowo miał iść jakiś akryl?