Forum ogólne - Czy forum się wyludnia
Tomek - 24-09-2021, 12:37
IMHO główny powód wymierania forum to FB.
Tam wpadasz, zadajesz pytanie, dostajesz odpowiedź albo i nie, i tyle.
Na forum chcesz się coś dowiedzieć, musisz poszukać. Jak szukasz to zaglądniesz tu i tam, coś cie zainteresuje, cos napiszesz w temacie po ktory tutaj nie przyszedłeś, itp.
Nie upatrywałbym problemu w tym, że Mitsu jest marką małą.
Mam BMW, myślicie, że jest jakieś sensowne forum BMW?
Jest tego tak dużo, wszystko rozwalone na modele, regiony, itp.
Także finalnie się nie chce, bo trzeba by się logować na 20 różnych for.
To, że Mitsu nie ma nowych modeli tutaj też nie ma większego znaczenia*, bo większość użytkowników takich for/klubów to posiadacze aut 5-10 letnich i starszych. Nowe auta ludzie rzadko kupują z jakiejś filozofii, kończy się leasing i idą dalej w obrót.
*to może się odbić na forum za kilka lat, kiedy zostanie niewielu pasjonatów i zrobi się mały klubik.
Popatrzcie na to ilu starych lub bardzo starych forumowiczów ma jeszcze Mitsu (ja uważam się za starego, ale Mitsu nie mam już pare lat).
Krzyzak - 27-09-2021, 07:57
Tomek napisał/a: | zrobi się mały klubik | tak jak było na początku - 2004, 2005, 2006 rok, gdzie spotykały się te same mordki...
potem 2007 i zlot na którym pierwszy raz coś zginęło
Tuff - 27-09-2021, 11:16
Wszystkie się wyludniają, tutaj to i tak jeszcze jest "tłum" i dużo postów przez to, że to forum całej marki. Na forum skody fabii i hondy cb500 (które 10 lat temu tętniły życiem) obecnie już jakieś ostatnie podrygi, klika postów na tydzień
Uwex - 28-09-2021, 08:10
wiadomo - wina Tuska
Marcino - 28-09-2021, 09:27
No wiadomo ze ludzie wola wbic na fejsa bo sa tam kilka razy dziennie i dostaja powiadomienia i polubienia.
Ja tam na MM zagladam codziennie, jak kawe odpalam tak samo forum..... to jak gazeta dla mnie od 16 lat
|
|
|