Nasze Miśki - Srebrny Lancer CS9
jacek11 - 11-04-2022, 16:18
Ładny wzór felgi. Chociaż troszkę małe.
mateuszx47 - 12-04-2022, 19:42
jacek11 napisał/a: | Ładny wzór felgi. Chociaż troszkę małe. |
Dzięki, jak do auta na codzien wystarczą mi 16"
W poniedziałek Lancer pojechał na wymianę wszystkich tuleji zawieszenia przedniego na poliuretan oraz sworznie 555.
mateuszx47 - 18-04-2022, 22:28
W czwartek auto zostało odebrane, zawieszenie zrobione i koło założone.
Dziś pogoda dopisała to kilka zdjęć zrobiłem.
Uwex - 19-04-2022, 09:08
chociaż myślę, że białe felgi nie wszystkim będą się podobały. Ale to Twoje auto !!!
mateuszx47 - 17-05-2022, 08:12
Kolejne elementy zawieszenia przedniego zamontowane, nowe drążki
kierownicze oraz końcówki drążków 555.
Do wnętrza wpadła nowa gałka Epman carbon oraz nowy mieszek, przy okazji wymieniłem kilka przepalonych żarówek ( popielniczka, zapalniczka)
Na koniec ustawienie zbieżności oraz kątów.
upload images
Hugo - 17-05-2022, 08:36
Śruby mimośrodów z tyłu dało się ruszyć?
mateuszx47 - 17-05-2022, 11:48
Hugo napisał/a: | Śruby mimośrodów z tyłu dało się ruszyć? |
Tył nie ruszany czeka na swoją kolej w planach poliuretan gdzie się da i nowe śruby mimośrodowe.
mateuszx47 - 24-05-2022, 12:34
Przyciemnione lampy tylne oraz stop.
Marcino - 24-05-2022, 16:11
szkoda ze nie 17".
Pokaż to na aucie
mateuszx47 - 11-07-2022, 21:42
Lancer żyje i ma się co raz lepiej, coś tam się działo/dzieje wrzucam kilka zdjęć co zostało zrobione więc tak:
- Montaż zegarka z termometrem udało się jeszcze kupić od użytkownika z forum
- Montaż kamery cofania dostałem ją od poprzedniego właściciela

- Oklejone kierunki boczne
- Kupno ramki pod radio 2din i poprawne zamontowanie radia, wcześniej było jak na zdjęciu , elementy deski zostały na nowo oklejone folią carbon

- Tydzień temu Lancer trafił na wymianę rozrządu po wstępnej diagnozie przed wymianą okazało się że
Pasek luźny między kółkami rozrządu, napinacz paska rozrządu założony na odwrót ( otworami napinacza do bloku) , napinacz hydrauliczny wystrzelony do końca więc wleciał taki komplet:
-Pompa wody Aisin
-Napinacz hydrauliczny Aisin
-Rolki Koyo, Ntn
-Paski rozrządu i balansu Continental, pasek osprzętu Bando
-Płyn chłodniczy Prestone
-OEM Mitsubishi uszczelniacz obrotowy pompy oleju
-Nowa rolka napinacza paska osprzętu Bta do której zostało zamontowane łożysko SKF
Po wymianie napinacza zniknęły dziwne dźwięki przy porannym odpalaniu na zimnym

Na koniec oddałem Lancera na przyciemnienie szyb tylnych+ pasek na przedniej, kilka zdjęć jak to wyszło

Marcino - 12-07-2022, 11:25
mateuszx47 napisał/a: | przyciemnienie szyb tylnych+ pasek na przedniej |
Fajnie, wyglada jak wiekszość aut z Indonezji gdzie mają paski na przednich szybach.
mateuszx47 - 13-07-2022, 16:24
Marcino napisał/a: | mateuszx47 napisał/a: | przyciemnienie szyb tylnych+ pasek na przedniej |
Fajnie, wyglada jak wiekszość aut z Indonezji gdzie mają paski na przednich szybach. |
Za to w PL jest takich aut mało więc wygląda inaczej i spełnia swoje zadanie tak samo jak folia na szybach.
Przy okazji zdjęcia oklejonej konsoli środkowej i całej deski.
mateuszx47 - 07-08-2022, 19:42
Ostatnio wracając z urlopu zapalił mi się check engine, szybka diagnoza i wyszło że błąd sondy ktoś zamontował uniwersalną magnetti kupiłem używaną Oem sondę Denso i błędu brak

Z komory wyleciały plastiki i różne tam elementy, komora umyta filtr wyprany i naoliwiony , odmalowana pokrywa cewek

W bagażniku miałem taką wykładzinę ( ta na dole z foto ) udało mi się kupić materiał w lepszym stanie, wyprany kilka razy i sklejony z grubym filcem następnie ostry tapeciak i zrobiłem sobie nową wykładzinę

Wymieniłem uszkodzony boczek tylny, oraz okleiłem przeciwmgielne przednie

Zrobiony serwis klimatyzacji, odessało 350g czynnika nabiło 500g
wymieniony olej w kompresorze oraz ozonowanie

mateuszx47 - 26-08-2022, 20:08
Pomalowana kapa zaworów, zregenerowany alternator
 darmowy hosting obrazów
mateuszx47 - 25-09-2022, 19:12
Minął prawie rok od wymiany oleju a kilometrów zrobione 8tys. więc czas wymienić, tym razem postanowiłem zalać mu Valvoline Syn Power 5w40 + Filtr oleju K&N i śruba magnetyczna do miski olejowej.
|
|
|