[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] OLEJ W FILTRZE POWIETRZA
Anonymous - 29-05-2007, 23:35
Trochę za małe ciśnienie masz na cylindrach. Z tego co pamiętam ok 13-14 atmosfer powinno być. Silnik wygląda na bardzo zurzyty. Musisz ściągnąć głowicę, sprawdzić gładzie średnicówką i mikrometrem jakie są odchylenia od normy. Nie chcę cię martwić ale chyba remoncik silnika Cię czeka.
Nie martw się ja też to przerabiałem. Kosztowne ale zawsze masz silnik jakby z fabryki wyjechał. Może nie na takich super częściach, ale jak porządnie złożony 200 000 km powinien przelecieć bez zaglądania, poza rozrządem w połowie przebiegu
Anonymous - 30-05-2007, 07:08
Cześć NORSOL.
Miałem u siebie to samo. Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem zawór PCV ale to nic nie pomogło.
Pojechałem do znajomego mechanika a on powiedział że są przedmuchy i trzeba wymienić pierścienie.
Tak też zrobiłem. Dodatkowo wymieniłem uszczelniacze na trzonkach zaworów i na razie filtr powietrza suchy.
Pozdrawiam
Anonymous - 30-05-2007, 20:26
kostuch napisał/a: | teraz to cię czeka remont, trzeba było zaślepić odmę filterkiem i było by ok |
Nie było by OK jak bym zaślepił odmę, bo bym nie zarobił na olej, a tak mam czas na zebranie pieniędzy na wymianę pierścieni.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za rady.
Anonymous - 01-06-2007, 00:14
ja nie mówię o zaślepieniu odmy tylko są takie małe filterki powietrza które się zakłada zamiast wężyka do filtra a zaślepia się otwór w gumie od filtra powietrza.
Anonymous - 04-12-2007, 19:40
Witam ponownie
Właśnie MOTODOKTER przestał działać, więc wymieniłam pierścienie i całą resztę uszczelek i oleju w filtrze już niema
ps. odmy nie zaślepiłem, tylko założyłem butelkę z małym otworem u góry na nią, a otwór do filtra zaślepiłem i w ten sposób miałem olej na dolewki. Tak jeździłem aż do remontu silnika.
Serdeczne dzięki za pomoc wszystkim MITSUMANIAKOM
pozdrawiam norsol
|
|
|