To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Nowe fajne Mitsubishi niestety nie dla Europy

krzychu - 28-01-2022, 08:31

robertdg napisał/a:
OK, nawet nie sprawdziłes tego co napisałem, w jakim czasie to trwało, gdzie ja napisałem u usunieciu danego modelu z jednego rynku na rzecz zostawienia go w innym rynku, bo taka moda, taki cel, taki kierunek rozwoju. Nie musze Ci chyba pisać że to jest biznes i robi sie to dla zysku, sam podejmowalbys podobne decyzje z korzyscia dla wlasnej firmy, czy trwałbyś nad tym co utarte?

Mam wrażenie, że w co drugim poście zarzucasz komuś (nie tylko mi), że czegoś nie sprawdził, pisze o czymś co nie ma pojęcia, nadinterpretuje. Jeśli z odczytaniem tego co masz na myśli ma problem więcej osób to może problem jest gdzie indziej?

krzychu napisał/a:
Z tego co pamietam to oficjalnie było określone to jako zamrozenie wprowadzania nowych modeli na rynek europejski. Konkluzja ASX jest na rynku europejskim od jakiegos czasu i defacto jest to jego kontynuacja - Gdzie teraz jest dezinformacja?

Że pół roku przed jak to nazywasz zamrożeniem (ja to nazywam wycofaniem się z rynku) deklarowali nowego Outlandera w Europie, potem było "zamrożenie", teraz jest odmrożenie. Przy zamrażaniu nie było podanej żadnej daty. Moim zdaniem większość czytających odniosła wrażenie, że to koniec 3 diamentów w Europie. Jakby chcieli coś innego zakomunikować to by to zrobili. Dodatkowo nie od dzisiaj mam wrażenie, że samochody to całej korporacji Mitsubishi wydają się być zbędne. Takie śmierdzące jajo na które nie ma długofalowego planu.

sk0ras - 28-01-2022, 09:47

krzychu napisał/a:
Dodatkowo nie od dzisiaj mam wrażenie, że samochody to całej korporacji Mitsubishi wydają się być zbędne. Takie śmierdzące jajo na które nie ma długofalowego planu.

Mam dokładnie to samo wrażnie. W ofercie Mitsu brak czegoś ciekawego, innowacyjnego lub w dobrej cenie. Pomijam już marketing, który jest żenujący, ale w sumie czym mają się chwalić...

Uwex - 28-01-2022, 11:42

Te wszystkie podchody są po to aby zmylić konkurencję . :P
krzychu - 28-01-2022, 11:55

Uwex napisał/a:
Te wszystkie podchody są po to aby zmylić konkurencję . :P

Ktoś się naczytał Sun Tzu? No to wychodzi im tak dobrze, że zmylili nawet potencjalnych klientów.

Uwex - 28-01-2022, 18:15

krzychu trochę szkoda, że polityka firmy idzie w tym kierunku. Ja jako klient straciłem możliwość wymiany posiadanych modeli (Colt i Lancer) na nowsze. A tak jeszcze kilka lat temu zakładałem.
krzychu - 28-01-2022, 18:21

Ja myślałem o ASX-ie i jakby silnik 2.0 wprowadzili koło 2018 to może bym jeździł ASX-em.
robertdg - 28-01-2022, 20:02

