Sporty Motorowe - Formula 1 2019
apikus - 14-04-2019, 10:20
Z procesją?
Nudy panie nudy.
mkm - 16-04-2019, 07:19
Problem nudy wystąpił - jak zwykle gdy wyścig przebiega bez nieprzewidzianych zdarzeń
Z jednej strony fajnie się emocjonuje strategiami, niezawodnością, tempem, ale z drugiej strony chce się trochę "igrzysk" i latającego kompozytu.
Gdy wszystko idzie wg. planu to nudą wieje okrutnie.
Tu dodatkowo (a może mi się wydaje) transmisję zabijali operatorzy tiwi... Nie nadążali za tym co się dzieje na torze.
Williams tradycyjnie, ale coś tam się dzieje "na plus" - chyba.
swinks_UK, jakieś newsy z branżowej prasy anglojęzycznej?
swinks_UK - 26-04-2019, 11:59
mkm napisał/a: |
swinks_UK, jakieś newsy z branżowej prasy anglojęzycznej? |
Chyba wszystko już zostało powiedziane
Claire robi na złość bratu i tyle w temacie. Ich konflikt jest znany od lat, jeszcze długo przed wypadkiem sir Franka było wiadomo, ze rodzeństwo się nie znosi.
A dzisiaj podsumowanie chaosu. Na razie Williams nie ma drugiej podłogi i "robią co mogą" by pojazd Russella był w stanie ruszyć w niedzielę.
Nie wiem, starą podłogę z 2018 będą szlifierką przykrawać na warsztacie czy co?? Może pozbierają te wszystkie kawałeczki z toru i posklejają na super-glue
mkm - 29-04-2019, 23:03
Chaos, chaosem, a tu i Russela poskładali i Kubicę złożyli - dali radę.
Gdyby nie tempo to formę mają niezłą
Jak po Baku?
Miałem pisać przed, że "będzie się działo", a tu spokojnie i pewnie praktycznie cały wyścig.
Cofanie Ricciardo perfekcyjne
https://www.youtube.com/watch?v=01Z9RkUBctQ
milo - 04-05-2019, 20:19
mkm napisał/a: | a tu spokojnie i pewnie praktycznie cały wyścig. |
Nie tak spokojnie nie był nudny wyscig tylko pokazuja czołówke i czasem koncówke ale przy dublowaniu
mkm napisał/a: | Cofanie Ricciardo perfekcyjne |
Tego jeszcze nie było.... Riccardo jeszcze gorzej niz w poprzednim sezonie czy na dobre wyszła zmiana stajni ?
Ale dla Leclerca chyba nie pomagaja za długo zwlekali z wymiana opon
Williams no cóż jesli zmienią politykę myslenia i zainwestują w odpowiednie osoby do kierowania całym zespołem to moze wróci na szczyt trzeba twardej reki i dobrych pomysłów
swinks_UK - 05-05-2019, 11:05
Zgodnie z zasadą - nie oglądałem, to się wypowiem...
Akurat gdy było GP Baku to nie miałem możliwości oglądać live, za to z ciekawości obejrzałem Formułę E z GP Paris. No właśnie... mimo dwukrotnego oberwania chmury, szybko schnącego toru, zmieniających się warunków jak w kalejdoskopie, podekscytowanego komentatora... emocji tyle co w oglądaniu melexów na polu golfowym. Tego nie da się oglądać!!!
Powtórkę z cofania Riccardo widziałem. Niby śmieszne, ale jestem w stanie chłopa zrozumieć, był przekonany że tylko on przestrzelił zakręt i ma pusto z tyłu. A że lusterka w F1 są w praktyce atrapami to efekty takie a nie inne. A jego team, raczej zadowolony z bycia w środku stawki, bez ambicji. Szkoda kierowcy bo się tam marnuje.
