Outlander II GEN Techniczne - OII 2.0 DID "sapanie" przy zejściu z obrotów
potentator - 11-03-2020, 15:11
Rozrząd to w miskach podstawa ciężko ustawić i cyrki się dzieją... u mnie nie pierdzi po 3 sekundach a nie znalazlem przetarcia, ba mało tego jak ściągnie weżyk to psyka powietrze...
kajos - 11-03-2020, 15:52
psyka powietrze ?
tam musi byc podcisnienie a nie cisnienie
jesli wszystko jest sprawne to...
po wylaczeniu silnika gruszka po 3 min powinna isc do przodu (wlasnie wtedy zawor odlacza podcisnienie)
potentator - 12-03-2020, 14:01
Wszystko idzie, pierdniecie jest jakbym z 3 razy kluczyk przekręcił, nie każdy ma to pierdniecie
lukanio - 13-03-2020, 19:48
Dokończę temat - dziś odebrałem auto po regeneracji turbo. Na lekko rozgrzanym silniku objaw nie występował ale przejechałem się na trasę i okazało się że po zagrzaniu jak dla mnie jest to samo.
Wróciłem do warsztatu i powiedziałem co o tym myslę jednak koleś zarzekał sie że naprawiał zresztą mam niby papiery., pomiary, gwarancję nawet pokazał mi starą gruszkę która była rzekomo przyczyna przeładowywania.
Pytałem o uszczelkę zarzekał sie że wrzucił nową bo niby zawsze tak robi. Zakład jeden z dwóch najlepszych od turbo w moim miescie.
Jestem skłonny uwierzyć że zawsze tak było tylko zbieg okoliczności sprawił że ten filtr nie wpięli i usłyszałem bo teraz spod maski nie ma nic no o ile nie otworzę.
Majstry mówią że może to przepustnica, może rozrząd, może wtryskiwacze sie przycinają - masakra. Myślę że może to jeszcze dpf ale nie wiem czy mam bo tu piszecie że nie każdy ten motor miał.
Jutro zrobię objazdówke po kolejnych jak nie oddam nestety do aso choć w ich umiejetności też wątpię.
|
|
|