Nasze nieMiśki ;-) - Białe auto
jacek11 - 18-09-2019, 16:38
Tomek napisał/a: | a kto, oprócze mechanika, może zgadnąć auto po wyglądzie rozpadniętego koła pasowego |
Ma to sens wrzuć więcej fotek jak masz
robertdg - 18-09-2019, 20:23
Gratulacje i zadowolenia, niech służy.
Owczar - 25-09-2019, 13:08
Czyli N57?
Chyba jeden z najlepszych suvow. Szerokości!
deejay - 25-09-2019, 17:46
Tomek napisał/a: | a kto, oprócze mechanika, może zgadnąć auto po wyglądzie rozpadniętego koła pasowego |
Szerokości i bezawaryjności życzę Tomek
Tomek - 21-01-2020, 12:24
deejay napisał/a: | Szerokości i bezawaryjności życzę Tomek |
Własnie od tej bezawaryjności zaczyna się cała historia, a raczej małej awarii.
Ale od początku.
Pojazd zakupiony w Warszawie 14.08.2019, równo 7 lat po tym jak wyjechał z salonu.
Pierwsza rejestracja - 14.08.2012.
Od początku w jednych rękach - taki jeden pan doktor z warszawy, jakieś 10 lat ode mnie starszy.
Co do samego egzemplarza to nie ma się co rozpisywać, bo one w miare podobne są między sobą, aczkolwiek ten jeden nie jest na jakimś super wypasie.
Jedyne na czym mi tak naprawdę zależało to fotele komforty i nakładki na progi.
Porównuje do E61, które nadal posiadam.
Czego brakuje to tak:
- HUD - wyświetlacz przezierny, tego brakuje mi najbardziej
- roletek z tyłu (troche rekompensują to przyciemnione szyby)
- klapa tylna to jakieś nieporozumienie. W aucie tej klasy oczekiwałbym raczej klapy podnoszonej elektrycznie, a tutaj nie dość, że trzeba samemu podnosić, to jeszcze klapa jest bez sensu dzielona na 2 cześci jak we fiacie marei weekend. Do tego tylna szyba nie podnosi się jak w większości BMW.
- w środku też jakieś dziwne patenty. Auto duże, więc można uznać że rodzinne - a tutaj brak ładnego wykończenia isofixów z tyłu. foteliki montujemy na chama pomiędzy tapicerkę fotela i oparcia. Tożto nawet w Reno Klio są ładne plastikowe tunele
- z tyłu brak np. chociażby gniazda zasilania 12V
Ale za to na wyposażeniu 2 komplety kół: 20cali na lato i 19 cali na zimę.
Wracając do awarii. Po około 2 tygodniach przyjemnej jazdy po polskich drogach, wybraliśmy się na wakacje do Włoch.
W dzień wyjazdu, pakując bagaże zeszło mi powietrze z przedniego koła. (Cudem zakupiłem dojazdówkę kilka dni przed wyjazdem, przełożyłem lewarek z E61, zabrałem ze sobą długie klucze i odpowiednie nasadki). Szybka wymiana i w drogę do domu, z poszukiwaniem wulkanizatora po drodze.
Po około 30km od startu po drodzę widzę coś co przypomina serwis samochodowy i napis "gommista", a przez szybę widać było coś co przypominało wyważarkę. Stwierdziłem, że gommista to na pewno wulkanizator.
Zajechałem, żeby zapytać czy naprawią oponę, ale gość powiedział, że nie i odesłał mnie gdzie indziej. Cofając z podjazdu usłyszałem tylko jakieś lekkie uderzenie i straciłem wspomaganie. A winowajcę widać w 1 poście. Urwane koło pasowe.
Pech chciał, że była sobota rano. Mechanik (ojciec gościa z którym rozmawiałem) był akurat na wyjeździe i musieliśmy zostać przymusowo na weekend w okolicznym hotelu.
W poniedziałek ogarnęli auto w miarę szybko (od zamówienia części, do odebrania auta minęło może z 6 godzin). I we wtorek w dalszą drogę.
Od tego czasu bez przygód.
Tomek - 21-01-2020, 12:27
Widzę, że stare zdjęcia już zniknęły.
Jaki hosting zdjęć obecnie polecacie?
Tomek - 24-01-2020, 21:03
Felgi gotowe do odbioru.
#byledowiosny
Marcino - 24-02-2020, 08:36
Tomek napisał/a: | Widzę, że stare zdjęcia już zniknęły.
Jaki hosting zdjęć obecnie polecacie? |
postimage tam zdjecia nie znikaja.
Tomek - 07-04-2020, 10:32
Felgi odebrane, nowe opony założone, koła wymienione.
Będzie umyte to dam zdjęcia.
Bizi78 - 07-04-2020, 11:07
Tomek napisał/a: | Będzie umyte to dam zdjęcia. |
Tomku, tylko nie myj na myjni bo jeszcze mandat dostaniesz .
Tomek - 07-04-2020, 11:24
Bizi78 napisał/a: | Tomek napisał/a: | Będzie umyte to dam zdjęcia. |
Tomku, tylko nie myj na myjni bo jeszcze mandat dostaniesz . |
pod domem umyć też niby nie mogę
Bizi78 - 07-04-2020, 11:34
Tomek napisał/a: | pod domem umyć też niby nie mogę |
No tak, ekologia .
Marcino - 07-04-2020, 11:56
Bizi78 napisał/a: | Tomku, tylko nie myj na myjni bo jeszcze mandat dostaniesz . |
To sa jaja.... nie przyjał bym i powiedział ze jak wracałem ze sklepu to mi ptak narobił i jakoś musiałem zmyc, a ze pod domem nie można......
BTW, czekam na przesyłkę z pianownica, bedzie mycie na świeta:)
Tomek - 07-04-2020, 11:58
Marcino napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | Tomku, tylko nie myj na myjni bo jeszcze mandat dostaniesz . |
To sa jaja.... nie przyjał bym i powiedział ze jak wracałem ze sklepu to mi ptak narobił i jakoś musiałem zmyc, a ze pod domem nie można......
BTW, czekam na przesyłkę z pianownica, bedzie mycie na świeta:) |
też bym nie przyjął
inna sprawa, że mam w okolicy kilka myjni na uboczy
Krzyzak - 07-04-2020, 22:10
Tomek napisał/a: | pod domem umyć też niby nie mogę | dlaczego? - przecież możesz powiedzieć, że masz tu wyznaczone miejsce do mycia
ja już 3 auta umyłem, jeszcze Leon został
jak deszcz pada i zmywa to tak samo jest
|
|
|