Outlander II Ogólne - Serwis po zakupie
Moody - 30-09-2020, 22:27
O spalanie pytałem Aleksander1965 bo z tego co widzę ma taki sam silnik jak ja. A raptor jaki masz silnik? Bo 2.2 DiD to były dwa - taki jak mój francuz i japoński.
--
Ja najdalej byłem w Portugalii. Urlopowo zeszło wówczas 8500km. Ale inne wycieczki były niewiele krótsze . Właśnie na takie wyjazdy go kupiłem.
docus - 09-10-2020, 20:14
Spalanie w mieście 12.5-13/100 km, trasa 9.5/100km. Nie mówię o wskazaniach z komputera, a rzeczywistym spalaniu. Dziwi mnie tylko że do pustego baku wchodzi mi 50L, gdzie zbiornik jest z tego co pamiętam 63L. Według mnie spalanie nieco za duże. Mam wrażenie że bardzo szybko włącza się też wentylator bo słychać jak chodzi po przejechaniu w zasadzie kilku kilometrów na mieście.
Pozdrawiam
kajos - 10-10-2020, 17:30
zbiornik moze byc wgiety gdzies na jakims klamocie
umnie tez wchodzile 63L ale jak gdzies co wgielo do srodka zbiornik to wchodzi 53L
RolnykKaskader - 11-10-2020, 19:57
Mój 2.2 PSA pali w cyklu mieszanym ok 9.5... zimą powiedzmy spokojnie 10. Trasa, średnio załadowany ok 8.5.
Teraz mam program zrobiony na 192 KM... spalanie możliwe że ciutkę się poprawiło. Natomiast z ciekawostek jeśli robisz serwis pozakupowy i jeśli u Mitsumaniaków w Warszawie to zapytaj o aktualizacje oprogramowania komputera. Niedawno miałem problemy z samochodem (przeładowanie turbiny), przyczyną ostatecznie okazała się nowa mapa... ALE próbując wyeliminować różne przyczyny panowie Mitsumaniaki zwrócili uwagę że na wiosnę pojawiła się aktualizacja oryginalnego softu od Mitsubishi (która m.in. eliminowala w niektórych jednostkach np problem przeładowań turbo), po jej wykonaniu samochód ożywił się i jak się okazało z fabrycznych 157 KM zrobiło się fabryczne 168 KM (wszystkie pomiary z hamowni) . Stąd, szczerze polecam podpytać przy okazji serwisu bo bez grzebania w mapie autko dostało przyjemnego kopa
Moody - 11-10-2020, 21:00
docus napisał/a: | Spalanie w mieście 12.5-13/100 km, trasa 9.5/100km. Nie mówię o wskazaniach z komputera, a rzeczywistym spalaniu. Dziwi mnie tylko że do pustego baku wchodzi mi 50L, gdzie zbiornik jest z tego co pamiętam 63L. Według mnie spalanie nieco za duże. Mam wrażenie że bardzo szybko włącza się też wentylator bo słychać jak chodzi po przejechaniu w zasadzie kilku kilometrów na mieście.
Pozdrawiam |
Przy takich symptomach warto sprawdzić czy nie ma problemu z układem wypalania sadzy (o ile jest ).
|
|
|