ASX Techniczne - Problem z kluczykiem
Misin3 - 06-02-2020, 14:43
Witam, centralny zamek ożył nie wiem czemu.
pitt63 - 13-08-2022, 20:16
Witam. Nie będę zakładał nowego tematu lecz zapytam tutaj. Mam dwa piloty z kluczykami do mojego ASX-a. Tak jak to zapewne u większości z nas bywa używany jest tylko jeden a drugi gdzieś tam sobie leżakuje. Jak co roku wyjeżdżając nad morze zabrałem oba piloty aby w razie czego mieć ten zapasowy. No i nadszedł taki czas, że musiałem skorzystać z drugiego pilota tego właśnie, który leżał prawie rok w szufladzie. Niestety pilot nie zadziałał. Pierwsza myśl i wskazanie padło ba baterię, gdyż kontrolka czerwona na pilocie, przy naciśnięciu guzika jednego czy drugiego, bardzo blado świeciła. Wymieniłem baterie ale niestety klapa. Pilot dalej nie działa ale kluczyk tak. Przerabiał ktoś taki temat? Rok temu ten pilot normalnie funkcjonował.
Laknat - 14-08-2022, 07:35
Nie w ASX ale w innym aucie tak miałem. Trzeba go ponownie zaprogramować do centralki w aucie.
pitt63 - 14-08-2022, 16:47
Laknat napisał/a: | Nie w ASX ale w innym aucie tak miałem. Trzeba go ponownie zaprogramować do centralki w aucie. |
Dzięki za podpowiedź ale to nie zupełnie tak działa. Pilot leżał całą dobę z wyjętą baterią. Postanowiłem jeszcze raz spróbować i włożyłem nową baterię jednakże dalej nie było reakcji. Poleżał sobie może kwadrans i zaczął normalnie działać!! W drugim pilocie też wymieniłem baterię i sytuacja była identyczna lecz tym razem nie czekałem już doby ale od razu założyłem nową baterię. Pilot podjął współpracę po kilkunastu minutach. Dziękuję za zainteresowanie tematem.
|
|
|