To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić ASX! - Proszę o pomoc - asx 2011

Laknat - 06-03-2021, 05:29

kamil508 napisał/a:
nie ma takiej kategorii jak crossover to tylko wymysł marketingowców, jest hatchback, sedan, kombi, VAN, wielozadaniowy, SUV, kabriolet itp.

Dlatego ASX to ma najbliżej do hatchbacka. Z troszkę wyższym zawieszeniem.

Boldrix84 - 07-03-2021, 18:04

Cześć, wykupiłem raport w autodna i okazało się że niewiele się dowiedziałem bo brak jest jakichkolwiek wpisow tzn. brak wpisów o przebiegu, brak informacji o pierwszej rejestracji (auto jest że Szwajcarii), brak wpisów o akcji serwisowych,usterkach itd. Czy to może oznaczać, że ten samochód nie był serwisowany w ASO? Czy mogą być inne przyczyny takiego stanu?
actchris71 - 08-03-2021, 15:43

Ja używam autobaza i kupuję raporty jak jest opisane że mają dane zdjęcia, incydenty itd. jak nie ma nic to szkoda zachodu bo skoro nic nie mają to ciężko oczekiwać żeby po kupnie pokazały się nagle tajne dane :)
Boldrix84 - 08-03-2021, 19:19

Byłem dzisiaj w ASO i powiedzieli,że na zachodzie wbijają tylko pieczątkę na serwisie w książkę i nie wpisują tego w system.
pitt63 - 08-03-2021, 19:37

Boldrix84 napisał/a:
Byłem dzisiaj w ASO i powiedzieli,że na zachodzie wbijają tylko pieczątkę na serwisie w książkę i nie wpisują tego w system.

Tak to wygląda w Mitsubishi. Przymierzałem się kiedyś do auta sprowadzonego z Belgii i dostałem taką samą odpowiedź. Podsunę jednak Tobie pewien sposób do wykorzystania. Z książki serwisowej spisujesz adres serwisu i piszesz emaila z prośbą o potwierdzenie wpisów. Ja tak zrobiłem kiedyś po zakupie E39 i bez problemu gość mi odpisał wszystko ze szczegółami. Aż byłem zaskoczony, że w ogóle dostałem jakąś odpowiedź. Mało tego jeszcze odpisywał na dodatkowe pytania.

Boldrix84 - 08-03-2021, 19:50

Dzięki za podpowiedź,napewno skorzystam