Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] luzy na lewarku skrzyni biegów.
wolgaster - 13-04-2007, 20:28
Byłoby super jakbyś to zrobił. Ja nie mam narazie możliwości demontażu, auto cały czas w ruchu i szczerze mówiąc nie mam gdzie.A sam potrzebuję wymiarów do wykonania zamienników. Miałem zamówić nowe do siebie ale doszedłem do wniosku że skoro mam dorabiać to po co wydawać kasę na tulejki które miałyby służyć tylko do wykonania pomiarów aby zrobić zamiennik. Także jak ktoś da wymiary to byłoby super.
[ Dodano: 13-04-2007, 20:31 ]
W ostateczności trzeba będzie zamówić albo zakupić we Wrocławiu do którego jadę na dniach np. w serwisie Volvo zapytać czy mają coś takowego. A tak kilka złociszy zaoszczędzonych by było.
Anonymous - 13-04-2007, 20:45
może nie wywalą kosmicznych cen,
kpl na przód z ASO Mitsubishi / Hyundai Kielce z tego co pamiętam kosztowały ok 36 zł, jeszcze gdzieś mam paragon...
wolgaster - 13-04-2007, 20:51
Ale to tylko na przód. Tak jak Matejko pisał nie ma sensu kupować tylko na przód ale trzeba zakupić kpl. żeby to miało jakiś efekt a nie po kilku tyś km. znowu wymieniać np. z tyłu. Poza tym ja chcę dorobić tulejki ze stopu brązu jako zamiennik i sprawdzić czy będą trwalsze. I na tym mi zależy.
Anonymous - 13-04-2007, 20:58
racja, w sumie powinno się wyienić kpl,
ale u mnie luz na lewarku zniknął po wymianie przednich, jeżeli tylne byłyby wywalone to powinno sie czuć albo w lewarku albo przynajmniej w ręku na drążku łączącym pod autem, ale moge sie mylić, carisme mam od niedawna, a w innych autach takiego bubla nie miałem
Matejko - 13-04-2007, 23:23
co zes z nim zrobil ?? moj po tym jak mi auto spadlo sie wygial i wyprostowany jakostam dziala
dzwon do marka
Chooper - 14-04-2007, 09:42
Matejko napisał/a: | co zes z nim zrobil ?? moj po tym jak mi auto spadlo sie wygial i wyprostowany jakostam dziala
dzwon do marka |
wyrobiły sie te tryby przy podstawie, co się rozwierają ramiona, i jedna strona idzie w górę, a druga w bok, tak że auto się przemieszcza a nie podnosi
ok zadzwonie.
Anonymous - 02-03-2008, 17:38 Temat postu: tulejki cześć, kiedyś też szukałem na forum tych tulejek i kolega Matejko mi pomógł (dziękuję bardzo) wymieniłem na nowe i po 12 tys jest ok. Wcześniej jednak przerysowałem ich sobie ,je ja też pracuje na CNC i bez problemu zrobiłem sobie takie tylko z tworzywa a z brązem to nie jest takie proste ja sporo robię różnych panewek i tulei ślizgowych z brązu B101 to dobry materiał na te tulejki tylko jest taki myk że trzeba dobrze wyliczyć jaki dać luz na nich bo tam jest temperatura koło kolektora a materiały różnie się zachowują pod temperaturą w otworach będzie ciaśniej i jeżeli za mocno spasujesz to po nagrzaniu pewnie będzie jeszcze bardziej spasowana tak że trzeba to brać pod uwagę. Postaram się jak najszybciej zamieścić rysunki na przód i na tył tulejek i sworzni. Jeżeli jest ktoś z Pruszkowa to pomogę. Pozdrawiam Czarek.
[ Dodano: 03-03-2008, 20:53 ]
jak się zamieszcza te rysunki bo nie mogę ich dodać .. jak umiecie to mogę ich przesłać e-mailem
|
|
|