[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] Strumienica zamiast katalizatora...warto?
Anonymous - 08-06-2007, 15:59
Witam ja założyłem strumienice i tłumik 2przelotowy od mondeo i jestem bardzo zadowolony a co do mocy to trudno powiedziec ale silnik chodzi lzej a z katalizatorem był ztłumiony takze ja polecam taki zabieg szczególnie tym autkom kture wymagaja wymiany układu wydechowego poniewarz ten zabieg jest nie drogi a daje niezły efekt i fajne naturalne brzmienie ja auta wrc
TRAWOR76 - 13-06-2007, 01:35
szczerze to odradzam kombinację z katalizatorem....a szczególnie jeśli mechanik mówi że trzeba wstawić tam jakiś zamiennik z rury bądz a"la strumienicę ..takie manewry robią mechanicy i odsprzedają niby ten zły katalizator po ok.200zł...w środku są cenne metale..inni wydłubują i mają drugie tyle..i ogólnie wszyscy zadowoleni tylko w aucie nie ma kata ii czasami się poprawi jeżeli faktycznie był zapchany...uważajcie i zabierajcie stary katalizator ..warto..
Anonymous - 14-06-2007, 15:46
Swieta racja Katalizator jest strasznie drogi i nawet gdy chcemy go wymienic to warto go zabrac ze soba Mozna na nim jeszcze zarobic
jelonek98 - 14-06-2007, 22:28
Ja dziś zamieniłem zużyty katalizator na rurę przelotową. Nie czuć jakiegoś znaczącego przyrostu mocy ale silnik lepiej pracuje
rafq - 21-06-2007, 23:31
taka ciekawostka KLIK i tu druga KLIK
Hubeeert - 21-06-2007, 23:59
kozmo83 to, ze silnik chodzi lepiej to nie zasluga strumienicy i tlumika od Mondeo. To zasluga tego, ze wywaliles zapchany katalizator.
Swoja droga dla mnie nie ma nic smieszniejszego niz 1,3 pod maska i ryczacy wydech....
rafq - 22-06-2007, 00:30
Hubeeert napisał/a: |
Swoja droga dla mnie nie ma nic smieszniejszego niz 1,3 pod maska i ryczacy wydech.... |
Jest, silnik 50 ccm w skuterze, który osiąga vmax 40 km/h, a daje po uszach, że aż boli.... ble :/ chociaż to jest bardziej tragiczne niż śmieszne
|
|
|