Car Audio - Pytania o wyjście zmieniarki
Anonymous - 06-12-2007, 23:28
Pomocy!
Kupiłem na allegro zmieniarkę oryginalną Mitsubishi CD-5852CE, mam radio 9181(z cienkim wyjmowanym panelem i białym przyciskiem DISP) ale niestety nie mam kabli do podłączenia. Gdzie można takie kupić? Może są jakieś rozmiązania zamienne. Wielkie, wielkie dzięki za ew. info.
AL
Robson86 - 09-12-2007, 00:30
A jakie masz wyjscie w zmieniarce 13DIN
pozdroo
Anonymous - 09-12-2007, 15:47
sorki nie wiem ale mogę opisać to wyjście jako prostokątne symetryczne 17/10mm 6 bolców w jednym rzędzie oraz drugie centryczne promieniście 7 wejść plus wejście na środku.
Zrobiłem fotkę ale nie mam pojęcia jak je podpiąć do tekstu
pzdr
Robson86 - 09-12-2007, 15:49
Andy Lee napisał/a: | Zrobiłem fotkę ale nie mam pojęcia jak je podpiąć do tekstu |
uzyj tego
http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/elo.php
Pozdroo
Anonymous - 09-12-2007, 16:10
wysłałem na serwet dwie foty:
wygląd zmieniarki i wyjścia
pzdr
Robson86 - 09-12-2007, 16:25
ale nie zrozumielismy sie
bierzesz tam wyszukujesz i jak juz wyszukasz to klikasz wyslij
Nastepnie wyswietla Ci sie taki link www.mitsubishi...grafix...pl.jpg cos w tym stylu i to kopiujesz i wrzucasz do wiadomosci.
Uzywasz takiego przycisku z prawej strony IMG tu to wklejasz
Pozdroo
Anonymous - 09-12-2007, 16:34
sorki, ale ze mnie osioł...
Robson86 - 09-12-2007, 16:55
Andy Lee napisał/a: | sorki, ale ze mnie osioł... |
bez przesady...
ok powiedz jakie masz radio w MSS
najlepiej wybierz z tego watku
http://www.mitsubishi-gra...?t=7168&start=0
bo z tego co widze masz to samo radio co ja...
a ono ma wyjscie takie
wiec takie samo powinienes miec w swojej zmieniarce
Wtedy kupujesz kabel mesko-zenski o jednakowych koncowkach i sprawa zalatwiona.
hmmm
niby takie cos podobne ale... to wyjscie mnie ciekawi bo w ori zmieniarce powinno byc inne
Pozdroo
Anonymous - 09-12-2007, 17:09
Moje radio - MITSUBISHI 9181 (RX-1E94WT) z takim właśnie wyjściem. Niemniej wyjścia różnią się od siebie. Może jest taki kabel łączący oba wyjścia......
Robson86 - 09-12-2007, 17:12
oka ale w zmieniarce mas ztez taki ogragly (taki sam albo inny) otorek tzw sygnalowy czy tylko kostke ISO
Pozdroo
Anonymous - 09-12-2007, 17:14
oto panel tylny zmieniarki:
a oto jej wygląd:
Tomashi - 03-03-2008, 20:58
..odświeżam temat Temat dosyć smutny, jeżeli chodzi o Mitsu, stąd banalne pytanie:
jak w najprostszy i najtańszy sposób podpiąć CD/MP3?
Jak dotąd są trzy wyjścia:
1. oryginalna zmieniarka (brak mp3 i droga)
2. całkowicie inne radyjko (opcja tania, ale brak komputera - a dokładnie jakich funkcji?)
3. inne radyjko + przejściówka - to kompletna porażka: sam przejściówka kosztuje 300.
Proszę o rady - jak ktoś ma CD/MP3 niech napisze co i jak, i jakie koszty.
PS. coraz bardziej skłaniam się do zamiany mojego radio-magnetofonu na radio CD. Oczywiście oryginalne (trudno, bez MP3 da się żyć).
PS2.kupiłem adapter i odtwarzacz MP3 - jakość raczej kiepska, choć audiofilem nie jestem... stąd mój kierunek w nowe radyjko.
saphire - 03-03-2008, 21:04
A nie prościej i taniej kupić odtwarzacz MP3 na karty SD z wbudowanym transciverem FM wtykany w gniazdko zapalniczki? Kumpel do Focusa z fabrycznym kaseciakiem sobie kupił takie coś za stówkę, w radiu złapał jego częśtotliwość (ma do wyboru kilkanaście różnych), ma toto swój wyświetlacz i jak nawrzucasz tam muzy to gra całkiem spoko - jechałem nawet testowo za kumplem po mieście i tak do 20m za nim praktycznie bez utraty jakości toto odbierałem w jakości jak z RMF'u czy ZET'ki
|
|
|