To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Violett6

Hugo - 24-04-2019, 16:17

Odpowiednio zadbana i zaimpregnowana skóra jest matowa i nie ma prawa być śliska. Jak jest śliska to znaczy, że jest brudna.
Misiek :) - 24-04-2019, 16:50

Hugo napisał/a:
Odpowiednio zadbana i zaimpregnowana skóra jest matowa i nie ma prawa być śliska. Jak jest śliska to znaczy, że jest brudna.

Moim zdaniem jak siedziałem w kilku różnych autach skóra jest bardziej śliska od weluru,ale najgorsze, że jest twarda.
Jak skóra, to bym wolał bananową, ale to już do grafitowo-fioletowego auta średnio pasuje.

Hugo - 24-04-2019, 17:11

Do ciemnego lakieru jasna tapicerka pasuje najlepiej, do jasnego lakieru pasuje ciemna tapicerka.
larelijux - 24-04-2019, 17:45

Ja bym na Twoim miejscu zostawił welur. Ze skórami jest ciężko, bo na allegro zazwyczaj fotele są w stanie agonalnym, szorstki, twardy paździerz po setkach tysięcy kilometrów. Ale jednak takie skóry w dobrym stanie znacznie polepszają wygląd wnętrza, chociaż według mnie kosztem wygody.
Misiek :) - 24-04-2019, 18:47

larelijux napisał/a:
chociaż według mnie kosztem wygody

I to jest najważniejsze w tym aucie. Nie wygląd a wygoda

abdul - 25-04-2019, 17:42

W moim Galancie skóra była miękka bo była regularnie czyszczona. Mało kto wierzył, że to prawdziwa skóra właśnie przez to, że była miękka i nie błyszczała z daleka jak psu jajca :wink:
Bzyk_R1 - 25-04-2019, 18:51

A w moim outlanderze jest jakaś dziwna ta skóra. U wszystkich jest miękka i błyszcząca a u mnie taka twarda szorstka i matowa. Impregnuje ją 2-3 razy w roku... :roll:
Krzyzak - 26-04-2019, 16:37

Bzyk - a może masz auto z USA? - tam w CA codziennie po +40 i skóry szybko trag szlafia
Bzyk_R1 - 26-04-2019, 17:41

Auto mam z cieplutkich stron we Francji i jest nieco mniej skorodowane niż większość O1T więc tak może być. W dodatku Pan Robert poprzedni właściciel rocznik 58 twierdzi że używał foteli do jazdy a nie do jedzenia z nich :wink:
Misiek :) - 27-04-2019, 00:29

Aktualizacja - klima mi nie działa, w pierwszej kolejności idzie rurka/wężyk do osuszacza. Używek jak na lekarstwo. Oryginał z ASO 100 zł
Misiek :) - 07-05-2019, 23:24

Nabita, działająca klima. Krótszy wężyk aluminiowy do osuszacza w ASO jest za 100zł. Miła niespodzianka.

Dzisiaj kupiłem opon 225/45R17, czekam na alufelgi. Niestety używane, ale powinny dobrze wyglądać*

Misiek :) - 15-05-2019, 19:01

Dzisiaj wleciał LPG i nowe kółka.Alufelgi MOMO z oponami TOYO CF2 225/45r17.
Misiek :) - 17-05-2019, 18:13

Na przyszły sezon będę chciał odmalować felgi. Myślę, że białe, fioletowe lub grafitowe z polerowanym frontem ramiom i rantem.

Misiek :) - 01-06-2019, 16:02

Z Akuratności troszkę mi auto podpija płynu wspomagania. Od początku wiedziałam o nieszczelności, ale mnie to strasznie drażni. Na 225/45r17 fajnie się jeździ

Misiek :) - 09-06-2019, 12:36

Tak sobię myślę, że Lancelota robiłem z zewnątrz, a Violkę robię w środku.
Mam już zorganizowaną bananową skórę wraz z prawie pełnym wyposażeniem środka. Tak się zastanawiam, że chyba podsufitkę i wykładzinę zrobię na czarno. Na pewno chcę mieć czarną podłogę.
Zastanawiam odnośnie tylnej półki.
Resztę planuję dać standardowo jak w bananowym środku.
DO tego już wiem jak i z czego dopasować daszki przeciwsłoneczne z podświetleniem.
Oprócz powyższych będzie drewno, postaram się ogarnąć pakiet Nardi Torino. Ale na pewno będę w hydrografice malował boczne panele nawiewów. I tak się zastanaawiam, czy reszty drewna też nie pomalować w hydrografikę w jakiś ładny wzór drewna. Na pewno będę malować w drewno panel climatronica.
Plany zrobienia środka odkładam na jesień, jak będę miał możliwość zrobienia wszystkiego za jednym zamachem.