krzychu napisał/a:
Mam wrażenie, że w co drugim poście zarzucasz komuś (nie tylko mi), że czegoś nie sprawdził, pisze o czymś co nie ma pojęcia, nadinterpretuje. Jeśli z odczytaniem tego co masz na myśli ma problem więcej osób to może problem jest gdzie indziej?
A może jednak na odwrót (skoro ten problem wystepuje głownie po Twojej stronie i sla - któremu mimo kilkukrotnego pisania, niczym dziecku recytowania - wyciaga wnioski które jemu odpowiadaja), bo to o czym napisałem jest nawet na wikipedii. Ale jak oczywista informacja nie odpowiada, zawsze można obrócić coś przeciwko komuś.
krzychu napisał/a:
Że pół roku przed jak to nazywasz zamrożeniem (ja to nazywam wycofaniem się z rynku) deklarowali nowego Outlandera w Europie, potem było "zamrożenie", teraz jest odmrożenie.
Po pierwsze ja tego nie nazywam - tylko taka była informacja, zacytuje bo jak zwykle zaczniesz pisać, że zarzucam Ci nadinterretacje, problem ze zrozumieniem, etc
Cytat:
27 lipca 2020 roku Mitsubishi poinformowało o zamrożeniu wprowadzania nowych modeli na europejski rynek. ... Przedstawiciele japońskiego producenta oficjalnie poinformowali, że nie mają już w planach żadnych nowych modeli dla Europy
/autokult.pl 31.07.2020
Po drugie dziesiątki razy Ci pisałem, że jezeli opieram sie na czyichs wypowiedziach, cytatach, etc to nie pisz do mnie że to są moje słowa, bo to jest taka sama manipulacja z Twojej strony, jak uprzednio.
krzychu napisał/a:
Moim zdaniem większość czytających odniosła wrażenie, że to koniec 3 diamentów w Europie.
Własnie, ja tego tak nie rozumiałem, bo nie było tam nic definitywnie okreslone (brak nowych modeli nie oznacza ze nie będą kontynuowac tego co jest), a wiadomo takie informacje sa po to by zrobic szum.
Zobacz jaka to róznica w odczycie, zeby nie było, nie neguje, ale objasniam, jak ja to widze po budowie zdania - które w żaden sposób nie określa definitynego końce, jeżeli wg Ciebie jest inaczej wskaż w cytowanym tekście wyraz ktory to sugeruje.
krzychu napisał/a:
Dodatkowo nie od dzisiaj mam wrażenie, że samochody to całej korporacji Mitsubishi wydają się być zbędne. Takie śmierdzące jajo na które nie ma długofalowego planu.

Eh, to wiele wyjasnia, stad pozniej wypisujesz ze ja Ci zarzucam nadinterpretacje, niezrozumienie, etc. Tyle ze ja mam calkowicie ambiwalentny stosunek do Mitsubishi, tak samo do każdej innej marki, już dawno przestałem postrzegac to jako coś wyjatkowego, rozbija sie to o biznes i może faktycznie tak być że dla korpo Mitsu inwestycje w rynek EU sa nieopłacalne, ale znalazl sie ktoś do współpracy, co złożył odpowednie warunki , gdzies na horyzoncie może będzie z tego zysk (może po to puscili takie info - nie od dziś wiadomo że takie informacje potrafia skutecznie pobudzic, media tez wykonuja podobne sztuczki).
Takie funkcjonowanie biznesu

krzychu - 28-01-2022, 22:28

robertdg napisał/a:
Własnie, ja tego tak nie rozumiałem, bo nie było tam nic definitywnie okreslone

I to niby pozytywna informacją?

Naprawdę nie wiem do czego zmierzasz. Ja mam swoje zdanie. Szamotanie się, katastrofalny PR, brak długofalowych planów (a jak są to się szybko zmieniają). Ta marka to sobie tylko potrafi strzelać w kolana począwszy od pozycjonowania modeli, innowacji, PR, ASO, wymieniać dalej? Ciężko znaleźć coś co zrobili w ostatnich ~10 latach dobrze. A Twoje zdanie ciężko nawet zrozumieć. Nie wiem do czego zmierzasz, ale aż tak to mnie nie interesuje.

robertdg - 29-01-2022, 08:29

krzychu napisał/a:
I to niby pozytywna informacją?
Tu nie chodzi o to czy jest pozytywna, tylko o to że zostawili sobie otwarta "furtke" - kilka razy już to napisałem.
krzychu napisał/a:
Naprawdę nie wiem do czego zmierzasz.

Jak wyzej.
krzychu napisał/a:
A Twoje zdanie ciężko nawet zrozumieć.
Pisze analizujac to co zostało wypowiedziane i nie jest to moje zdanie tylko interpretacja czyjejś wypowiedzi/oswiadczenia
Cytat:
Nie wiem do czego zmierzasz, ale aż tak to mnie nie interesuje.
Powtarzasz sie, a miales to napisane wielokrotnie
Trudno o obiektywizm jezeli dla swojej wygody pomijasz to co zostało napisane, zakładasz z gory ze inaczej być nie może niz Ty uwazasz, kiedy napisałem że z oswiadczenia o zamrozeniu nie wynika całkowite zaprzestanie, poprosilem zebys wskazał zdanie które może pominałem, nie zrobiles tego, ale od nowa zaczaleś swoja "mantre".

