To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - [3.2 DID] Pajero 2007 z duzym przebiegiem

eMKas - 12-02-2021, 13:30

DominWK napisał/a:
Jak rozpoznać wersję arabską i czym one się różnią oprócz R/D Lock?

Z tego co wiem to oprócz R/D Lock zazwyczaj mają 1 akumulator, lecz nie wiem czy zawsze.

Daroot - 12-02-2021, 13:31

Kupiłem Pajero iv to nie miał robionej konserwacji. Poświęciłem na to 3 dni, by porządnie zrobić, zdemontować zbiornik, nadkola, podpory, elementy, do tego karcher z wodą, szczotki druciane na wiertarkach by błoto/piasek usunąć - właśnie po to by tej rdzy nie było jak do tej pory. Czyli jak będę chciał sprzedać to powiecie że schowana rdza? Nie podoba mi się takie podejście.
zbyszekm2 - 12-02-2021, 13:32

Daroot napisał/a:
Kupiłem Pajero iv to nie miał robionej konserwacji. Poświęciłem na to 3 dni, by porządnie zrobić, zdemontować zbiornik, nadkola, podpory, elementy, do tego karcher z wodą, szczotki druciane na wiertarkach by błoto/piasek usunąć - właśnie po to by tej rdzy nie było jak do tej pory. Czyli jak będę chciał sprzedać to powiecie że schowana rdza? Nie podoba mi się takie podejście.

Dokładnie

DominWK - 12-02-2021, 13:37

Warto rozglądać się za tą wersją arabską? przyznam że to auto z linku mi się podoba.
Czy w granicy 40.000 dostanę europejską z takim samym wyposażeniem?

zbyszekm2 - 12-02-2021, 13:39

DominWK napisał/a:
Warto rozglądać się za tą wersją arabską? przyznam że to auto z linku mi się podoba.
Czy w granicy 40.000 dostanę europejską z takim samym wyposażeniem?

Ja mam arabska od 13 lat, Kupiłem nowa, przejechałem 235 tys do tej pory bez awaryjnie.
Jako "zerówka" przerzedzałem trasy rajdowe .

Wasper - 12-02-2021, 14:39

Daroot napisał/a:

Nie mialem tego na mysli. Tym bardziej, ze jakbym kupil to sam bym najpierw zrobil to samo.. czyli zabezpieczyl spod. Bardziej mi chodzi o wyrafinowanych "specjalistow" ktorzy rdze przykryja konserwacja przed sprzedaza :) Jestem jak najbardziej na tak, zeby zabezpieczac spod dopoki jest dobry ale trzeba przyznac, ze w przypadku zakupu/ogladania auta ktore ma swieza konserwacje mozna sie zaczac zastanawiac..

[ Dodano: 13-02-2021, 15:25 ]
A powiedzcie mi tak szczerze jak to jest z tymi Pajero i z ta korozja? To jest tak, ze one gnija niezadbane? Jak na dobrym stanie sie wrzuci konserwacje i bedzie o to dbac to bedzie sluzyc lata? Czy raczej typ taki, ze zgnije chociazby sie czlowiek niewiadomo jak staral? Pytam, bo obejrzalem juz kilka (aktualnie juz kilkanascie) i spod to za kazdym razem porazka. Dzisiaj widzialem "zadbany" konserwowany. To konswerwacja od spodu odpala razem ze rdza...

Tuff - 13-02-2021, 22:09

Daroot napisał/a:

Jakbyś mi pokazał zdjęcia z prac to bym uwierzył, a zaufanie mam ograniczone bo sam kupiłem auto zasrane jakimś barankiem jak się później okazało kryjącym korozję i dziurę w ramie :?