To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Przerywanie, szarpanie

badmdfk - 30-12-2010, 20:34

Witam Właśnie wróciłem z długiej i mroźnej trasy, będę zamawiał świece, fajki i przewody,podejrzewam, że u japeneze. Jednak pojawił mi się nowy problem, mianowicie gdzieś w połowie mojej dzisiejszej trasy zapaliła się lampa engine :shock: . Dodam, że z rana musiałem wyjechać autem przez polną drogę i mój galant robił za pług (a śniegu było dość dużo), no ale nic sie nie działo. W trasie nagle coś zaczęło chwilkę skrzypieć przy ruszaniu w lewym kole ale po chwili przestało no i jakoś po 10 km zapaliła się lampka engine. Jednak z silnikiem i samochodem nic dziwnego się nie dzieje, zrobiłem jeszcze prawie 100 km i nic się nie stało, silnik chodzi normalnie. Wie ktoś może co to się mogło stać???
robertdg - 30-12-2010, 21:10

badmdfk napisał/a:
Wie ktoś może co to się mogło stać???
dopóki nie odczytasz kodów błedow to można gdybac, gdybac i nic nie wygdybac
badmdfk - 30-12-2010, 22:19

robertdg, czyli podłączenie do kompa jedynie pozostaje, czy da sie to jakoś innaczej zrobić??
robertdg - 30-12-2010, 22:51

Nie
bartekino - 27-01-2011, 13:33

Koledzy nagrzewnica już prawie wymieniona jeszcze parę rzeczy trzeba poskładać, ale dzisiaj odpaliłem autko i niespodzianka po odpaleniu wszedł normalnie na wyższe obroty ale po chwili spadły i na biegu jałowym strasznie obroty chodziły góra dół, poczekałem chwile myśląc ze się poprawi ale nic w wsiadłem i chciałem dodać gazu i auto strasznie przerywa wchodząc na obroty a chcąc potrzymać równo np przy 3 tyś to i tak obroty szaleją a z wydechu jak tak trochę po gazuje czuć tak jak by siarkę czy spalonym lądem od petardy i nie wiem czy to była para czy dymił na biało ale para raczej byłem się przejechać z nadzieja że się poprawi ale tak szarpało ze nie szło jecac ... Proszę o pomoc w sobotę do zakopanego jadę a autko nie na chodzie

[ Dodano: 28-01-2011, 18:06 ]
Byłem dzisiaj u mechanika i powiedział ze winny jest najprawdopodobniej katalizator :shock: możliwe to ??

Kojec - 18-08-2011, 22:54

czy kable WN w 2.4 gdi wystepują?? Szukałem ich pod maską i nie widziałem nic ich przypominającego :/
Hugo - 18-08-2011, 23:11

I nie znajdziesz.
Kojec - 18-08-2011, 23:13

Uwielbiam tego typu odpowiedzi ...
Owczar - 18-08-2011, 23:43

Hugo, a w jaki sposób jest przekazywane napięcie na świece w GDi?
Kojec - 19-08-2011, 08:01

Dowiem się co z tymi kablami?? Na allegro sprzedają po 2 sztuki, jakby ktoś mógł sam zobaczyć to będę wdzięczny
robertdg - 19-08-2011, 08:15

GDI ma 4 fajkocewki

marcin.j86 - 19-08-2011, 14:16

kupowałem ostatnio kable do 2.0 GSL w sklepie za 63 zł, szarpał mi silnikiem,ale nic nie pomogło dzisiaj wymienilem cewke i jest ok :)
Krzyzak22 - 21-08-2011, 11:22

Podlacze sie do tematu,bo dwa dni temu moj zaczal szarpac.
Objawy jednak nieco inne,bo jak dodaje gazu idzie plynnie,jak utrzymuje pedal w jednej pozycji lub ujmuje gazu,zaczyna szarpac.
Nie zawsze to sie dzieje.Czasami przejade kilkadziesiat kilemetrow bez problemu, czasami poszarpie tylko przez pewnien czas.
Podejrzewam TPS ale pewnosci nie mam.
Mial ktos podobne objawy?

m6riano - 21-08-2011, 18:12

Ja mam podobne objawy....na 2 i 3 biegu przy ok.1600-2000obr. przy jednostajnej jeździe delikatnie mi szarpie..
zamówiłem już fajki, być może dziś lub jutro je zmienię to napisze czy się poprawiło..jeśli nie to pewnie będę musiał kupić cewki

Kojec - 22-08-2011, 21:16

Nie wiem czy mam obsesje, ale dziś jak już jeżdżę kilka tyg na stożku, przy gwałtownym dodaniu gazu zamiast się wkręcić na obroty to one spady że auto zgasło. Myślałem że nie podłączyłem kostki od przepływki ale wszystko jest ok... Co to może być??
I kolejne pytanie, w którym miejscu znajduje się czujnik tps, jak wygląda i jak spr czy jest sprawny??