To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Tanie mało pałace auto

Krzyzak - 30-10-2019, 14:38

jeżeli używana toyota to sprawdź porządnie elementy konstrukcyjne - mój kolega niedawno oddał na złom yaris, bo zgniły przednie sanki w takim stopniu, że wahacze tańczyły...
myślałem, że Galant rdzewieje, ale tu przynajmniej sanki po 20 i więcej lat wytrzymują a nie 6

Brodzins - 31-10-2019, 09:48

Też miałem taki dylemat chwilę temu.

Padło na suzuki swifta MK7.
Pali 5-6 litrów, jedzie jak motocykl (lubi wysokie obroty).
Całkiem przypadkiem trafiłem wersję lepiej wyposażoną niż mój outlander.

Po roku 2008 poprawili skrzynię i auta są praktycznie bezawaryjne ( w co nie wierzę, ale jeździ. Dwóch mechaników stwierdziło że jak na rok 2011 to przy aucie nie ma nic do roboty).
Małżonka zachwycona, ja również. Małe, szybko się myje :) można dach umyć stojąc z jednej strony auta.
5 drzwi - wygodne.
Keyless, klima auto, start stop, wszystkie szyby w prądzie... całkiem całkiem to.
I spojler ma, żeby nie odleciał... :lol:

Krzyzak - 31-10-2019, 10:33

ale brzydkie okrutnie... pokraka na miarę renówki
Brodzins - 31-10-2019, 12:28

Brzydkie jak fix... ale szczerze - są gusta i guściki.
Dla mnie mitsubishi L200 to synonim piękna... a moja żona twierdzi że gorszej pokraki nie widziała.
Dlatego jak sprzedam OIII, to pewnie nabędę to paskudztwo.

Mam +190cm wzrostu i ważę ponad 100kg, więc jak wysiadam ze swifta małżonki to spojrzenia ludzi są ciekawe :)

Krzyzak - 31-10-2019, 19:36

stare L200 są OK, ale te od 2006 są już brzydkie, chociaż w tamtym czasie miały najlepsze silniki i napęd z całej słynnej trójki (l200, navala i hilux) więc konkurencję załatwiały z palcem w nosie