ASX Techniczne - relingi dachowe do ASX Inform
sla - 26-01-2021, 23:24
Fabryczne samochody z zamontowanymi relingami mają wzmocnione dachy, dlatego montaż w wersjach ich pozbawionych jest bez sensu i praktyczne tylko będą ozdobą. Temat przerabiałem w innym samochodzie.
Krzyzak - 27-01-2021, 23:37
W maździe w miejscu, gdzie wierciłem faktycznie były dodatkowe profile. Same relingi składały się z 5 części i pod tymi głównymi, które przenoszą ciężary, był tylko 1 do zrobienia, pozostałe pięć pod resztą elementów, których wartość jest tylko ozdobna.
pitt63 - 28-01-2021, 07:41
Krzyzak napisał/a: | Jakbyś zdjął te paski co masz to byś zobaczył jak - prawdopodobnie - tandetnie jest zmontowane to oczko do poprzeczek
Jak chcesz doładować trumnę, to mimo wszystko polecam wywiercić te 6 otworów i mieć ori pełne relingi, których mocowanie jest solidne. Te paski mają w miejscu mocowania poprzeczek plastikowe wkładki a nie solidne metalowe uchwyty. Zresztą całe się trzymają tylko na takich plastikach z zaczepami, a jedynie w miejscu dziur jest ich 2x więcej... |
Odpuściłem całkowicie. No chyba, że kiedyś się zdecyduję na te z allegro jako ozdoba.
|
|
|