krzychu - 29-01-2022, 09:10

robertdg napisał/a:
nie jest to moje zdanie tylko interpretacja czyjejś wypowiedzi/oswiadczenia

Wynika z tego, że Twoim zdaniem Twoja interpretacja wypowiedzi jest obiektywna. Z takim podejściem nie widzę dalszej rozmowy.

robertdg napisał/a:
Trudno o obiektywizm

Ale kto tu mówi o obiektywizmie? Tak jakby np. wszyscy kupowali samochodu obiektywnie bazując tylko na logicznych zimnych kalkulacjach. Co najmniej 2 inne osoby są zawiedzione postawą, planami tym co robi Mitsubishi, ale Ty uparcie forsujesz tak naprawdę nie wiadomo co. To, że nie skłamali? Że zostawili sobie furtkę? Ale co z tego jak smród się ciągnie i na pewno nie pomaga. To, że mają kiepskie pomysły na modele, rozwój nawet nie wiedzą w której półce chcą być. To jest moje zdanie, możesz się z nim nie zgadzać, ale nie pieprz głupot o modelach biznesowych, jakimś zostawianiu furtek, żeby się wycofywać co chwila ze swoich pomysłów bo to żenujące. W mojej opinii robią dokładnie odwrotnie niż powinna robić firma, która chce odnieść jakiś sukces.

robertdg - 29-01-2022, 20:16

krzychu napisał/a:
Wynika z tego, że Twoim zdaniem Twoja interpretacja wypowiedzi jest obiektywna. Z takim podejściem nie widzę dalszej rozmowy.
Wielokrotnie podkreslasz że opierasz sie na faktach. Wskaż zatem zdanie w oświadczeniu które pokrywa się z Twoja narracja a nie pisz do mnie jak dziecko z przedszkola.
krzychu napisał/a:
To jest moje zdanie, możesz się z nim nie zgadzać, ale nie pieprz głupot o modelach biznesowych, jakimś zostawianiu furtek, żeby się wycofywać co chwila ze swoich pomysłów bo to żenujące
Zenujące jest to, że uważasz że ja cos forsuje, ja nawet nie wiem i szczerze mało mnie obchodzi co Mitsu dalej bedzie robic ze swoja marka w Europie, Nie mam na to wpływu, mieć nie będe i naprawde musiałbym miec nierówno pod deklem zeby przezywac co Mitsubishi robi/zrobi ze soba dalej.
Ty natomiast wylewasz z siebie mase negatywnych emocji które nie wiem w czym Ci pomagaja, ale zapewniem że na to co robi Mitsubishi w zadnym promilu nie wpływaja, po co Ci to, po te żeby tylko tu przyjsc i ponapieprzac, żal Ci że nie masz Mitsubishi, czy że miec nie możesz?

krzychu - 29-01-2022, 23:12

robertdg napisał/a:
Ty natomiast wylewasz z siebie mase negatywnych emocji które nie wiem w czym Ci pomagaja, ale zapewniem że na to co robi Mitsubishi w zadnym promilu nie wpływaja, po co Ci to, po te żeby tylko tu przyjsc i ponapieprzac, żal Ci że nie masz Mitsubishi, czy że miec nie możesz?

Bo miałem wiele lat Mitsubishi, jeszcze z tych dobrych czasów. Mam do tej marki sentyment i nie podoba mi się co z nią robią? Nie mogę?

I mam niedoparte wrażenie, że piszesz te posty tylko dlatego, że to ja coś napisałem w tym temacie.

robertdg - 31-01-2022, 19:41

krzychu napisał/a:
Bo miałem wiele lat Mitsubishi, jeszcze z tych dobrych czasów. Mam do tej marki sentyment i nie podoba mi się co z nią robią? Nie mogę?
Ja z Mitsubish bezpośrednio zwiazany jestem kilkanascie lat, a posrednio blisko 3 dekady, sentyment do marki mam, ale jezeli marka wybrala inny kierunek, specjalnie sie tym przejmowal nie bede, bo to niedojrzale, miala swój okres swietnosci, swietne gabloty w niemal kazdym segmencie i to doceniam.
krzychu napisał/a:
I mam niedoparte wrażenie, że piszesz te posty tylko dlatego, że to ja coś napisałem w tym temacie
Nie schlebiaj sobie