Pajero III - Projekt Przeróbki Lamp Przednich na BiXenon
mkm - 23-12-2019, 21:53
polar2000 napisał/a: |
Czy mam rozumieć że firmy specjalizujące się w przeróbkach lamp przednich dające mające homologacje też nie mogą tego robić bo jest to nie zgodne z prawem. |
Niestety.
Zdziwiłbyś się ile zamienników (nowych) jest sprzedawanych na lewych naklejkach, "certyfikatach" lub homologacjach na inny rynek niż EU.
Firmy podpierają się tym, że montują komponenty, które mają homolagację. Niestety do innej "obudowy".
myszakowaty - 24-12-2019, 11:20
Zuzia napisał/a: | Taki temat powinien trafić do kosza. |
Oj tam od razu do kosza. Lepiej do działu "wiejski tuning"
polar2000 - 24-12-2019, 21:26
Sądzę że mają jest to renomowana firma która zawodowo zajmuję się odnawianiem regeneracją jak i przeróbką świateł więc nie będzie problemu
Ps wesołych świąt!!!
ZYZY91 - 28-12-2019, 21:45
Renomowana firma, która dla ochrony swoich 4 liter pisze, że "Powyższy projekt powstał na zlecenie klienta. Każdy projekt tworzony jest na indywidualne zamówienie.", czyli w przypadku problemów lub nie przejścia przeglądu można ich cmoknąć w te 4 litery, bo zrobili to co zamówił klient, a co klient z tym później zrobił (zamontował w samochodzie czy postawił na półce) już ich nie obchodzi.
Może nawet "na gębę" potwierdzą, że wszystko jest zgodne z przepisami i nowe światła mają homologację, ale bez odpowiedniego papieru takie zapewnienia nic nie są warte.
klema - 09-02-2020, 19:25
4 godziny dobrej zabawy
Mam nadzieje ze tych paru onanistów homologacyjnych niedostanie zapaści
Jeśli ktoś mam problem z porównanie promienia światła z soczewki a ze zwykłego halogena to do okulisty zapraszam.
Soczewka odcina promień idealnie w jednej linii , co powoduje ze NIE OSLEPIAMY KIEROWCOW z nad przeciwka
mkm - 09-02-2020, 20:30
No śliczna wioska.
Możesz zbijać pionę z innymi "angelami"
Na szczęście robiłeś to sam i podstawa, że podoba się Tobie.
Bardzo m i się podoba sprawdzanie świateł na ścianie - takie to nowoczesne i tak pozwala kategorycznie stwierdzić, że "nie oślepiamy".
Brawo Ty!
Pozdrawia onanista homologacyjny i prosi o zdjęcia za jakiś kwartał.
Lukasz0355 - 10-02-2020, 07:47
Witam mam pytanko czy ktoś z was wie co oznacza błąd 33 T/F MODE SW 2 , nie można go skasować
klema - 10-02-2020, 21:36
mkm napisał/a: |
Pozdrawia onanista homologacyjny i prosi o zdjęcia za jakiś kwartał. |
czego spodziewasz się po kwartale?
mkm - 11-02-2020, 06:53
Zobaczymy czy dokładnie skleiłes lampę i czy dobrze uszczelniłes odbłyśnik przy wstawionej soczewce.
Okaże się też jakie jakościowo części zakupiłes.
Oczywiście nie życzę Ci, żebyś musiał powtarzać, ale z reguły termin trzech miesięcy weryfikuje wprowadzone zmiany.
Jak przez trzy miesiące nic się nie podzieje to już nie bedzie się działo nic.
No i pojedź sprawdzić ustawienie, bo moim zdaniem one nie do końca świecą tak jak powinny.
klema - 11-02-2020, 21:59
Nie pierwsza to lampa inie ostatnia która robiłem , rozebrać lampy (zwłaszcza te lampy ) to nie problem. Dla mnie ważna jest funkcjonalność , wygląd to zdecydowanie drugorzędna sprawa. Rozumiem ze na forum jesteśmy anonimowi i nie mamy pojęcia z kim mamy do czynienia. Ale to ze zakładasz ze po takiej robi nie ustawiłem lamp jest dla mnie co najmniej żenujące.
mkm - 11-02-2020, 23:35
klema, nie zakładam tylko patrzę na bramę garażu i to odcięcie mi się nie podoba - refleksy od odbłyśnika powyżej również.
i masz 100% racji - rozebrać lampy jest bardzo prosto.
