To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - ASX 2019 - mało precyzyjna zmiana biegów

Robert S - 14-07-2020, 09:37

Witam
Podepnę się pod ten wątek z innym autem ze stajni Mitsubishi. Otóż mam ten problem z Eclipse Cross. Tam jest skrzynia 6 biegowa i odczuwam identyczne objawy co u Was w ASX. Nie wiem co o tym sądzić , ale mam duży dyskomfort przy przerzucaniu biegu 1 na 2 . Czy był ktoś z Was w serwisie i czy coś to pomogło

Może to problem wszystkich modeli ? Ciekawy jestem czy to skrzynia Mitsubishi czy Renault

Link do wątku z EC poniżej
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=110835&postdays=0&postorder=asc&start=0

MANCY - 14-07-2020, 10:04

Robert S, ja po przejechaniu obecnie przeszło 7000km już się chyba przyzwyczaiłem do zmiany biegów, biegi wchodzą trochę lepiej (pewnie skrzynia się trochę już wyrobiła), ale też i delikatnie się z nimi obchodzę. Natomiast nie mogę się przyzwyczaić do tego podbijania obrotów, choć muszę z tym żyć... Skrzyni nie reklamowałem, bo jak widać, jest to normalna przypadłość. Reklamowałem natomiast podbijanie obrotów i serwis nic na to nie poradził, tak ma być, dałem więc spokój... Autko ogólnie jest mimo wszystko fajne, spalanie jest na bardzo przyzwoitym poziomie, bo udaje mi się zejść spokojną jazdą poniżej 6L/100km...