ASX Techniczne - Zimówki
zbigniew77 - 31-10-2021, 07:45 Temat postu: opony zimowe vs wielosezonowe Niestety są regiony Polski gdzie wielosezonowe raczej się nie sprawdzą , to tereny górskie i podgórskie np. Bieszczady, Beskidy, Karkonosze czy okolice Zakopanego . Co innego tereny równinne czy miasta gdzie drogi się odśnieża lub regiony z małą ilością opadów śniegu tam to zimę można przejeździć na samych felgach
[ Dodano: 31-10-2021, 07:51 ]
Opony całoroczne dobrze oceniane
• Dębica Navigator 2
• Goodyear Vector 4Seasons G3
• Vredestein Quatrac Pro
• Michelin CrossClimate+
• Hankook Kinergy 4S2 H750
Nokian Weatherproof - - -
Nokian Seasonproof.
Bridgestone Weather Control A005 Evo
Continental AllSeasonContact
Myślę , że jest w czym wybierać na pewno bez butów na zimę nie zostaniesz
Krzyzak - 02-11-2021, 08:57
kiedyś miałem frigo2, chyba najgorsze opony zimowe jakie miałem... auto chodzi boki ciągle, małe kąty ale trzeba kontrować kierownicą ciągle - wracając 60km byłem cały mokry - tak kurczowo trzymałem kierownicę...
zbigniew77 - 02-11-2021, 22:36 Temat postu: zimowa vs wielosezonowa Jeżeli chcesz pojechać na prawdziwej tandecie i jeszcze bardziej się spocić i pokręcić kierownicą to polecam założyć opony Matador. One to potrafią nawet po deszczu czy na jezdni z piaskiem mieć trudności z utrzymaniem toru jazdy, Żona miała je w swoim poprzednim Renault CLIO III - masakra , obecnie ma Renault Clio IV i opony Frigo 2 i mówi ,że jest dużo,dużo lepiej.Ale podobno Matadory wykonane są z twardej gumy stąd też są wytrzymałe i robi się na nich duże przebiegi,Jak widziśz coś za coś
apot - 08-12-2021, 16:36
krzychu napisał/a: | Continental WinterContact TS 850 - świetna opona, asymetryczna. Auto na nich się lepiej zachowuje niż na letnich fabrycznych Toyo. |
Ja tez ich używam, dobrze sie sprawdzają.
Marcino - 08-12-2021, 20:23
Frigo się na duzy snieg nadają. Na południu ludzie z tym jeżdżą po górkach. Nikt na trakcje nie narzeka.
Krzyzak - 09-12-2021, 11:11
miałem w EA5 Frigo2 i były beznadziejne...
caro - 07-02-2022, 20:51
Ja juz 6 zime na hankook winter i*cept evo2 pod gorki ktore smigam ludzie zawracali i nie ruszyli ja wyjechalem teraz zostalo mi 5 mm wiec na kolejna zime musze kupic nowe i wezme te same polecam
|
|
|