Na Forum jest dużo przeróbek lamp, ale tylko kilka faktycznie udanych (co nie zmienia faktu, że nadal niehomologowanych )
klema - 14-02-2020, 08:23
mkm napisał/a: | klema, (co nie zmienia faktu, że nadal niehomologowanych ) |
Całe szczęście nie mieszkam w tym chorym kraju , ciekawi mnie Toja teoria na temat sposobu świecenia tych soczewek. Porównując z Mk4 ktora posiada orginalne soczewki z HOMOLOGACJIA moje swieca identycznie.
Widze ze jetes jak wielu na polskiech forach specem ktory na podstawie fotorafi swierdza nieprawidlowe rozblyski swietlne na drewnianych drzwiach z garazu. Ale to juz polska mentalność. Jak ja nie chcę albo mnie nie stac to inny tez nie może. Ja to zrobilem tylko dla tego zeby nie oslepiac innych z naprzeciwka i przedemna. Tu gdzie zyje bardzo przydaja sie dobre swiatla wiec kazdy chce czuc sie jak naj bezpieczniej. Ale ktos kto uzywa auta na autostradzie w europie tego niezrozumie , a do tego jest wychowany w systemie (jak ja nie mam to on tez nie moze) Nie mam nic osobiscie do ciebie ale na kazdym polskim forum znajda sie onanisci oswietleniowi
klapek - 14-02-2020, 08:26
klema napisał/a: | Porównując z Mk4 ktora posiada orginalne soczewki z HOMOLOGACJIA moje swieca identycznie.
|
Mam PIV - nie, nie świecą tak samo jak u Ciebie...
Marcin_bo - 16-02-2020, 15:57
Jakby odbłyśnik był na czarny mat było by ładniej wg mnie. Kiedyś przerabiałem lampy w Peugeot 406 na bixenon - 4 soczewki bixenonowe. Wyglądało to ładnie i świeciło też nie oślepiając ale na przeglądzie już było gorzej hehe Pomimo poziomowania i spryskiwaczy. Nawet musiałem klosze pozbawić ryflowania więc dużo roboty było.
Ładnie ale te angel eye wyglądają wieśniacko wg mnie na Pajero - ale to wyłącznie moja opinia.
A i odcięcie wygląda na to przy ruchu prawostronnym.... A Ty chyba z wysp gdzie lewostronny?
mkm - 16-02-2020, 16:34
klema, nie rozumiesz mnie.
Możesz sobie robić co chcesz - moze się to podobać tylko Tobie, a może każdemu, ale nie możesz zaklinać rzeczywistości.
Przy lampach nie możesz dokonywać żadnych przeróbek. Żadnych - tak mówią przepisy.
Coś tam się odnosisz do kraju itp.
My mamy wolną amerykankę - możemy wszystko - podnieść moc tnąc DPFy, walnąć xenon z chin z mocą oswietlającą ksieżyc oczywiście w zwykłą lampę, jeździć na 20letnich oponach z wystarczającą ilością "mięcha", regenerować to co nieregenerowalne, zaklinać tanią chińszczyznę jako "pierwszy montaż" itp. itd...
Kończąc... Jak zrobisz srylion koni w dieslu to dymomierz oszaleje.
jak masz fart i w czterech litarach wszystkoch dookoła to przejeździsz tak bez problemów.
jak masz pecha - to wpadniesz przy akcji "stop smog" na analizator i będziesz się bujał, żeby odzyskać dowód.
Z lampami jest tak samo.
Tyle.
Jeżeli totalny amator wejdzie w temat i zobaczy "przerobiłem lampy, pełny profesjonalizm, full legal, nie oślepiam" - to sobie pomyśli - ale proste i fajne - robię, a potem płacz...
Że diagnosta przeglądu nie podbił, lampy parują, soczewka drży na wybojach, że Tiry odpalają pełną baterię oświetleniową na Twój widok, a Ty nie wiesz czemu itp. itd...
Pytasz co mi się nie podoba na fotografii - te białe plamki powyżej głównej linii światła - podejrzewam, że to refleks z odbłyśnika - czyli soczewka jest za głęboko, lub pod niewłaściwym kątem (tu już wróżę z fusów ).
Wiem jak się przerabia lampy i obecnie, gdy cały stelaż możesz sobie wydrukować niektóre projekty rzucają na kolana.
Wymiana zwykłych żarówek na panele ledowe z tyłu również, ale nie chodzę dookoła i zaklinam wszystkich jak to poprawiam bezpieczeństwo, "poprawiam fabrykę" itp.
|
|
|