Co do Leclerc'a, chyba Ferrari celowo gran na to by był nr2 w teamie. Opóźnienie o 18 okrążeń (od kiedy Leclerc sygnalizował degradacje opon przez radio) zmiany opon i strata wielu sekund kosztowało go podium. Ferrari brzydko pogrywa w tym sezonie.
Williams, a w zasadzie Kubica. Cóż, szczęście miał, że tylko w kwalifikacjach przód rozwalił, a podłoga się ostała. Ale i tak mu źle poskładali hamulce z przodu Że tak zostawię resztę bez komentarza.
mkm - 05-05-2019, 12:55
Ricciardo po wyścigu tłumaczył, że nie popatrzył w lusterka, bo był przekonany, że wjechał dużo głębiej. Od razu cofnął, a jak miał spojrzeć w lusterka to już stał na ToroRosso
swinks_UK napisał/a: | obejrzałem Formułę E z GP Paris. No właśnie... mimo dwukrotnego oberwania chmury, szybko schnącego toru, zmieniających się warunków jak w kalejdoskopie, podekscytowanego komentatora... emocji tyle co w oglądaniu melexów na polu golfowym. Tego nie da się oglądać!!! |
sprawdza się powiedzenie "nie chwal dnia przed zachodem słońca".
Ja uwierzyłem w nowy sezon "formuły XXI wieku" - nawet temat na Forum założyłem, bo pierwszy wyścig i nowe bolidy miały być "wow" i wydawało się, że faktycznie tak będzie... Teraz zgadzam się z Tobą w 100% - porażka i to pełna.
Nie tylko w Paryżu.
Opócz pierwszego wyścigu - pozostałe dno i pięć metrów mułu.
Już puchar I - pace daje więcej widowiska choć też nudny jak flaki z olejem.
A zobacz jeszcze jak wyglądały podia i późniejsze wyniki...
Po wyścigu stają na podium, a kilka godzin po ceremonii jednak okazuje się, że czołówka zostaje zdyskwalifikowana, doliczane są kary itp. Cyrk na kółkach, a protesty rozpatrywane jeszcze kilka dni po...
Co gorsze duże miasta stoją w kolejce do organizacji, bo "Formuła E się podoba" i dużo kibiców przychodzi.
Nóż się w kieszeni otwiera jak widzisz znudzoną publikę, która przyszła tylko dlatego, że centrum miasta jest od 3dni zamknięte... Idę o zakłąd, że gdyby zamiast E były wyścigi wielbłądów ilość oglądających byłaby podobna...
Bizi78 - 28-07-2019, 17:10
Śledząc dzisiaj F1 tylko na livescoor sporo się tam działo .
Trzeba będzie obejrzeć powtórkę .
apikus - 28-07-2019, 17:12
Bardzo ciekawy wyścig.
Deszcz zrobił robotę.
Hornet - 28-07-2019, 18:17
Bizi78 napisał/a: | Trzeba będzie obejrzeć powtórkę |
Koniecznie. W pełni zgadzam się z komentatorami, że wydarzeniami z tego wyścigu można obdzielić kilka poprzednich.
mkm - 28-07-2019, 18:25
Wkradł się chaos zaczęła się zabawa.
Hornet - 28-07-2019, 22:08
Wyścig się skończył, a dalej się dzieje!
Raikkonen i Giovinazzi dostali po 30s kary, dzięki czemu Robert wskoczył na 10 miejsce i ma punkt
mmatulek - 29-07-2019, 11:23
Aż się spociłem oglądając wyścig. Dawno nie było takich emocji.
Bizi78 - 29-07-2019, 12:26
Fajny wyścig, wreszcie coś się działo, oby więcej takich .
mkm - 30-07-2019, 00:00
Czyli co?
Co wyścig dojeżdża połowa stawki, mamy kilka SC i po 5 pit-stoow?
Pewnie widzieliście to już na wszystkich platformach, ale niech znajdzie się i u nas
https://www.youtube.com/watch?v=zCeBXQM_C0E
|
|
|